Опаковаха с найлон фигурите на Паметника на Съветската армия

Областният управител на София е обжалвал решението на съда
Обновена: 22 дек 2023 21:39 | 22 дек 2023 20:57, Анисия Иванова
49

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Опаковаха с найлон частите от фигурите на Паметника на Съветската армия.

Пред Bulgaria ON AIR областният управител на София Вяра Тодева потвърди, че е обжалвала решението на Административния съд, с което беше спрян демонтажът на Паметника на Съветската армия.

Според съда няма издадена заповед от областния управител за започване на демонтажа и го спря в деня, в който беше премахната последната фигура от постамента. По думите на Тодева няма законово основание да издаде подобен административен акт за демонтаж, който търси съда.

В документите, които е разгледал съдът, областната управа се е позовала на стара заповед на главния архитект на София Здравко Здравков, която засяга само облицовъчни плочи с надписите на паметника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Допълвам преди 4 месеца
Въздуха в софия преди ден беше два пъти по- мръсен от допустимата граница , детето ми трябваше да ходи на разходка с училището , но остана в класната стая ....Терзииката взима адекватни мерки за недишащият се въздух в софия ..признавам. разширява гробищата .....да спасим софия !!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
А терзииката преди 4 месеца
Разширява гробищата в софия .......хахахах следващите в найлон ще са софиянциНа четете Терзиев пристъпи към разширяване на гробищата в София"Бакърена фабрика" се увеличава с 52 дка, Централните също ще станат по-обширни22 Дек. 2023Обновена хахахах
35
1
 
2
 
! Отговори
Пффф... преди 4 месеца
И по време на ковиТ пЛандемията правеха такива циркове,докато на заден план се разпределяше баницата и се пълнеха едни чекмеджетата, офшорки и чували с пачки,докато отвличаха вниманието на народа... Дежа Вю,нЕма такава държава,баце,продължават да ни крадат и унищожават,докато освободим територията за тарамбуките,които са им нужни! Така е демократично! И евроатлантическо нек'си...
34
4
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 4 месеца
Хайде сега и в останалите градове,нека скъсаме руските робски окови!
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Областната ППДБейка, да плати лично за реставрацията на паметника... Ако няма парите - тогава в кауша докато ги изработи.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ООН с резолюция срещу събарянето на антифашистките паметници.... Сега и срещу ООН ще трябва да се бие сглобката.
31
7
 
8
 
! Отговори
Чичо Пей преди 4 месеца
Ех, изгоря ни паметничето, язък. Смях до сълзи за комундялопитеките.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали беше "преместване"? Какво ти преместване? Опаковали са ги да втасват до когато някой даде още пари. И вечно ще си киснат там. Освен с новата година с новия бюджет за 5-10 милиона евро някой да се навие да ги премести. Както обикновено си става дума за пари. И се надяват някой *** тихичко да почне леко да сглобява празничната трапеза тихичко с ножовка. После лепят "не подлежи на реставрация" и някой по-светъл *** прави същото, но не с торба, а с камион. Както беше и с мавзолея.
29
5
 
8
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 4 месеца
До До: Джордж Оруел: Кръстът и това безобразно комунистическо изчадие???!!! Наистина, другари комунари, копейки и пр. русофилстващи индивиди, вие не сте от този свят... Как ще сравнявате кръста на Спасителя с този жалон на робството и човешкото унижение? Вие, безбожниците, които взривявахте храмове и убивахте свещеници???!!! Дано Бог ви прости кощунството...
28
8
 
7
 
! Отговори
До: Джордж Оруел преди 4 месеца
Бъди спокоен- г-жата ти Тодева ще има паметник на едно друго място. Прочети какво се е случило на този, който е нарязал кръста на Кръстова гора. Съдбата си знае работата, както не прости и на Бакърджиев .
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да се изместят в някоя доменна пещ за претопяване.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ццж
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
дреме ми за тоя кич!
24
7
 
9
 
! Отговори
Про100 Киро : преди 4 месеца
"... май леко избързахме с тортата... По-добре да хапнем пак пица с кристали!"
23
13
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Монумента е само окупационен символ. Няма никаква художествена стойност.
22
10
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Те фигурите са ясни вече! Сега на местото на паметника на СА,трябва да се постави "паметна плоча"! На която да бъдат Изписани Имената,на "Героите", " Работили",за да се Унищожи този паметник! За да Помнят Бъдещите поколения,Кои Антибългари са Унищожили Историята Им! Вярвайте ми ще Ги побере една плоча тези "герои"! Една Шепа са само!!!-:(
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега да стои така 30 години. Един истински паметник на комунизма.
20
7
 
5
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 4 месеца
Повече от това не могат да ръждясат за какво ги овиват?
19
8
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Какво има да го опаковате, претапяйте го, от материала направете паметник на българско герой или владетел и да се свършва вече! Пък после русоробите да се жалват на Кремъл, че от тотема на сатаната е направен паметник на Ботев, Вазов или Цар Симеон!
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая флексибелната още ли я пазят с охрана? Как все такива неграмотници слагат да ни управляват?