В кадър: Поискаха оставката на Фандъкова

Протестът бе организаран от "Спаси София"
12 окт 2022 19:50, Александър Попов
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколкостотин души се събраха пред Столична община и поискаха оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Протестът срещу управлението на Фандъкова бе организаран от "Спаси София", като последните атаки дойдоха след ремонта на жълтите павета.

"Ремонтът на жълтите павета не е ядрена физика", "София заслужава повече", "За жълтите павета - червен картон", "Спаси София от хаоса" бяха само част от издигнатите транспаранти.

На протеста бе и избраният за депутат от квотата на ПП и бивш спортен министър Радостин Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Камелия преди 1 година
Кой да изберем за кмет на София?!Може би това неориентирано момче,Бонев.Нали видяхме усмихнатия К.Петков,какво ни докара,обещания ,обещания.Какво е създал Бонев през живота си,посадил ли е едно дърво,отгледал ли е поне едно животинче,НЕ!!!!САМО ВДИГА ПАРА,ВДИГА ЛОЗУНГИ И КРИТИКУВА!Е НЕ МОЖЕ САМО ЛОШИ НЕЩА ДА Е ПРАВИЛА И НИЩО ДА НЕ Е СЪЗДАЛА ФАНДЪКОВА.Ако не можеш да похвалиш за нещо добро,което е направено,означава че ти нищо няма да направиш.Нека Бонев първо осъзнае ориентацията си и тога
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, кой какво помни са абсолютни измислици, защото съм израстнал в центъра на София и много добре помня какво беше! От Външнотърговска банка и паметника на Ленин в посока на запад тръгваше един безкраен строителен обект наречен софийско метро, за плавателния канал да коментирам ли!?! София никога не е изглеждала толкова добре, разбира се винаги има какво да се желае, но да се дават примери с преди е абсурдно.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте със спасителите...
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това некъпаните *** ли са, Путин къде е, защо не им пусна една ракета да ни освободи.
35
1
 
1
 
! Отговори
познавам преди 1 година
много ,,СОФИЯНКИ,, от село
34
0
 
2
 
! Отговори
не ще се преди 1 година
спасите лесно-
33
1
 
2
 
! Отговори
Joko преди 1 година
До Минало...... Да . Така беше, а помниш ли, че по това време населението на София беше около 400 хил , леките коли се брояха на пръсти и... какво ли още не?
32
2
 
4
 
! Отговори
Минало преди 1 година
Помня някога всяка сутрин се миеха улиците - облагородяваха се парковеЛятото се хвьрляха димки против комари кьрлежиСега в кварталната градинка искьртени пейки - даже вдигнаха от общината - металната маса за тенис
31
5
 
4
 
! Отговори
К. преди 1 година
София не е имала по-добър кмет от Фандъчка. Дори Борисов не беше толкова добър. А догодина, като изберете Бориса Бонева, ще разберете какво сме имали. *** зомбита...
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не оставка, а разследване, съд и възмездие за обругания град и жителите му трябват! Пълен одит на тези 17 години, за да се види и последната шуробаджанашка схема на несменяемата кметица и подопечните тарикати!
29
5
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Силно впечетление прави как спряха да се подьржат детските площадки на - гербВсичко изгни от дьските , парзалката , катерушките , оградатаОстана само бетона с който унищожиха градинката и вече деца не играят там - едно падна и си пукна главата на бетонната основаНякой сьбра и поствлката за покриви вьрху бетона която омекотяваше
28
9
 
8
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Женева нито е столица, нито е уникално впечатляваща (но все пак е по-добра за живот от София). Но нека се огледаме в други балкански или източноевропейски градове - Любляна, Загреб, Братислававсичките до един са пред нас в много отношения. Колото до метрото - метро в Лондон например е на 200 години, та ГЕРБ не са открили топлата вода с няколкото крайно недостатъчни километра линия.
27
14
 
12
 
! Отговори
Малко история преди 1 година
София не е най-добрата столица за живеене в Европа. Но нека си припомним какво беше преди Борисов и Фандъкова? Опушена от Кремиковци соц идилия, без метро, без инфраструктура, с икаруси, закъсняващи по час и идващи пълни със сняг от скъсания покрив. Та, хубаво е да искаме Женева, но не е лошо да се огледаме и какви индивиди обитават града и дали именно смяната на Фандъкова с този мераклия от години Бонев ще направи от София изведнъж Женева на Балканите? Как мислите?
26
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази неадекватници софиянците в повече я избраха,а сега всички и сърбаме попарата.
25
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Написах,че оня от Банкя дърпа конците и ме изтрийте.Защо?Не е ли вярно?
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам,че лели ГЕРБ пак са се нахъсали да громят справедливия гняв на софиянци.Липсата на достойнство и морал,както и дребната ти душица обясняват желанието да заработиш някоя и друга дребна пара за сметка на цялото общество.Жалки сте.
23
3
 
8
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Айде на тротинетките да се хващате за ръчички и към Бизнес парка, че сте нощна смяна.
22
6
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Кучетата си лаят, а керванът си върви.
21
5
 
8
 
! Отговори
До Черноризец Гламав преди 1 година
Мечтите са безплатни.
20
11
 
22
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Ясно е че г-жа кметицата е кукла на конци. По-хубавото е, че така или иначе мандата и свършва и с него ще приключи и ГЕРБ. Понеже загубят ли София постепенно ще загубят и другата си власт. Чао, чао, няма да ни липсвате!