Кой изхвърли мебелите си до детска градина в столичния кв. "Хаджи Димитър"?

В Helpbook получихме сигнали за горене на боклуци и мини сметища в София
Обновена: 21 сеп 2023 19:01 | 21 сеп 2023 18:41, Анисия Иванова
28
Кой изхвърли мебелите си до детска градина в столичния кв. "Хаджи Димитър"?
Снимка: Helpbook

Сигнализираха ни чрез платформата на Helpbook.info за недобросъвестни съседи в кв. "Симеоново", които редовно тровят със задушливи пушеци всички живущи наоколо.

Ето какво пише нашият потребител: "Всеки уикенд, но и в други дни през седмицата, в продължение на няколко години, съсед гори боклуци, от които се носи задушлива миризма и гъст дим. Обгазяването продължава по няколко часа - повече от 3 часа на едно палене.

Подавали сме сигнал на №112, не само ние, но и наши гости, но няма резултат. Обаждали сме се по телефон на Столичен инспекторат по време на обгазяването, в почивен ден, но и това не доведе до някакъв положителен резултат. Изпратихме писмо- жалба/сигнал до Столичен инспекторат, но засега нямаме нито входящ номер, че жалбата е получена, нито някакъв отговор за предприети действия за справяне с проблема.
Притеснени сме от безсилието на институциите.

Този процес - горене на боклуци, продължава от години, всеки уикенд, а понякога и в делнични дни. Задушливата миризма ни показва, че се горят всякакъв вид отпадъци - листа, трева, пластмаса и др. Тъй като живеещите в къщата, от която идва пушекът, не ползват кофа за боклук, предполагаме, че те изгарят всички отпадъци от домакинството си.

Прилагам видеозаписи от 10-ти и от 16-ти септември, както и няколко доста показателни снимки. Пушекът, който се вижда е след 1 час горене, т.е. той не отслабва и не е при разпалване на барбекю, а умишлено се поддържа.

Молим ви да вземете необходимите мерки, тъй като е недопустимо да се горят отпадъци и боклуци в жилищен район", пише в сигнала.

Получихме сигнал от столичния квартал "Хаджи Димитър" за огромно количество изхвърлени едрогабаритни битови отпадъци, които вече дни преседяват до оградата на детска градина. Молбата е спешно да се осъществи извозването им.

Подобно е положението в район „Лозенец“. От седмици огромно количество боклуци се трупат около контейнерите за смет и са превзели голяма част от тротоара. Преминаването е почти невъзможно а смрадта се усеща и от съседните улици.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
въй преди 6 месеца
Много е просто, някой и е купил апартамент в съседство, изхвърлил е старите мебели/очевидно от времето преди Тодор Живков/, и сега прави ремонт. Лесно е да се установи къде се вихри ремонт, там е нарушителя, дал 100 000 евро поне за жилището, но решил да спести 150 лева за контейнер.
24
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
Ами няма реакция от оправомощените от общината, защото там, а и не само, са турени орди от еничари, които да ни тъпчат и мачкат, че и заплати да им плащаме!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Invaders Must Die Ей, как не се вгледа в себе си, а все някоя Русия ти е крива. То на кририя .. и косъма му пречи - такава е твоята работа.
22
0
 
2
 
! Отговори
Гуфу преди 7 месеца
До 24, Толкова си *** та чак вдълбнат. Комплексиран "софиянец", взели му най-ценното в живота, софийското жителство, приравнили го с прованса а той Софиянец.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Три поколения са Плащали Хиляди лв. за такса смет,е кво пък веднъж си изхвърлили старите вещи . А пък Симеоново си е село драги ми новософианци , хората си горят шумата ,правят си зимнина ,гледат си прасета и кокошки . Вчера надошли от селата ,новобогаташи с Накрадени милиони ,настроиха палати ,без канализация,но с претенции .
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тава не са ора! Тава са свинье у човешки дреи!!
19
6
 
3
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
За един са буклуци а за други съкровище. Това не са буклуци а дарение за бездомните хора.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И в Симеоново горят бoклyцu на двора, при това го правят всеки уикенд??? Че там има ли население от защитения вид?!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КАК КОЙ? *** Митова разбира се!!! хахаха
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 10Стига с тия бели държави бе,Германия е черна та се не трае като ти харесва заминавай и си остани там.Много се дразня като ми говорите за някакви бели държави лапнали сте тази глупост ама ето такива с белите държави ни докарахте до разпад,нали всичко зло и разпад дойде от тези "бели държави"
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами като няма къде да ги изхвърлят!Така е навсякъде в БГ,защо няма някакви сметища заградени например в края на града някъде навътре не до пътя и хората да отидат там и да си хвърлят *** а после общините да си ги прибират и карат където трябва.Не стига че плащаме безбожни данъци ами ако искам да дойдат от общината в нас да ми вземат ***,трябва да пусна молба и да платя за този процес.Значи плащам 2 пъти-грабеж.
14
2
 
7
 
! Отговори
Sof14 преди 7 месеца
Голяма мода стана това с тези ремонти, които не престават вече целогодишно, както и съпроводеното с тях опразване на апартамента от всичко старо, за да може "бедният" нашенец да си подмени всичко с чисто ново. Няма лошо, само че начинът не трябва да е изхвърляне през прозорците на мебелите, нито даването им на съмнителна сметоизвозваща фирма, която ги изхвърля 3 преки по-надолу. Трябват мерки, защото някои хора се самозабравиха, кой гори отпадъци, кой изхвърля някъде си, кой вдига купони до зори
13
1
 
4
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
Г-ньо, от Горну-Нанадолнище, от голямото "Добро утро"!!!
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво значение има,кой и къде е изхвърлил,вече ненужни вещи? Та било то и до " детска градина"? Просто там живее човека!
11
1
 
4
 
! Отговори
От Испания преди 7 месеца
Тука през ден два минава бусче заедно с камиона за *** и обира едрите *** оставени до казана.Мебели Кашони от телевизори стара техника.Бай ГaH.ьо не е виждал такос нещо никогаш
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В белите държави..визирам Германия защото съм живял и работил там ...има определен ден за по едрогабаритни неща,....които се оставят на улицата...минават хората и почистват всичко...да повторя...в белите държави...
9
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 7 месеца
Свинщина...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 5 На чистота се плаща за битов *** в кофите. А за такива сметище общината организира отделен превоз,който се заплаща от нашите данъци по някоя съмнително скъпа тарифа
7
3
 
8
 
! Отговори
Реално Погледнато преди 7 месеца
Бирниците като дойдат и ти вземат жилището,какво ще ги правиш мебелите? То ако имаше пари за сметище и превоз,нямаше да се изземват жилищата на нещастниците.Това е само началото.Такива гледки ще зачестяват повече и повече.Никой да не се учудва.Това е срам за българската държавност.Но нали най-важното е трактористите да си взимат субсидийките,а гладния народ да купува нереално скъп хляб.Това е истинската реалност.
6
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не е важно кой е хвърлил бoклука, а кой не го извозва.