Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен

Все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента
233
Местят МОЧА в музея на социзкуството или на друг терен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква, че утре СОС ще вземе решение, с което да й възложи да поиска от областния управител Паметникът на Съветската армия да бъде преместен от Княжеската градина в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или да се намери друг държавен терен.

Дотогава трябва да бъде организирано монтирането на информационна табела, продължава и процедурата по премахване на надписа върху плочата.

Още по темата

Фандъкова призна, че все още не е ясно колко ще струва преместването на монумента.

„Това е политическото решение на политическия орган - Столичният общински съвет, оттук нататък следват много процедури“, допълни Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Кметът припомни също, че доклад във връзка с Паметника на Съветската армия е имало още преди две години, направени са доста стъпки към собственика в лицето на държавата и към Министерството на културата. така че решението, което ще бъде взето утре, не е толкова лесно. Фандъкова припомни, че старото решение е минало през съда, тогава се е предполагало, че паметникът е собственост на Столичната община, но съдът се е произнесъл, че собственик е държавата. Има доста процедури и пречки, както и е нужна ясна воля, която в момента СОС демонстрира, изтъкна кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: музейФандъковаМОЧА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бакърджиев за взривяването на мавзолея му подариха хотел Хемус. Интересно с какво ще се облажат инициаторите на тази iдиотия с ***?
10
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези които искат да се мести паметника да платят от собствения си джоб за разходите. Да не са посмели да дават от парите на общината!
9
19
 
15
 
! Отговори
Хахахах преди 1 година
Да го опаковат, да го закачат на една ракета и да го пратят направо към Москва. Напишете на ракетата с Любов от България.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го преместят в градината при руското посолство и да останат само металните скулптури.
7
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се гаси,туй що не гасне .Разбрахте ли нпотаджии ?Господ да ви съди,за загиналите ни деди ,в борба против Хитлер.Той си знае работата.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи са го строили.Българи са събирали пари да го построят.Хайде...даващите пари за подкупи чужденци да си развързват кесията и да плащат обещетение!
5
8
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Аз също съм русофил, но не съветофил! Освободи ни царската армия на Александър Втори. РККА ни окупира.
4
15
 
20
 
! Отговори
. преди 1 година
Само заради това ще гласувам за Възраждане, а по принцип не харесвам никого и не съм русофил, но вече прекалявате.
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И съдът се произнесе, че паметника е собственост на държавата...... Дори Фандъкова признава че паметникът няма как да бъде преместен. Важното е че феновете на ГЕРБ и ДБ получиха дъвка преди изборите.
2
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези,които са дали подкупа да се махне паметника дължат пари на целия български народ,защото обикновените хора са събирали едно време парите да се построи.А не на Бойко,Кирчо или Демонична България.Да дадат на цяла България 1 милиард за махането и разноските по махането.А не с плащане на платени коментари ,пропаганда и подкупи на определени чиновници да минават тънко.Хайде!Чакаме обещетение!
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местете,то русофилите се увеличават.