Паргов: От ТЕЦ-София няма отърване, раждаш се с нея и умираш с нея

Дружеството виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз"
40
Паргов: От ТЕЦ-София няма отърване, раждаш се с нея и умираш с нея
Снимка: БСП-София

"Топлофикация" така е проектирана, че се раждаш с нея и умираш с нея. Отърване няма". Това отбеляза пред БНР Калоян Паргов, общински съветник от групата на БСП в столицата.

"Дори да си купите климатици и да си спрете кранчетата, "Топлофикация" пак работи и пак дължите пари, защото трябва да платите и топлата вода, която ползвате, както и сградната инсталация, тъй като тя е част от задължението на етажната собственост, която се споделя от всички живущи в определения блок", посочи то.

Общинският съветник обясни защо изведнъж "Топлофикация" се е появила като част от проблема с газа.
"Не е проблемът само отоплителния сезон, проблемът е, че "Топлофикация София" виси като воденичен камък на шията на "Булгаргаз“ и се наложи новото правителство да осигури в спешен порядък едни средства, които вече са похарчени, което означава, че в следващите седмици ще трябва служебното правителство да отдели още средства, за да може да поддържа стабилността и да е някакъв буфер в "Булгаргаз“, който отговаря за доставките. Трябва да отбележим пропуска на предишното редовно правителство, че когато се правеха тези социални пакети, както и облекченията, свързани с цената на електрическата енергия, основно за бизнеса, изключвам мораториума, който беше наложен, трябваше да има и такъв, свързан с ценовите равнища на газа, защото едва ли през тази зима някои от експертите не са подозирали, че газът ще бъде сериозен проблем, особено на фона на войната с Украйна и неразбирателствата с доставките на синьото гориво за Европа по новия начин, който наложи Русия", каза Паргов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ЕВИЛО преди 1 година
Искам да плащам, ама сърце ми не дава, щото сметката ми я правят крадци!!! Всички управляващи досега и част от съседите!!! За това съм на конвектори и бойлер, и ми е добре, нищо, че е скъпо, но не се чувствам пре.. ***!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна пародия е всичко. Как може в нормалните страни да се плаща само потребената топлинна енергия, а тук си плащам, че тръбите на Топлофикация минавали през етажната собственост. Никой не ви иска да топлите, измислете безжично парно като сте толкоз тарикати. В една нормална система цената за транспорт на енергия се залага в общата цена на енергията, така тези, които се отказват не плащат. Щото иначе аз като се откажа ВИЕ трябва да ми плащате, че вашите миризливи тръби ми загрозяват апартамента!
33
0
 
1
 
! Отговори
КОТИЛОТО преди 1 година
Да си плаща топлото.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да дрънкат сега новософиянците а на пролет отказ от толофикация
31
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От комунистите няма отърване. От теца всеки може да се изключи.
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде хайде другари и другарки... Че ние от БКП с какво да си напълним партийните касички? И легалните и "черните" ни партийни касички? Ами че и верните ни другари от ДС? И те трябва да живеят...
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29 Анонимен Измислете нещо да се ползва слънцето през лятото, това е безумие да се гори газ за затопляне на вода при тия жеги и при тия пари. . . . . .ИМА, АМА С ТОЯ НАРОД НЕ СТАВА!
28
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислех че Путин ще ви отърве от ТЕЦ София ама явно и той няма да може. Подлото е че цяла България плаща сметките за топлото на София.
27
3
 
13
 
! Отговори
6-700 лв даДоплащаме преди 1 година
като изравнителни сметки, макар че коректно и в срок сме си плащали месечните сметки! Отиваш на касата на "Изи пей" и казваш, че ще си платиш само месечната сметка, защото и омбудсманът оспорва изравнителните сметки, и ти ще протестираш своята. Касиерката ти казва "Да, ама каквито пари дадете, те ще отидат най-напред за погасяване на изравнителната сметка!" Значи,сложили са ни чатала на шията - ако не плащаш, дългът се трупа плюс лихви; ако плащаш, значи си приел скандалната изравнителна сметка!
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Измислете нещо да се ползва слънцето през лятото, това е безумие да се гори газ за затопляне на вода при тия жеги и при тия пари.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато хората от др градове плащат дълговете на топлофикацията в София по хубаво от прното няма да има
24
11
 
6
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Нищо по-добро от Толофикация не било измислено, викате. Ммммм да, всъщност сте прави. Еле пък ако и бюджета(цялата държава) субсидира софийските гзове да са на топло, верно няма по-добро.
23
13
 
5
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Паргов, като не ти аресва Топлофикация София, Одиси у ФилибЕто. Чий гуй дириш у Софето ?
22
0
 
7
 
! Отговори
NEO преди 1 година
The Matrix.......
21
6
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Нищо по-добро не е измислено от Топлофикация за отопление и топла вода, нищо! Система за крадливи съседи и контрол на счетоводителите. Ако е скъп тока, да се откажем, ако са скъпи лекарствата, да се откажем...а отоплението на климатици даже не е за коментар - как си представяте 40-50 годишни панелки, чиято инсталация не е предвидена за отопление на ток и се амортизира половин век, да издържи всички на ток - готвене, отопление, вода? Нали ще е ремонт на ремонта и на него следващ
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номер 5 ,ти знаеш ли какжо е "КОмунист " или само да покажеш колко си неграмотен споменаваш! Знаеш ли какъв е бил замисъла на "Парното отопление",което в последствие преминава във водно. Ами прочети и ще видиш,че не Комунистие са го измислили.И целта е била да се използва остатъчната топлина.На теория тя не е струвала почти нищо.Ех защо има толкова неграмотен народ като номер 5.
19
4
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 година
До slackwareтя Топлофикация краде....
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и друг вариант - по-голямата част от обитателите на блока да се откажат - тогава няма какво да направят и няма да се плаща сградна инсталация. Според мен натам отиват нещата, ако сметките се покачат както се очаква с 300 %. Просто хората няма да могат да плащат.
17
16
 
22
 
! Отговори
slackware преди 1 година
А като отида на гости на хора отопляващи се с климатици, и духалкки направо се чудя как издържат. Коридорите студени, баните също. Топло е само в стаята с климатика, но е толкова неприятно от духащия климатик, че не се издържа. За удобството с постоянна топла вода няма какво да кажа. Топлофикация е супер. Стига в блока да живеят нормални хора, да не се краде и цялата система да работи оптимално. Нищо не може да се сравнява с това. Целият блок се топли по съвсем различен начин. И общите части.
16
3
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До Анонимен... Когато ти плащаш за 24кв 240 лв по старите ,тогава ще твърдиш, че ми плащаш. А това, че се краде, се краде от тези които и вие сте избирали. А токът също е спонсориран. Може и аз да не искам да ви го плащам?