Терзиев: Украинското знаме ще се вее на Общината

Кметът на София се срещна с посланика на Украйна
23 фев 2024 10:53, Красимир Ангелов
299
Терзиев: Украинското знаме ще се вее на Общината
Снимка: БГНЕС

"На срещата си с Олеся Илашчук, посланик на Украйна в София, ѝ казах, че украинското знаме ще се вее на Общината редом с българското и европейското, докато украинските мъже и жени бранят нашите европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство". Това написа кметът на София Васил Терзиев във Facebook профила си след срещата с посланика на Украйна.

"Две години Украйна отбранява хората, границите и достойнството си от варварско нашествие. Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война срещу Украйна", отбеляза кметът. По думите му режимът в Кремъл разруши мира и със сила се опита да ревизира международния ред.

Терзиев посочи, че в момента само в София живеят около 5000 украински граждани.

"Надявам се, че скоро Украйна ще бъде отново мирна и свободна страна", каза столичният кмет и допълни, че софиянци ще продължат с подкрепата за прогонените от домовете им от войната, докато е възможно те да се приберат отново в родината си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сложете го, па се чуете, що все го махат :)
181
3
 
45
 
! Отговори
БAP:ДAK преди 2 месеца
Терзиев: "Украинското знаме ще се вее на Общината". Така е прието, когато бъде превзето и овладяно определено нещо, се поставя съответното знаме на "победителя". Очаквам също и шестцветното знаме да се "вее над Общината" (спектъра на светлината в дъгата е 7-цветен). Чужди флагове нямат място на инстуции, които са част от държавността. За справка - в Киев през май 2014 се гориха български знамена, в Одеса горя Българският културен дом, заедно с представителите вътре. ПОМОЩ-ДА. ГЪ.30-блиcTB0 - HE!
180
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А е не бе! Няма да стане, бе! Не разбираш ли? Недопустимо е!
179
5
 
16
 
! Отговори
Конфуций преди 2 месеца
Когато България побеждава Русия през Първата Световна Война принуждава Русия да подпише Брест-Литовският мирен договор, според който Украйна получава статут на независима държава и е отделена от границите на Русия. В края на войната понеже България, Германия и Австрия са победени държави Брест-Литовският мирен договор е анулиран и Украйна е върната на Русия. От същите тези държави, които сега изпращат помощи и боеприпаси на Украйна за да се бори за независимостта си.
178
3
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Вие освен да развявате знамена, можете ли нещо друго ?
177
4
 
36
 
! Отговори
Руя преди 2 месеца
Тоя парц.л да се маха от общината.Сложи си го в спалнята .
176
3
 
22
 
! Отговори
Ей, Кирчо... преди 2 месеца
До ТОЧНО ТАКА Познах те, лъжецо малък. Кога от БСП са развявали руско знаме, че не си спомням? Евала на Нинова, че не допусна Сорос да овладее БСП и да си остане социалистическа, а не комунистическа. Заради което бяха излизани много пари да бъде дискредитирана, осмивана и чрез фалшиви партийки да я отслабят, за да няма тежест.
175
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами сАмериканското що го пропускате
174
1
 
24
 
! Отговори
Абе, преди 2 месеца
май преди време Бонев се катереше по сградата на общината да сваля украинското знаме,а сега ще го слагат пак!!! Всичко се сбърка в тази държава.....
173
0
 
12
 
! Отговори
До Точно Така преди 2 месеца
Не преписвай чужди реплики и най-вече не лъжи!
172
20
 
10
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 2 месеца
В България може и трябва да се вее единствено българското знаме! КАТО СПРАТ ОТ БСП ДА ВЕЯТ РУСКИ ЗНАМЕНА ЩЕ СПРЕМЕ С УКРАИНСКИТЕ
171
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това знаме трябва да се вее въобще в България. ВЪПРОС НА СОЛИДАРНОСТ. ТОЧКА
170
0
 
41
 
! Отговори
Срам ме е преди 2 месеца
В България може и трябва да се вее единствено българското знаме! Да се вее знаме на чужда държава по терасите на сграда на държавна администрация е признание, че държавната ни администрациа служи на чужда държава, а не на собствената си.Видна е и грижата за украинските граждани, по 40 лв. на месец помощи - 1200 лв., допълнително хотел, в който не плащат ток и вода.Колко български пенсионери пенсия 1200 лв.?Колко българи в проеинцията поличават такава заплата.Не държава, а мащеха!
169
4
 
18
 
! Отговори
и от къв зор преди 2 месеца
това знаме трябва да се вее въобще в България.
168
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз Ви плащам такси и данъци и не желая да има чуждо знаме във държавните институции!ТО ИЗ НЕ ИСКАМ ДА СЕ ВЕЕ РУСКО ЗНАМЕ НА ШИПКА. ТОЧКА
167
0
 
14
 
! Отговори
Кукумяу преди 2 месеца
Целия ви щик е международната позиция по всички властови позиции, независимо дали дадената администрация има каквото и да отношение към международната обстановка. Вейте украинско европейско американско израелско канадско и каквото още искате. Единствените софиянци на които им пука са 2 квартала в центъра на София. Всички останали ви презират и в червата.
166
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не си го сложиш това знаме на балкона във къщи! Не може да взимаш решение от мое име , като софийски гражданин! Аз Ви плащам такси и данъци и не желая да има чуждо знаме във държавните институции! Точка!
165
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинското добре, тогава да развеем и Кубинското знаме на Острова на Свободата.
164
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
-Пропагандата в Русия е вече жестока,започва от детската градина и децата Ви учат,че всички са Ви неприятели.Русия ще бъде абсолютно изолирана.Да и у нас и не само има пропаганда,но света и Ние всички трябва да се борим срещу това и човечеството един ден може и да бъде свободно.Запада не е лош, поне е по-добър от вашия владетел и неговата олигархина машина.И да Вие сте по-зле от Нас.Самия факт ,че живете по-малко от нас с 10 год. и 20г.по-малко от "лошия"запад,трябва фа помислите кой е лошия
163
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Братя Руснаци , знам че Ви карат да пишете тук и не само в България. Знам ,че се страхувате имзаради това го правите. Но помислете какво ще се случи с Вас ако продължавате да се страхувате. Вие сте жертвата и вашите братя Руснаци и Украинци ,които умират за нищомв Украина. Путин не се интересува от Вас. За него е важно да пстане на власт докато е жив,без значение колко хора ще умрат. Но вашите деца ще останат и те ще бъдат в държава затворена от оатаналия свят и мразещ останалия свят.