Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи

Задържаните - нелегални мигранти ли са и как са влезли у нас, пита той
11 мар 2024 11:33, Анисия Иванова
44
Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи
Снимка: ВМРО

МВР да профилактира целия криминален контингент, свързан с трафик на хора и каналджийство, настоява заместник-председателят на ВМРО

Да изкараш въоръжени с дълго автоматично оръжие полицаи по улиците на София е рисково. Това илюстрира глупостта и тоталната некомпетентност на висшите ръководни кадри в МВР, т.е. ведомството се управлява от хора, които не са за тия постове. Дислоцирането на такива сили не трябва да е в пешеходната зона, а около мигрантските лагери и невралгични точки като Женския пазар и Лъвов мост.

Това мнение изрази заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет Карлос Контрера.

Още по темата

Той е категоричен, че засилените патрули и силите на Жандармерията трябва да влязат в редовните графици и да патрулират по план, а не извънредно. Охраната на трите лагера - Овча купел, Военна рампа и Враждебна, трябва да бъде поета от МВР, а около центровете да се направи разстановка за обходи както на пеши, така и на моторизирани патрули от Охранителна полиция и Жандармерията.

Необходимо е СДВР да профилактира целия криминален контингент, свързан с трафик на хора и каналджийство. За съжаление полицейският чадър над подобни хора продължава, което ги охрабрява да продължават с вкарването на нелегални мигранти на българска територия и превозването им към Сърбия, посочва съветникът.

Чувам, че СДВР са натискали, задържали и тормозили български граждани, включително непълнолетни, защото ходели по улиците на групи. Това трябва да се разследва от Вътрешна сигурност! Не може да се ограничават права на граждани, защото са несъгласни с присъствието по улиците на мигранти. Напомням на висшето ръководство на МВР, че техен дълг и работа е да пазят българските граждани, а не мигрантите, алармира Карлос Контрера.

Според него СДВР се опитва да замаже случая с битите българи на бул. „Витоша“.

"Работната им версия е битов инцидент, влошени отношения, което не кореспондира с публично известни факти. Явно разследващият орган подценява съдържанието на клипа, в което извършителите посочват фразата „ал-Салаам“, която се ползва в контекста на мира/светът на Аллах. Това придава определен религиозен смисъл на действията им, който аз тълкувам, че се смятат за завоеватели. Задържаните две лица от Египет и Сирия - нелегални мигранти ли са, как са влезли и какво правят в България? Оказва се, че са организирали тълпа от около 30 човека, за да нанесат побой на български граждани, един от пострадалите е с прорезна рана. В най-добрия случай имаме състав на едро хулиганство. Много моля СДВР да не замита истината и да не извърта нещата, защото недоволството е голямо и действията им по замитане на случая се тълкуват като предателство срещу българите и България. Знаем как се наказват по традиция предателите", завършва заместник-председателят на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
25
 
! Отговори
сега преди 2 месеца
ще осъдят момчето взела телефона с клипа, защото бил взел чужда вещ, но да вземат да попитат и обяснят за какво им е бил необходим този запис, и дали срещу множество такива записи те не получават пари за такива деяния от другаде. Би било добре да се знае дали няма и по телефоните на имигрантите такива клипове. За този случай знаем, благодарение на този клип, но кой знае колко такива клипове има на телефоните на другите мигранти
16
5
 
54
 
! Отговори
Предатели преди 2 месеца
Докараха един самолет с и3мет от чужбина и всеки ден започнаха побоища помежду им и нападения над българи! А МВР и мисиpките мълчат!
15
8
 
8
 
! Отговори
Дочо преди 2 месеца
До опетковМоже и да зная какво е открит лист! Може и да съм видял разсреляни германци при Мичурин! А ти знаеш ли това къде е?При НРБ имаше само входящи наркодилъри, незаконните ги ловяха или разсрелваха и в двете посоки!Ама вие викахте "С БКП Напред"! и "КПСС - БКП" и друго май не знаете!
14
2
 
6
 
! Отговори
Дочо преди 2 месеца
До АнонименЗа какво?За да поднасят рози на новодошлите сирийци?
13
6
 
11
 
! Отговори
МВР са Психопати преди 2 месеца
МВР са Психично болни същества! Живейте си с тези, аз се спасявам!
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Желаещи за двегодишна служба като граничари?Май няма!
11
26
 
7
 
! Отговори
Off преди 2 месеца
Като ще се спускат задачи на МВР, не е лошо да проверят за един латинос в общинския съвет - дали са му редовни документите, дали не е нелегален мигрант.
10
3
 
27
 
! Отговори
опетков преди 2 месеца
До Анонимен 7 При бай ти Тошо основната грижа на властта беше българите да не бягат от социалистическия рай. На 5 км от границата можеше да отидеш само с открит лист, ама ти не знаеш какво е това. Специално за имигрантите сега основна вина носят регламентите на ЕС, които забраняват нелегалните и незаконни имигранти да бъдат задържани и съдени като престъпници, каквито на практика са. Бежанци биха били според международното законодателство само ако бягат от конфликт в съседна нам държава.
9
1
 
21
 
! Отговори
е знаем за богати преди 2 месеца
иранци , сириици и др . фатик баба . брат му . замитат всичко . ордите обикалят нощем . кюрди , араби - босовете им са от ъндърграунда . Прякори , богатства . Тея на витошка са се били за маце , ама клипа беше за масов побой с катерене на гърба . хахахаха . странни анализи . корупция явна . Златарниците са масово на араби . в бг има трудолюбиви .
8
5
 
31
 
! Отговори
МВР са луди преди 2 месеца
Полицията е свръх нагло фашистко образувание - абсолютни престъпници!
7
2
 
60
 
! Отговори
Шаши преди 2 месеца
Ако, някой българин отиде в Египет или Сирия и набие местен, какво ще стане? Не че на съсипи София няма да се хареса, де.
6
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време при Тодор Живков границата се пазеше жестоко, никой не можеше да излезне и влезне лесно. Държавна сигурност проверяваше всеки чужденец от ушите до петите, стъпил на българска територия. Жестоки мерки за сигурност имаше. Сега всеки си влиза и излиза, както и когато си иска. Публичен дом е България. Никакъв контрол! Много недостатъци имаше Живков, но в това отношение беше железен.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Венсеромос. Да живее Фидел Кастро, Алфредо Торес и революцията .
4
36
 
18
 
! Отговори
Инж+ преди 2 месеца
Тъй като не умряхме от студ(поредна зима) без руски газ, сега ще ни плашат с мигрантите!!! Извадиха ново плашило.
3
22
 
8
 
! Отговори
Ел Чапо преди 2 месеца
Карлос Наркос Контрерас е мое момче!
2
4
 
41
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Тя тепьрва почва като дойдат гостите на сглобката с дебелите досиета - за които никой няма данни у нас кой какво е вьршил в родината си и кой ще ги издьржа да питам
1
25
 
15
 
! Отговори
Отличник преди 2 месеца
А тоя емигант дето ги ръси тия мъдрости, легален ли е?