Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо

26 хиляди нарушения на "Сливница" само за две седмици
Обновена: 12 юни 2023 08:31 | 12 юни 2023 08:30, Камелия Цветанова
167
Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. След 35 дни протести на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората твърдят, че направеното до момента не е достатъчно.

„Имаме острови, мантинела, допълнително осветление, а светофарите работят и през нощта. Предстои поставянето на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този участък. Отчитаме сериозни нарушения на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост“, каза пред bTV Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Още по темата

Той отчете, че превишение на скоростта има и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден бул. „Сливница“.

„За един месец имаме 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни превозни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хил. коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, добави Барбалов.

„Скоростите са големи. Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места“, каза Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да контролират всички опасни участъци и добави, че от предходното ръководство на МВР е отхвърлено увеличаване на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем и да се вижда, че се работи особено нощно време. Това е въпрос на организация“, Посочи Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да караш с тази скорост по ОП е безумие. Вече на аутобан да си караш с толкова, ако състоянието на пътя го позволява, разбира се. Не един и 2 пъти съм писал- със златен талон съм на 36. Програмист. На кола под 600 коня не съм се качвал много отдавна. И не, не някакъв дарак с гуми джапанки, а нови модели. Изключително толерантен и възпитан водач съм. Карам 2 деца в колата. Но понякога карам бързо- факт. Нямам глоби. Но си знам- бързото каране е платено, не е забранено, АКО ОБСТАНОВКАТА ПОЗВОЛЯВА.
115
6
 
2
 
! Отговори
убИВАТ С ХОЛОГРАМИ преди 10 месеца
Лепенето на отвличащи вниманието на водача лепенки е ЗАБРАНЕНО. "ЕКО Стикерите" са нагло престъпни диверсионно терористични оръжия с антени ,нАНО СКЕНЕРИ И НАНО МИКРОФОНИ.пОЛЗВАТ СЕ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ,ОБСЕБВАНЕ И МАНИПУЛИРАНЕ НА ВОДАЧИ И ПЪТНИЦИ ПОИМЕННО.вИНОВНИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА ОЩЕ СА НА СВОБОДА !!!
114
4
 
1
 
! Отговори
JJIvanov DOUSER преди 10 месеца
Warnings about MAss murderres and killers with digital holographic weapons incl ËKO STIKERI.ЕКсперти да направят веднага проучване по видео материали и сателитни снимки.Виждат се ясно МАСОВИ УБИИЦИ Обсебили Водача и Автомобилите с висоак скорост. Колкото по висока е скороста толкова по голям е обсебващия автомобила МАСОВ УБИЕЦ> вижда се като белезникав облак около обсебения водач.ПолЗват дигитално холограмни оръжия за масова ликвидация продавани НЕЗАКОННО.
113
2
 
11
 
! Отговори
Незнайко преди 10 месеца
Щом наказанието е глоба, това е баказание за бедните. Богатите ще си плащат и ще продължават да си карат бързо ако ще и 1000 камери да се сложат.
112
4
 
19
 
! Отговори
Антон преди 10 месеца
Малко извън фрапантното заглавие търсещо сензация. Знаете за ел.таблата показващи скоростта. От там си вадят заключението за тези десетки хиляди нарушения. Само че тези табла отброяват и нарушение с 5-6 км/ч над позволенето. И ето я причината за фрапантните бройки, хиляди незначителни превишавания на скоростта. Фрапантни са нарушенията със значителни превишения на скоростта.
111
4
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Колко от тези 26 000 нарушители си платиха глобата?
110
2
 
14
 
! Отговори
Справедливост преди 10 месеца
Увеличаване размера на глобите не решава проблемите. Трябва събираемост на глобите. А българският съд толерира нарушителите на закона, като отмени възможността да се събират глобите при излизане през границата. В България нарушителите имат само права, но не и задължения.
109
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Тия дни сложиха тук едно ограничение 50, дето тирове хвърчат със 100. Ние, местните, почнахме да караме с 50-60, но днес аз намалих, тоя зад мен намали, един дето ме изпреварваше и той намали на 55, а отзад засилен мамалигар щеше да го прескочи, човека дето ме изпреварваше, едва успя да даде мигач и да свие вдясно. А това е завой. Миналия петък същата работа, ама тоя път в карамбола щяха да участват цели 3тира, щото двата намалиха, а третия се опита на зигзаг да ги изпревари. Изобщо...анархия.
108
0
 
7
 
! Отговори
До 111 преди 10 месеца
Всичко свеждаме до някой който ни управлява. А никога не говорим за морала на НЕполитиците. Ясно е че те са ***, но си има закони които обикновените българи не спазваме. Закона е закон, има и глоба, но явно не обичаме закони.
107
6
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
От осно ограничението на скоростта...да, то трябва да е такова, че да удовлетворява болшинството водачи. Като в парковете. Къде се асфалтират алеи? Ами където има утъпкани пътеки от хора, минаващи от точка А до т. Б. Така трябва да е и със скоростта. Ако средната скорост е 90, ами сложете ограничение 90, а не 80 както в случая! И като засичате срадара, не го слагайте 5 км/ч отгоре, а поне 20, за да не се чудите защо половината превишават скорстта!
106
1
 
7
 
! Отговори
agent преди 10 месеца
До Бай ДрънСамо че тук няма да върви това. Там хората са толерантни не се бият за едно паркомясто и не се гледат на кръв , а се стараят да си помагат. Друг е манталитета и културата.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Политическата върхушка няма интерес да прави промени в закона, да определя по-високи глоби и крайни мерки, защото именно политическата върхушка у нас има синове, дъщери и т.н., на които са купени скъпи возила и трябва да се карат бързо.
104
10
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Трябва да махнат правилника за Д по П, както в Индия. Там правила няма, изпита за шофьор е да минеш 200 метра с кола. Когато няма знаци, хората се разбират по-добре оомежду си :) Защо вонаги има случаи, когато някой от ел предимство? Ами защото има знаци и праеила. Ако нямаше, нямаше да е отнел предимство и вероятно тоя, дето му е от ето предимството, щеше да внимава, защото знае, че не е задължително с предимство. Това е простата логика за ограничение на произшествията.
103
3
 
15
 
! Отговори
Камен преди 10 месеца
Ако близо 60% от хората преминават с превишена скорост то може ограничението да не е много адекватно, а? Всички помним как дълги години абсурдната камера на кулата глобяваше хората за преминаване с над 50 км/ч преди на някой най-после да му дойде наум, че там ограничение от 50км/ч е просто неадекватно.
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много яко как постоянно просто ни уведомяват кой къде какво направил, но никога за какви последици са последвали за тия хора и какви мерки са били предприети.
101
1
 
8
 
! Отговори
ами преди 10 месеца
"Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места"Това е най-НЕефективният начин да се спрат наруженията.Какво предлагате-да има полицаи да дежурят 24/7 на всички опасни учасъци ли?!?Не е ли по разумно да се гласуват БРУТАЛНИ промени за такива провинения:над определна скорост му конфискуваш колата за време,според провинението,а когато си я взема обратно си плаща паркнига за това време,без значение че е собственик(шофьора да се оправя със собственика) и глоба,ако не я плаща СИ
100
12
 
5
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 10 месеца
Голфа има последната дума!
99
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
До АнонименИ тези ти всички предложения, колко точно ще спрат някой да се самоубие или да убие друг? Ако щеш добави още по две нули на всяка цифра, нямаш ли акъл в тая глава, няма глоба, която да те спре да бъдеш тЪЪЪп. Така по-ясно ли се изразих? Всичко опира до друго, не до глоби. Но това добитъкът, който живет тук - не го разбра за 33 години вдигане на глоби. И като му вземеш на тоя с 238-те км/ч колата и книжката, това гаранция ли е, че утре няма да се качи в друга и да се претрепе?
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може да ги приемаме тия хора и да си ходят по улицата като нас или да има място за тях около масата. Не може да ги търпим и да ги толерираме и да ги поощряваме и т.н. Родителско възпитание и всичко останало. Разбирам защо човека казва тоягатаей такива над закона много важни могат всичкотоягата я
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Бай Х Ами дай да пуснат всеки да кара като ненормалник и да има още повече жертви. Егати логиката изкара. Има си правилник за движение и който не го спазва най-малкото което трябва да получи е глоба.