Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо

26 хиляди нарушения на "Сливница" само за две седмици
Обновена: 12 юни 2023 08:31 | 12 юни 2023 08:30, Камелия Цветанова
167
Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. След 35 дни протести на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората твърдят, че направеното до момента не е достатъчно.

„Имаме острови, мантинела, допълнително осветление, а светофарите работят и през нощта. Предстои поставянето на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този участък. Отчитаме сериозни нарушения на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост“, каза пред bTV Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Още по темата

Той отчете, че превишение на скоростта има и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден бул. „Сливница“.

„За един месец имаме 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни превозни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хил. коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, добави Барбалов.

„Скоростите са големи. Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места“, каза Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да контролират всички опасни участъци и добави, че от предходното ръководство на МВР е отхвърлено увеличаване на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем и да се вижда, че се работи особено нощно време. Това е въпрос на организация“, Посочи Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
10
 
! Отговори
Стратийски преди 11 месеца
Табелите по пътищата не ги спуска Господ на Мойсей, а Околовръстното на София далеч не е градска улица. По параметри е един клас нагоре от "магистралите" ни - има три активни ленти в посока, плюс две локални (в южната част и северната "тангента") и по три акивни, плюс аварийна лента в източната. Ако на този тип път 80 км/ч е правилната скорост, то на Хемус и Тракия не трябва да е повече от 50 км/ч, а на междуградските ще трябва да се кара само на задна
95
5
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 11 месеца
Сама по себе си скоростта не е основния проблем а кога и къде тя се надвишава.Човек трябва да кара с акъла си. Буквоядството от страна на КАТ и налагане на тежки глоби няма да намали фаталните инциденти предизвикани от рецидивисти и Георги Семердживци, тези хора нищо и никой не може да ги спре да убиват. Глобите към редовите имат ролята на допълнителен данък към бюджета, нищо повече.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
човеко подо обно не е обида.Не виждам защо и това се трие, но тук без друго писачите на "статии" и редакторите, ако изобщо ги има не са особено грамотни.
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако бяхме нормална държава, всяко изловено *** в нарушение ще му се връчи ЕФ до 48 часа, ако МВР работи, де, и ще се премине след влизането му в сила към спешно изпълнени А в ЗДвП трябва да има предвидена алтернатива - конфискация на автомобила, ако не се плати глобата.
92
0
 
7
 
! Отговори
... преди 11 месеца
значи тука няма нито начин да се засекът тези престъпления нито начин после те да бъдат адекватно наказани! Значи глоби си спомням как имаше хора с над 38 000 лв глоби и никога не ги плащаха! значи после хора каращи без книжки и убиващи хора по пътя, тях ги награждават даже! Та какв осега ми пишете тука!? Докато няма ТОЯГА! До тогава ще има хора дето карат и с 400км/ч по пътя! И какво ще им направите освен да ги почешете по долуподписания!!!!???
91
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Балгари юнаци.
90
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 11 месеца
В бантунстанските държави е така. Кефа на паралиите е много по ценен от живота на холопите.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"отнемане на книжка" - нищо не значи. В България тези неща се купуват по лесно, отколкото си купуваш домати на пазара.
88
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Много комплексари по пътищата се навъдиха, не им се удават други работи и избиват чувството си за малоценност с колите си.
87
0
 
6
 
! Отговори
Mногознайко преди 11 месеца
За тези със скоростите ясно, че са виновни и трябва да си понясят последствията. Трябва да има строги наказания. Но има и друга страна на нещата. някой извършва ремонт някъде и после знаците си остават, пример Хемус, пълно е с неадекватни знаци и реално човек не знае има ли ремонт няма ли. Скоростта на аколовръстното трябва да е 90 км там където е ремонтирано. Да не говорим за дупките които са навсякъде от най малките улички до така наречените магиистрали.
86
1
 
5
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 11 месеца
90, 'Баннете го тоя с GTI' -- пробват, ама не им се отдава
85
0
 
23
 
! Отговори
В гърция преди 11 месеца
Пред Промахон. Преди два месеца. Петък около 14,00 часа с 30 км над. Свали ми номерата, взе ми книжката, написа ми една бележка с 200 евро на нея и каза - плащаш в пощата в Серес, връщаш се и ако ме няма тук ще ги търсиш в полицията там. С голям късмет успях. Добре, че колеги ми услужиха с тиксо та закрепих номерата.
84
5
 
3
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 11 месеца
82, 'ЩЕ ТИ ИЗВАДЯ ЧЕРВАТА С ГОЛИ РЪЦЕ, РАЗБРЛИ ПЛЕБСКО ИЗЧАДИЕ! Генетична ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА!' -- щото законосъобразните еурогеьове дето не си знаете пола сте много висши генетично
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Баннете го тоя с GTI - Каво е това GTI? Колело, мотор? 150 коня беше на дядо Форд-а.
82
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Предложение към закона: Засече ли се кола да лети с над 200 - конфискация на същата и отнемане на книжка за 10 години и глоба 10000. При повторно - книжката завинаги и затвор 3 години. Над 100 при ограничение 50 - книжката за 5 години и 1000 при първо провинение. При 2ро 10000. При 3то 50000 и затвор 1 година. А сега бъди пак Speedy Gonzalez
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 85 - Те я вдигат на 1-2 км отсечка, дето прафика и пътя го позволяват.
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Европа освен "другоземци", сега въди и нискокачестван маса, като тоя със 150-те коня. Но "сегашна Европа" си отива и скоро ще има разчистане. Хе хе хе....
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
238 км/час? То даже и да може да я развие тая скорост ще е вече в Плодив преди час. На околомръсното. Дето подскачаш все едно си на лунапарк. Айде стига тъпотии.
78
1
 
12
 
! Отговори
Всеки е нарушител. преди 11 месеца
Когато няма трафик в града обикновено карам малко над ограничението. Но гледам да не превишавам 65км/ч Тези дето вдигат 200+ в града са за лудницата! Това нормален човек не би го направил. Мен дори на магистралата ме е страх да вдигам повече от 150. И предпочитам да си карам заедно с камионите в дясната лента.
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този акъл няма.Никога не съм си позволявал да карам с повече от 180 в града.