Фандъкова се похвали: Оставям София с основи на модерен град

Столицата била с развита икономика и работещи хора
69
Фандъкова се похвали: Оставям София с основи на модерен град
Снимка: БГНЕС

Оставям работеща София, с развита икономика с работещи хора, с поставени основни на модерен европейски град. Това заяви преди втория тур на изборите кметът на София Йорданка Фандъкова, пред журналисти, при проверка на разширението на третата линия на метрото.

"София иска работа, а не спиране. София има нужда работата и промяната на града да продължат", заяви кметът.

Тя отчете, че от 52 км метро, което имаме в момента, 42 км бяха построени през 14-те години на нейното управление. Мисля, че това е показателно, коментира кметът. Сред свършеното през годините тя подчерта подменените наземни линии на градския транспорт, новите автобуси, новите трамваи, изцяло новите тролеи. „София влезе в Топ 3 на столиците с развит електротранспорт, което е голямо признание, но изискваше много работа и усилия“, заяви кметът. Ремонтирани бяха паркове, градинки, междублокови пространства, започна изграждането на паркинги в кварталите. Самият факт, че в предизборната кампания всички кандидати припознаваха моята програма, говори сам за себе си", подчерта Фандъкова. Винаги ми се иска да свършим повече, но това е нормално, заяви тя.

Столичният кмет припомни и трудностите, свързани с ковид пандемията и икономическата криза след това.
Последният мандат е мандата на кризите, каза Фандъкова. Наложи се още в началото на мандата да пренасочваме средства, да променяме програмата в движение, за да се погрижим за хората, за бизнеса, за културните оператори, каза Фандъкова. След това дойдоха големите кризи. Помните колко съм се борила за това градският транспорт да не спре. Не искам да се забравя това, заяви кметът Фандъкова. Тя припомни, че миналата година на 1 септември имаше реална опасност градският транспорт да спре, включително метрото, защото не можеше да си плаща тока.

Когато преценяваме къде сме в момента, винаги трябва да си даваме сметка, откъде сме тръгнали, заяви Йорданка Фандъкова. Тръгнахме от балите с отпадъци, младите хора не ги помнят, а днес имаме съвременни инсталации за преработка на отпадъци и рекултивирани депа за отпадъци, каза кметът.

„Благодаря на софиянци, които ми гласуваха четири пъти доверие и то винаги за мен е означавало огромна отговорност“, обърна се кметът към гражданите на столицата. Тя благодари на всички хиляди хора, "с които всъщност бе свършен целият обем от работа за града". /БТА, София Господинова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: кметФандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
София е имала трима добри кметове - ген. Владимир Вазов, инж. Иван Иванов и Петър Междуречки. Фандъкова унищожи всичко хубаво оставено от тях. Тя е най-позорният кмет на столицата, слугиня на крадлива мутра от Банкя, която зареждаше чекмеджетата му с пачки.
33
3
 
11
 
! Отговори
Баба Гицка преди 6 месеца
Фандъкова е Баце Бойко в рокля.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Точно като след война е.Улиците са на дупки,а след вдигането на гаражните клетки все едно бомби са падали.Не се разчисти.Вместо това вдигат знамена на чужди държави над общината и изнасят милиарди извън държавата.
31
3
 
6
 
! Отговори
До 35 и 36 и подобни преди 6 месеца
Това са пълни лъжи! Само ако видите направеното от районните кметове на ПП-ДБ ще се убедите в това! За хора като вас има две поговорки, които казват всичко: 1. На лъжата краката са къси! и "2. Намерили, та премерили!
30
2
 
17
 
! Отговори
Мен преди 6 месеца
Модерен град ли, София в момента няма равна улица и тротоар,всичко е разбито като след война,*** е, мръсно и неподдържано. Да не говорим за всички останали проблеми които не се решават и са безбройни.
29
3
 
9
 
! Отговори
американеца преди 6 месеца
ремонт на ремонта и сухо ,има ли още градинки за застрояване
28
14
 
5
 
! Отговори
Съвсем вярно! преди 6 месеца
През 3-те мандата на Фандъкова бяха свършени много неща в полза на София! Това е неоспорим факт, както и това, че през последния мандат вървяха много по-бавно, но вървяха! Не търся оправдание, но също факт са пандемията и политическата нестабилност! При това положение третият й мандат е доста успешен!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да, ама всички те видяха колко акъл имаш като харесваше Георги Господинов.Сега си свободна, може да му предложиш брак.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като няма кой да я хвали сама се хвали.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая па жалка марионетка,че и нагла и безочна -оставила била тя ! от 33 г насам само Крадене Яко Крадене в София ! НДК,Болници,У-ща,Детски ,Поликлиники ,Театри,Конц.зали Всичко е от комунизъма - Новите "демократи" строят ала за тях си - палати,хотели,къщи и Милиарди Окрадоха !
24
4
 
7
 
! Отговори
бай чипик преди 6 месеца
моля?
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
1ви април мина, другарко Фандъкова, подобни статии са по подходящи за тая дата
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За коя София говори другарката? София е унищожена от безразборно строителство, без да се мисли първо за каквато и да е инфраструктура. Горкият ми роден град, не го виждам да се оправи пък който и да дойде да го управлява.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако Фандъкова не ви беше ограбила, сега София щеше да е мегаполис, като Дубай. Хората за 20 години направиха от пустинята градове оазиси, а вие направихте гето с пясък и павета от пустинята.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А другата седмица ромката или ченгето!
19
7
 
9
 
! Отговори
Монката преди 6 месеца
Данче,като видя какво ще те смени другата седмица ми идва да сменя града в който съм роден!
18
5
 
10
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Ако София беше останала с размерите си до 89-та, щеше да е по-добре и нямале да има нужда от метро. Реално министерствата можеха да се разпределят по градовете, и така щяхме да имаме децентрализация. България като цяло не е огромна държава, за да съсредоточаваш всичко в един-три града.
17
4
 
14
 
! Отговори
Пфффф! :D преди 6 месеца
Основи на модерен град. То на град не мирише, тая основи... :D
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фъндъковааа,основите ги поставиха други още преди 100 години.Лошото е,че ти нищо не надгради.Едно метро за милиарди,от което се откраднаха стотици милиони.Ти остави Топлофикация с над 1 милиард задължения,лоши тротоари,неасфалтирани и немити улици,рушащи се сгради дори в центъра на града,10 000 деца без детски градини,без национална детска болница,надраскани фасади като в гето и т.н.Това ни остави.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че, то Софето е прототип на Газа преди бомбардировките! -))))