ДАЗД се самосезира за детето, редило плочки в София

Агенцията ще иска от полицията да установи самоличността на детето
28 авг 2023 16:45, Красимир Ангелов
38
ДАЗД се самосезира за детето, редило плочки в София
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод информация за дете, полагащо труд в строително-ремонтни дейности в град София, съобщават от институцията в писмо до медиите.
 
ДАЗД изиска информация и предприемане на мерки по компетентност от Дирекция „Инспекция по труда - София“, от кмета на район „Красно село“, както и от Столична община и Столичния общински съвет.

Още по темата
От страна на Държавната агенция за закрила на детето са сезирани и Дирекция „Социално подпомагане“ – Красно село и Дирекция „Социално подпомагане“ – Оборище, към която работи отдел „Мобилна работа с деца в риск“ за извършване на действията, които са в правомощията им.

Поради липса на конкретни данни за детето, което се вижда на разпространените кадри, ДАЗД поиска съдействие и от Главна дирекция „Национална полиция“, с оглед установяване самоличността на детето, както и на други деца, в случай, че има такива. След получаване на необходимата информация ще бъде уведомена компетентната дирекция "Социално подпомагане" за предприемане на мерки за закрила и гарантиране правата и интересите на детето/децата, съобщават от Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
13
 
! Отговори
Всичко спазено преди 8 месеца
То навярно е с трудов договор, а тоя, дето го учи на занаят, е с майсторско свидетелство и педагогическа правоспособност. Аферим!
15
4
 
4
 
! Отговори
До тоя с Едно време преди 8 месеца
То едно време и течаща вода нямахте и тоалетната Ви беше в двора. Какво общо има това?
14
1
 
12
 
! Отговори
Проверка преди 8 месеца
Е, то след като възрастните се учиха как се редят жълти павета, сега дойде ред на децата да се учат как да редят плочки.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време бяхме по строежите още на 16, да си изкраме джобни за лятото, но задължително получавахме разрешение от профсъюзите.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съвременен вариант - Трудът прави човека свободен!
11
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 8 месеца
"Мутрите по морето" наемат НЕПЪЛНОЛЕТНИ (16-18 г.), не малолетни. И то след разрешение на местната ИТ. И това разрешение включва само определени дейности - строителството не е сред тях.
10
2
 
6
 
! Отговори
Чудно преди 8 месеца
Виж ти! Толкова хора са уверени, че реденето на плочки е съвсем проста работа. Готови да вървят по тротоари, на които дете се е учило как се редят.
9
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Добър" пример ще получи това дете. След години ще е в статистиката на нищоправещите, на издръжка на данъкоплатците. Ама щом държавата му забранява да работи, какво да прави... А едно време бяхме по строежите още на 15-16, да си изкраме джобни за лятото. Живи и здрави сме, научихме се да работим и печелим, и че *** работя няма. Отдавна съм се убедил, че в държавна администрация назначават само хора с тежки умствени дефицити.
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Депутати от руската Дума предложиха майчинският капитал за раждане на поредно дете да се увеличи до 1 000 000 рубли. Да не се налага руски деца да редят плочки.
7
2
 
3
 
! Отговори
Каква ДАЗД? преди 8 месеца
Това е работа на ГИТ. Това е престъпление. Не административно нарушение. И тези случаи в големи фирми винаги са самоволно действие на подизпълнители или некомпетентни технически къководители. Изпълнителен директор/управител на средна ръка фирма никога няма да поеме такъв риск.
6
3
 
17
 
! Отговори
Кинг Киро преди 8 месеца
абе я да го видим този младеж, че на всички статии лиспва снимка... къде? с кого? реди плочките, коя е фирмата, цветен метал ли е? ако е от Рим, лично ще отида да му стисна ръка, че вместо да диша лепило и да учи джебчийство, учи занаят...щото скоро що гърла го чакат да храни, все пак на 12-13 г и да не е баща не се гледа с добро око в това общество...
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДАЗД изискала информация и предприемане на мерки по компетентност от Дирекция Инспекция по труда - София. Едва ли Дирекция Инспекция по труда - София ще може да помогне с нещо. Нейните служители извършват масови проверки по морските курорти. Деца редят ли плочки по морските курорти?
4
3
 
33
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Тези хора - живеят по този начин. Печелят добре. Решили са така да си възпитат децата (по техния начин) . Така детето ще е близо до баща си и ще научи занаят. Ще има после да работи а не да краде и да виси на социалната система. Трябва да се уважава и различната гледна точка.. Просто давам втори план.
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе те малолетни проституират и се друсат,ама не ви интересува нали?Пред 18су в София се пушат трева,ама и за това сте слепи.Загрижили се,че дете се учи на труд.
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що не се сезирате,че римляните не ходят на училище .Това дете поне се учи на труд.Лицемери.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
значи мутрите на морето могат да наемат малолетни, а тука не ?