Борис Бонев: Съжалявам, г-н Борисов, в грешка сте

Номерът "ние сме опозиция, от нас нищо не зависи" нямало да мине
19 фев 2024 08:38, Елка Василева
41
Борис Бонев: Съжалявам, г-н Борисов, в грешка сте
Снимка: архив, БГНЕС

"Директно се обръщам към Бойко Борисов и му казвам: Ако си мисли, че сега ще бяга от отговорност за случващото се в Общинския съвет, ако си мисли, че ще му минава номерът "ние сме опозиция, от нас нищо не зависи" - съжалявам, г-н Борисов, в грешка сте". Това каза пред БНТ общинският съветник от “Спаси София” Борис Бонев.

"Вие управлявате най-важните комисии, вие си осигурихте подкрепата на БСП и на останалите малки партии, вие сте в момента управляващото мнозинство в съвета. Ако имаше "изчегъртване" на ГЕРБ, доста голяма част от администрацията щеше да си е заминала", посочи той.

Още по темата
Според общинския съветник "не може най-голямата група в Общинския съвет да бъде оставена без нито една от важните комисии, защото не е демократично и не е правилно".

"В парламента има ли баланс? Защото там, доколкото ми е известно, от 20 комисии има само една-единствена на опозицията. Защо в парламента изведнъж може управляващото мнозинство да има не просто най-много комисии, а на практика всички комисии, а в СОС ние като най-голяма група сме оставени без нито една от най-важните комисии?", попита Борис Бонев.

На заседанието в четвъртък той очаква да "има преосмисляне на позициите на останалите партии, защото не може най-голямата група в общинския съвет да бъде оставена без нито една от важните комисии".

По думите му най-големият проблем за СОС е бил той да остане без избор на председател.

"Истинският проблем беше да останем без избор на председател, тъй като тогава влизахме в една много неясно юридическо поле, което имаше различни тълкувания. Дали след 13 февруари ние сме редовно заседаващ общински съвет или сме нередовно заседаващ. Дали да има избори, дали да има разпускане? Щеше да стане наистина много проблемна ситуация", каза общинският съветник.

Според него разговорите с останалите партии за различните комисии е трябвало да стане още преди избора на председател на СОС, но "това не се случи, защото всички отказаха".

"На всяка една среща, която имахме за избор на председател, ние коментирахме и нуждата да говорим за комисиите. Моят аргумент тогава беше следният. Хубаво, ще изберем председател някак си, но ако не се разберем за комисиите предварително, буквално на следващата стъпка ние отново ще блокираме. Точно и както се получи", каза Бонев.

"Гласувахме да се проведе това заседание, въпреки че казахме изрично, че то според нас не отговаря на правилник, но не можехме да си тръгнем, защото тогава просто щяхме да бъдем обвинени, че бягаме от отговорност", коментира общинският съветник.

 "Това, което се получи обаче, е вместо да бъдат проведени едни открити, честни, демократични преговори за това как да бъдат разпределени председателските места на комисиите, тази т.нар. "червена сватба" и сглобка на местно ниво се реализира, но не с нашето участие", обясни той.

На въпроса „ако нещата се бяха случили, както вие искахте?“ Бонев отговори: "Вяра Тодева пак трябваше да върне решението, със сигурност".

"Нямаме избор да не се вкараме в "този капан", защото всички останали 38 човека искат да заседават, гласуват, че ще заседават, ще си заседават, ще си обсъждат. Ние не можем да си тръгнем".

"Целият този зор, който останалите партии поне публично твърдяха, че имат "хайде да почнем да работим много спешно и много бързо", всъщност не се реализира, защото те самите допуснаха да се забави с цяла седмица започването на работа на комисиите", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
27
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Мис Бони стигс се оплаква! След като дойдохте с смбицията че имате екип и можете да управлявате , с нищо не стана , след като не осигурихте мнозинство , то по законите празно не остава и затова се формира ново! С и дебело се подчертава че заради твоето его да станеш шеф на СОС , така стоят нещата! Сърдете се на самите себе си!
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борис Бонев е един нагъл, самовлюбен и властолюбив тип. Идеите му звучат много ефектно, става за пи ар младежа...но са откровено популистки и няма да сработят. Всяка една от тях включва прилагане на чужд опит на родна почва без да се отчитат специфики на култура, политическа среда, манталитет, гъстота на населеност и пр. Този човек който мисли за София е гласувал за въздържал се (заедно с още 4 души), за човек предложен за кандидат общински съвет, който е бил от ПП. Каква жажда за власт.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борисе мойто момче - който спечели избори е длъжен да осигурява мнозинство.Ако не - ще се съобрязава с другите. Вие имахте две възможности.1. Залепвате се за БСп, приемате путинофилските им виждания и "разграждате" ГЕРБ2. Правите сглобка с Герб, давате индулгенции работите за по-добра София заедно.Номерът "ние ще демонтираме хем комунизма, хем ще пратив Герб в затвора" няма да мине. Далеч сте от 51 процента, като не искате коалиция, противниците ви ще направят такава.
10
3
 
26
 
! Отговори
bfbf преди 2 месеца
тия от закрий софия освен нагли нищоправковци всички взети заедно цялата им "партийка" с 0 дни трудов стаж са и много самовлюбени, прости и съответно вредни данъкопийци. само с колажи и имаджинерни снимки на бъдещето и плюене по Бойко да върви партията и да гепите кинти няма да стане. трябва да разберете, че и труд трябва- от което най- ви е страх.
9
3
 
38
 
! Отговори
Докога? преди 2 месеца
Този няма ли кой да го набие. Наистина идва в повече с хленча си. Кмета техен, общинския техен, сега Бойко бил виновен. Тези ама наистина за нищо не стават. Толкова година скачаха срещу Фандъкова да се маха, че да дойдат те да покажат как се правело. Сега пак някой крив.
8
3
 
6
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Усетиха ефекта сердика:)))
7
3
 
33
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Алоу мисирките сто пъти Ви казах не го показвайте това недоразумение,тази грешка на природата Бончо ли е Бонка ли е детето като го види и се крие под масата мисли че е Торбалан или баба Грани.И още гледам по една ТВ Дамаджан РашКУХ много ми се видя превъзбуден,говори ги едни на ангро абе като го поканихте тествахте ли го за алкохол и наркотици??
6
1
 
17
 
! Отговори
Борисов преди 2 месеца
Ти ли ме снима докато спя, бе кукло ?
5
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този скакалец още ли се пени? Дава интервюта, но никой не му обръща внимание. Сън не го лови,че не го направиха шеф на общинарите. Смешка!
4
2
 
28
 
! Отговори
pp преди 2 месеца
до кога ще го гледаме и слушаме тоя и........от
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бончо бонбочо от сутрин до здрач само реве.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докога ще гледаме суратя и ще слушаме словесните оргазmи на тоя нищоправец с неустановен пол?
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз пък въобще не го съжалявам.50 пръчки на голо и при Бай Ставри да разправя своите си вицове и закачки.