С поне 100 км/ч е шофирал водачът, убил двама на бул. "Сливница"

Пътен експерт: Това показва спирачният път от над 300 м
8 май 2023 10:43, Елка Василева
102
С поне 100 км/ч е шофирал водачът, убил двама на бул. "Сливница"
Снимка: БГНЕС

Младият шофьор, убил двама младежи тази нощ след гонка с полицията на столичния булевард "Сливница", се е движел с много висока скорост, показва спирачният път на място. Това коментира пред БНТ пътният експерт Диана Русинова.

Още по темата
"Спирачен път над 300 м, което говори за много висока скорост - със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре. Едно момче и момиче, намерени починали. Безспорно много тежък пътен инцидент, но простоq докато няма адекватни мерки от страна на държавата, ние ще се местим с вас от кръстовище на кръстовище, да си говорим едно и също. Безспорно, за мен е невероятно, че този водач не е употребил нито алкохол, нито наркотици. Не разбирам защо ще бяга от полицията, ако не е употребил и е редовен. Така че за мен трябва да се насочим към много сериозна работа с тези водачи, включително и към психологическа помощ и да се прави оценка на това кой действително е способен да управлява автомобил", заяви Диана Русинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Куките защо са гонили младежа,кой е инструкторът при който е взел книжка въпросният младеж,къде е минал годишен технически преглед автомобила?
78
0
 
0
 
! Отговори
Истанбул преди 11 месеца
Що не, точно там е едно от местата в София, където има "мегдан" да ги вдигне. Другото място е на "Черни връх", третото е на "Ботевградско".
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименТова дето си гледал някъде, че спират за 30-40 м от 100 км/ч е при идеални условия - с хубави гуми, перфектни спирачки, сух асфалт и тн тн. А замислял ли си се дали дръгелите дето ги караме по страхотните български пътища с все-сезонни гуми на 5-6 години могат да спират така, както спират по телевизията ??? Да не говорим, че и малко влага да има на пътя и разстоятнията се увличават драстично ...
76
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
До Истанбул Ти как си представяш Форд Ка да вдигне 173км/ч., и то в градски условия?
75
0
 
2
 
! Отговори
Щшкнн преди 11 месеца
Хорица, защо са го гонили..такъв автомобил се среща доста рядко в днешни дни. Щяха да го открият за 10 минути, без да го гонят в градът. Вече е късно, водачът е виновен..жалко за Хората.
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
аве не че нещо, ама като гледаш тестове за спирачен път на автомобили обикновенно спират от 100 за 30 - 40 метра. 300 м метра спирачен път е като кацащ самолет
73
0
 
8
 
! Отговори
Това преди 11 месеца
Не е държава,а убиец на млади деца,от богати и корумпирани политици,тия деца дали ще помнят младост.оня убиец,ще живее и без съд.къде е съда.
72
1
 
9
 
! Отговори
НеРазбрал преди 11 месеца
Къде може да направиш спирачен път 300 м на Сливница? Нещо някой бърка някъде. Шофьорът- убиец е знаел, че нещо е извън закона, и всячески се е мъчил да избегне ареста. Нима има справедливо наказание, за тези, не спрели на полицейска заповед? Нима има справедливо наказание, когато престъпиш закона? Е, затова няма да се подчиняват и ще има още жертви. Мир на душите на починалите!
71
1
 
7
 
! Отговори
Истанбул преди 11 месеца
Всъщност тая вpaнa за пръв път е права. При скорост 173 км./ч. спирачният път е точно 299,2 м. Тоест 300 метра без 80 см.
70
6
 
4
 
! Отговори
коко преди 11 месеца
а ве какви 300 метра спирачен път ве експерте ДА ВИ ИМАМ ЕКСПЕРТИТЕ АЗ !
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А думата " с мйрт" защо цензурирате бе, юди пр о сти? Така се нарича положението на убития.
68
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До кога ще търпим разлигавини ки л еши, корумпирани ченгета и продавачи на книжки да сеят смърт у нас? 100 км/ч в града - убийство с евенгуален умисъл. Ефективен затвор минимум 10 години.
67
4
 
8
 
! Отговори
До 77-Светозар преди 11 месеца
Светозаре имаш ли книжка? Шофирал ли си? Попадал ли си в положение когато се мъчиш да убиеш скороста ????.........Аман от хора хващали волан ,само в Луна парк!!
66
4
 
6
 
! Отговори
предлагам преди 11 месеца
Минималната възраст за придобиване на СУМПС да е 25 години.
65
1
 
10
 
! Отговори
До 64 преди 11 месеца
Какъв тон бе мушморок ,какви 14 години ???? През 97 държавата тотално фалира ! Къде бяхте вие тогава?Какво стори тройната коалиция от 2005-2009 призната като най корумпираната в новата ни история !..Къде си живял какво си видял реално ,а не медийни публикации и фотошопи във Гугъл и Фейсбук и представени като факти!?!
64
3
 
13
 
! Отговори
Светозар преди 11 месеца
Над 300 м спирачен път ?! Да не е грешка ? Ако е наистина такъв спирачния път, тоя е карал с 250.
63
1
 
3
 
! Отговори
ДО 73 преди 11 месеца
Точно така е!,прав си!
62
2
 
6
 
! Отговори
Анчо преди 11 месеца
Първо простотията е на измислените рамбовци дето много филми гледат и са започнали да го гонят. Ако не на този на другия сфетовар е щял да направи белята .А на тия *** няма кой да им обясни че са длъжни да защитават живота и здравето на хората .
61
5
 
4
 
! Отговори
До Урсула и самолета преди 11 месеца
Както се вижда и от снимките и явно е така ,той не е държал крака си непрекъснато на спирачката и не се е влачил, а се е мъчил да убие скороста с пмпане и прекъсване ,за това му е отнело 300 метра !.....Разбирачите,като изкарате книжка ,пробвайте,все някога ще ви се случи да убивате скорост,тогава инстиктивно помпаш няколко пъти
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никъде не прочетох, че още 3 човека има ударени (тоя се е качил на тротоара) и берат душа в болница в момента. Вярно ли е това. 5 човека или 2 викате все тая. И един човешки живот особено на млад човек е безценен ама да ако е на някой човек пак ще четем глупости и ще го мотат 10 г делото