Бонев проплака: ГЕРБ и икономическа сглобка превзеха СОС

Защо изгасна тока на прословутото заседание?
11 фев 2024 09:38, Александър Попов
95
Бонев проплака: ГЕРБ и икономическа сглобка превзеха СОС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък продължи близо 13 часа и със сигурност ще влезе в политическата история. Общинарите избраха председател на СОС, шефове на комисии и всичко това на фона на скандали, напускане на заседанието и загасен ток.

„Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на ситуацията за избор на комисии да останем и да легитимираме завладяването на СОС от ГЕРБ. Няма как с 23 общински съветници да управляваш. Пролича си кой е мнозинството“, заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Според него трябва да се търси отговорност от тези, които си прокараха политиката за комисиите – ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“.

По думите му тяхната сглобка е на база финансов-икономически стимул.

Още по темата
"Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии. Предложих председателите на комисии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт. А герб да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с „искаме ревизия на управлението на ГЕРБ“, обясни Бонев.

Кой загаси тока?

Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптер, който автоматично гаси осветлението в 21 часа. Използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи в ефир, каза Борис Бонев.

Ще има ли избори?

„Стана ясно, че след преброяването на флашките за Васил Теризев има повече гласове от отчетените. Ние не се притесняваме от нови изброи. Притеснява ни, че представители на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов казват, че ще има нови избори. Това е странно, защото би следвало съдът да е независим“, коментира още Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Борис Бонев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
На вниманието на телевизиите имам една молба към Вас моля Ви за малко благоприличие не показвайте това недоразумение и грешка на природата БауБау/Борис Бонев/ същото се отнася и за КуКу/КУстадин КУстадинов детето като ги види зарязва всичко и или напуска стаята или се крие под леглото.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плаче гейчето, забиха го в седма глуха. А е толкова наперен, чак жал да ти стане.
65
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бонев не плаче бе! И д и о тска манипулация с това заглавие! Бонев казва истината а вие, писачите от Днес явно обслужвате лъжата!
64
1
 
21
 
! Отговори
Христина. И преди 2 месеца
Бонев не е ли xoмoceкcyaлeн? А защо въобще трябва да се дава гласност относно това, какво се случва около един човек със сбъркана ceкcyална ориентация! Както и за Хекимян. В едно нормално общество, тези хора щяха да бъдат сочени с пръст, игнорирани, а не да се занимават медиите с тях и да ги поставят наравно с хората с правилна, традиционна, xeтеpoceксуална ориентация. Все пак тези неща попадат в полезрението на деца и подрастващи!
63
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
МИЛАТА БАБА БОЙКА, УПОТРЕБИХА Я ТУРЦИ И РУСНАЦИ И Я ЗАРЯЗАХА
62
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък проплакох от кучкарите в София -кво ви става Бе ,за какво са ви тея кучета ? Апартаментите ви смърдят и дрехите -пикаят и *** навсякъде бе ,пред входа ,по тротуара ,в градинки и паркове ! Спешни мерки -данъци,намордници,зоополиция ,квоти по квартали за брой животни ,глоби -Не се търпи тая лудост кучалък и просталък !
61
1
 
20
 
! Отговори
Али Реза преди 2 месеца
Милата Бонка. Употребиха я и я зарязаха. Сега, вместо от СОС, ще спасява София от Лъвов мост или площад Македония ...
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За мис Бони няма начесване- баба ми казваше- ...ще си намери майстора...
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
госпожица Бонева да се маха
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бонев да се маха
57
1
 
33
 
! Отговори
Жалък идиот преди 2 месеца
Имате кмет, имате председател на СОС , имате най-много общински съветници а щели да осветляват какво правили другите.Вие да не сте шизофреници, какво ще осветлявате бе идиииииотти, вие управлявате и за да се приеме решение без вас трябва толкова да настроите останалите които не се понасят, че да се обединят срещу вас.Ето товеа сте вие некъдърници, арогантни при това.И когато не могат да ви търпят тъпотията, всчики са виновни нали ?
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 61 Анонимен: Спасителите да четат Лафонтен! ... ако са грамотни!
55
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мястото на съветския паметник ще се постави статуя на мутрата дон Буци Властелинът на София с надпис " На Боко Велики от признателните софиянци"!
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Як шут от всички в г* на Спаситеите!
53
0
 
28
 
! Отговори
Бонбонка преди 2 месеца
Щом не съм аз, всичко е маскарад.
52
1
 
7
 
! Отговори
ПП РАБОТЯТ ЗА преди 2 месеца
ПАМЕТНИК НА ПУТИН.....
51
0
 
20
 
! Отговори
Номенклатура преди 2 месеца
Този е номенклатура още от детската градина.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалка картинка са тези всичките в този съвет!!!До този момент не се е чуло и дума да продумат за нещо полезно,в полза на хората! Карат се,плюят се,дърлят се за власт,кокъл и келепир! Горката София,ама нали си ги избраха софиянци,сега ще им търпят резила!!!
49
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще направим паметника на Съветската армия двойно по голям
48
2
 
17
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Ге*йовете в София се оказаха недостатъчен брой, за да имат председател на ОбС....