София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?

Вижте какви забрани и промени в движението ще има
18 май 2022 06:30, Александър Попов
124
София блокирана с три протеста днес, какви са ограниченията?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 18 май, сряда, се въвеждат промени в организацията на движение в София във връзка с провеждането на протести, съгласувани по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Първи протест - градски транспорт

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт на София организират протест с три сборни пункта – кръстовищата „Лъвов мост“, Сточна гара и Петте кьошета.

Заявеният начален част на пунктове е 8ч. и тръгване от тях в 9,30 ч. с провеждане на шествия.

От 9,30 ч от трите пункта шествията тръгват към Министерство на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението между 9,30 – 10 ч по следните маршрути:

- От пл. „Лъвов мост“ по бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Сточна гара по бул. „В. Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Г. С. Раковски“;

- От Петте кьошета по бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Г. С. Раковски“;

В 10.30 ч протестиращите пред Министерство на финансите тръгват към Министерски съвет. Шествие от Министерство на финансите до Министерски съвет ще е по маршрут: ул. „Г. С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ - пл. „Княз Александър I Батенберг“ – бул. „Цар Освободител“ до пл. „Независимост“. От 11 до 13 ч. протестът ще бъде пред Министерски съвет.

Втори протест - таксиметрови шофьори

Вторият протест, който ще се проведе утре в София е на Националния таксиметров синдикат. Той започва със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Трети протест - превозвачите

За третия протест, организиран от Камара на автомобилните превозвачи в България се въвеждат следните промени в организацията на движение: От 07.00 до 22.00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и камионите на участниците в протеста, както следва:

- всички паркинги на пл. „Александър Невски“;

- на бул. „Кн. Александър Дондуков“ между ул. „Злетово“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Кн. Мария Луиза“.

От 08.30 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автобусите и камионите на участниците в протеста в двете активни десни ленти на пътното платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на масов градски транспорт и извън зоните за престрояване, както следва:

- на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Околовръстен път и „7–ми километър“ (пътен възел с бул. „Христофор Колумб“), в двете посоки.

- на бул. „Ботевградско шосе“ между магазин Джъмбо и бул. „Владимир Вазов“, в двете посоки

- на бул. „Царица Йоана“ между бул. „Панчо Владигеров“ и бул. „Д-р Петър Дертлиев“, посока център, крайна дясна лента.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.30 до 22.00 часа на 18.05.2022 г. ще се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт, както следва:

- бул. „Кн. Александър Дондуков“ между моста „Чавдар“ и пл. „Независимост“;

- бул. „Тодор Александров“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Опълченска“.


124
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
чудно ? преди 1 месец
а икономиката растяла според четворната ляволиберална мафия, която ни е поробила в момента, тия протестиращи не са ли го разбрали ?
92
4
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ПО МАГАЗИНИТЕ? .... Отговор: за да имат Дофторите пациенти!
91
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Защо няма ПРОТЕСТИ срещу ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ по магазините? Примерно в БОЗА - съставки: Вода, Пшеница, Подсладители, Аспсртам, Е951, Натриев цикламат, Е952, Захарин, Е954, Ацесулфа м-К, Е950, консерванти, Низин, Е234, напитката съдържа источник на фенилин? Една храна съдържа съставки, които пречиняват алергии и болести на органите в нашето тяло, друга съдържа полезни съставки!. ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ? Отговор - за да има Дофтори!
90
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Защо няма ПРОТЕСТИ срещу ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ по магазините? Примерно в БОЗАТА - съставки: Вода, Пшеница, Подсладители, Аспсртам, Е951, Натриев цикламат, Е952, Захарин, Е954, Ацесулфа м-К, Е950, консерванти, Низин, Е234, напитката съдържа источник на фенилин? Една храна съдържа съставки, които пречиняват слетгии и болести на органите в нашето тяло, друга съдържа полезни съставки!. ЗАЩО НЯМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ОТРОВИТЕ В ХРАНИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ? Отговор - за да има Дофтори!
89
2
 
3
 
! Отговори
До кога преди 1 месец
ще се допуска тежка техника в София, Рашков *** си не си вършиш работата, да протестират пеша.
88
1
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Фактът, че медузите са оцелели 650 милиони без мозък, дава надежда на много хора.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсещите/хленчещи за кинти от държавата, на практика искат да оберат парите на данъкоплатците. То държава нема, има само хиеенни, разпределящи/крадящи чужди пари под "държавна" форма, демек узаконен грабежжж. И така е навсякъде по света от хилядолетия.
86
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Българската Цивилизация е Вселенска Цивилизация, понеже сме Първи! Първи откриваме, че Вселената е Безкрайна, Първи откриваме, че Вселената е Славна. Първи откриваме, че Вселената е Страстна. Първи откриваме, че Вселената е Срамна и я Кръстваме на Вселена, Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна. Минаха Хилядолетия. Първите паднаха с Безкрайни Кърви, Последните станаха Славни Първи. Блазе на Мъртвите, че не видяха Страстта, как Идеалите Ни във Вселената Срамно Измряха.. по площадите Първи!
85
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 месец
Ако мислите, че Бог е комунист... ама не е..Че е имало по времето на соцП"ръд"нята Бог, имало е...Еееее и? Ами отсипва на сички по равно, преди да се представят пред него. По два кубика пръст. Нема изключения. Е, има и прокълнати мумифицирани грешници по разни площади. Та да има пред кой да се кланят чукундурите с будьоновки и петолъчки... Върнете мумията на Георги Димитров на площада и да одят да му се молят протестиращите!.... Ко чакате?
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диктатори са в ЕС, защото трябва да им спазваш откачената идеология. Но аз се съмнявам дали Костя Копейкин въобще ще посмее да ни изкара от ЕС. По-скоро е Волен Сидеров 2.
83
2
 
1
 
! Отговори
до Deutsches Maedel преди 1 месец
Какво мислите ще стане, ако излезем от НАТО и ЕС. ---- Половин Бг шъ стане Турски вилает. Дет съ викъ: "Свято място, пусто не стои". ПС. Това за ЕС е добавено от мен. Не зная на НАТО, но ЕС е "пътник". Цялата ни икономика (дето почти я няма) е тясно интегрирана с ЕС, за Финансовото донорство от ЕС и милионите бг граждани живеещи и работещи в Европа да не говорим! Голям хаос ще настъпи...
82
3
 
4
 
! Отговори
Ами.. преди 1 месец
Върнете Соца и Жителството, бе!!! Друго спасение - Няма!
81
4
 
4
 
! Отговори
Deutsches Maedel преди 1 месец
Гоим, един интелектуален експеримент. Какво мислите ще стане, ако излезем от НАТО. Америка МОМЕНТАЛНО ще дойде да ни носи "демокрация". Тези гнусни мишки на израждане са също толкова гнусни като киро и кокорчо, но просто играят лош ферой и добът герой. Всичко е хванато от САЩ вече, въпросът е дали ще ни оставят живи или ни подготвят за същата съдба като украйна. Роби, не се ли усещате...
80
9
 
7
 
! Отговори
Качаков преди 1 месец
Поддръжниците на Путин са това. Трябва да излезем от НАТО и ЕС и да станем като Беларус, баце ще е идеялен за диктатор.
79
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не мога да разбера каква е целта на протеста. Какво искат тези, които блокират кръстовища? За по-високи заплати се УЧИ и РАБОТИ! Не се протестира. Заплатата се договаря с работодателя, не по улиците. Кой за колкото си продаде труда - толкова ще получи.
78
6
 
11
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 1 месец
Протеста се провали Борисов е ядосан
77
12
 
15
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 месец
БОЙКОВИСТИТЕ ПРОТЕСТИРАТ! ОТНЕМА ИМ СЕ ХРАНИЛКАТА ,ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!ДАНО ТЕЗИ МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗДЪРЖАТ,ИНАЧЕ БОЙКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ДАВА ПАРИ НА ЛИЗАЧИТЕ, А НАРОДЪТ ЩЕ ГЛЕДА И БРОИ СТОТИНКИТЕ!
76
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва единен протест. Не по гилдии както при ков19
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо ти си непоправимо объркан човек Съжалявам
74
28
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Браво на Киро! Прави това за каквото е избран - служи на Брюксел и Вашингтон, както 95% от електората гласува! Най-добрият!