Поредно пренареждане на жълтите павета след средата на май

Част от бул. "Цар Освободител" ще бъде затворена
26 апр 2023 09:35, Стела Стоянова
61
Поредно пренареждане на жълтите павета след средата на май
Снимка БГНЕС

Поредното пренареждане на жълтите павета в центъра на София ще започне след средата на май. Това се разбира от позиция на Столичната община, изпратена до БНТ. В нея се посочва, че е необходима дългосрочна прогноза за хубаво време, за да започне пренареждането.

Още в началото на годината се разбра, че жълтите павета в централната част на София, които от 2016 г. са обявени за архитектурно-строителна културна ценност, ще бъдат пренаредени по нова технология, изготвена от Министерството на културата, като целта е опазване на културното наследство.

Паветата се разкривиха след пренареждането им още в началото на септември 2022 г.. Фирмата изпълнител беше глобена със 100 000 лева,  след като се видя, че работник троши с чук няколко павета. Така по-малко от година след края на ремонта ще се наложи той да бъде повторен.

Всичко това доведе и до реакция от Европейската прокуратура, която преди близо месец обяви, че разследва евентуална корупция и злоупотреба със средства на ЕС за възстановяване на историческия център на града, включително пренареждането на жълтите павета.

От общината отчитат, че най-разместени са паветата в активната лента пред Народното събрание. За да започне нов ремонт, ще се наложи да бъде затворен участъкът за движение, което ще затрудни много трафика в центъра на София.

Освен хубавото време друг ключов фактор за започване на пренареждането на паветата е и завършването на ремонта на ул. "Оборище", отбелязват от Столичната община. Улицата ще се използва като обходен маршрут при затварянето на бул. "Цар Освободител".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От СОС всички са за разследване, начело с учителката по руски, корифей по ремонтите на ремонтите, на ремонтите и т.н. Представям си, как са се облажили от тези безкрайни ремонти. И друг пример, кметицата как ще обясни непрекъснатия ремонт на улица Костенски водопод
29
14
 
3
 
! Отговори
Много сте жалки преди 1 година
Всички проруски слуги в България абсолютни нищо жест ва и под ху й ници на Пу т лер Х уйло
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин като беше по турско-руско влияние беше съзидател, сега е мрънкач и неможач
27
4
 
18
 
! Отговори
Хохо преди 1 година
Българският народ е мазохист. Гласува за едни и същи шмекери , като тези от ГЕРБ , вече толкова години.
26
0
 
17
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Новинар,напиши името на фирмата изпълнител.Нищо че я знаем,както и всичко което е правила, след това се ремонтира.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бас, че ще има и ремонт, на ремонта, на ремонта и накрая пак ще останат дупки, в които има дупки с дупки...
24
0
 
19
 
! Отговори
Брюксел преди 1 година
Трябва да забрани на български фирми да правят пътища и магистрали а собствениците им мутро пътищари в затвора затова че правят пътища застрашаващи живота на българските граждани.
23
1
 
20
 
! Отговори
От София преди 1 година
Искате да кажете, това е поредният жалък опит за ремонт (на ремонта)...
22
0
 
11
 
! Отговори
В. преди 1 година
Ако помислят малко ще разберат къде грешат.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще запомним софийското управление на ГЕРБ, с унищожаването на символите на столицата и пълна съсипия. Още помним "Цариградско море" и колко пъти се ремонтира там... сега само са преместили хранилката малко по-към центъра.
20
1
 
6
 
! Отговори
Брюксел преди 1 година
До 24 Е Ама то в Бегето Неможе по друг начин.Това трябва австрийски или белгийски фирми да го правят за да е като в Австрия и Белгия .Булгаристанскио инженер си е *** човек с купена куха диплома крадлив и алчен
19
1
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Сега ако пусна и аз един сигнал в прокуратурата срещу теб, че ми дължиш 1 милион евро ще тръгне разследване. Но това не означава, че ми дължиш парите.. може да съм се объркал. Съда, ще излезе със становище че не си ми длъжник, аз ще заплатя разходите по делото и всичко ще си замине. В политиката постоянно пускат такива сигнали :).. постоянно се разследват, но до сега не съм чул за осъден министър
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асфалтирайте и да се приключва. Само да не е като в моя квартал, всички локви след дъжд да се образуват на пешеходните пътеки.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До трихилядната година да ги редите паветата, все тая. В България няма павьори, които умеят тази работа. А ромите нито знаят, нито могат. Виждаме ги всеки ден какво правят. И на Графа ги видяхме. Поне строителните фирми да се заемат да ги квалифицират, защото читавите работници отдавна заминаха в чужбина.
16
4
 
10
 
! Отговори
Ристе Мая и Бабикян преди 1 година
Ако Фандъкова ги махне, ние къде ще лежим
15
2
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Жълтите павета са слагани, когато в София са се движили файтони. Определете пешеходните зони в центъра ( ката Витошка) и ги наредете к жълти павета. А където минават джиповете на мутри и депутати сложете нормални павета.
14
2
 
12
 
! Отговори
ЕС прокуратурата преди 1 година
Разследва Сторична община и Фъндупка за корупция в размер на три милиона евро
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция нареждах павета. Първо се полага пясък в основата. После с една машина се прави трамбовка и след това се полагат паветата. Двама души сме полагали по 8 палета с павета на ден. Надник 120 Евро + сутрин кроасани с кафе и обяд дюнер с айрян в един ресторант на турчин от Трабзон.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Асфалт отгоре и да не се занимават с глупости като са НЕКАДЪРНИ" .............ееее, ти сериозно ли, кадърен, все едно да лепиш плочки върху подцинкована ламарина!?
11
5
 
7
 
! Отговори
Да теглят един преди 1 година
Асфалт отгоре и да не се занимават с глупости като са НЕКАДЪРНИ