325 служители са освободени от Столичната община

Това е струвало на софиянци 1,4 млн. лв. обезщетение за заплати
11 апр 2024 11:43, Елка Василева
53
325 служители са освободени от Столичната община
Снимка: архив, БГНЕС

В предизборната си кампания кметът на София Васил Терзиев заяви, че няма да има "чистка", но резултатите са по-различни от казаното. Общо 325 служители са освободени, също така има "епидемия от доброволно напуснали" както Столичната община, така и районните администрации. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на брифинг в Oбщината.

По думите му тези освобождения са стрували на софиянци 1,4 млн. лв. обезщетение за заплати. Информацията е видна от отговора на кмета за това колко хора той е освободил – 110 души, а това е струвало 730 хил. лева или 10 % от служителите в Oбщината са били освободени, а над 10 % са освободените и в районните администрации, обясни Георгиев.

Общинският съветник посочи, че в районите има кмет "рекордьор" и посочи, че става въпрос за районния кмет в "Илинден“ Емил Бранчевски. Според Георгиев в рамките на три месеца, в които Бранчевски е бил в отпуск или в болничен, районният кмет е освободил 20 души, което е струвало 70 000 лева.

Георгиев изтъкна, че е нормално кметът да работи със свой екип, но това е 1 % от общия списъчен състав на освободените или напуснали, всички останали са редови експерти, посочи още Георгиев. Триста двадесет и пет души души са останали без работа, за да намерят работа на 325 души на Промяната, коментира общинският съветник.

Според Георги Георгиев за сметка на тези обезщетения кметът е можел да построи 30 или 40 детски площадки в кварталите. Много притеснителни са данните, че работата си губят хора, които са назначени много преди управлението на ГЕРБ, добави още той, цитиран от БТА.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
реалност преди 1 месец
добре са махнати, но защо са сложени други. тия раздути щатове на лапачи
28
1
 
15
 
! Отговори
Мхм преди 1 месец
325 нищоправци на висока държавна заплатка. Да ходят в частния бизнес. Там хората търсят кадри, но трябва да се работи.
27
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
кога ще доиде редът на женския пазар там да се разчисти тотално
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме министър на електронното управление.Бая стотици милиони потънала там.Като в пясъците на Сахара...
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големият скандал, голямата работа!! Трябваше да са уволнени много повече, системата е неефективна, а щатът - раздут до безкрайност. Как от всяко хубаво нещо ГЕРБ успяват да направят скандал - не ми го побира главата, но си губят авторитета по този начин.
24
0
 
7
 
! Отговори
Е да не са преди 1 месец
били заложници, че освобождаването им струва пари? Ако ги бяха уволнили дисциплинарно, щеше да се спести тоя разход.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубавото е ,че тия 325 души са все Гробари.Отдавна на хранилката.Лошото е ,*** ДС-то ще назначи негови партизани,може и да са повече.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
георгиев, главната плюеща мaймуна на ГЕРП
21
0
 
9
 
! Отговори
До Фют преди 1 месец
фютчо, хората излизат от работа, вместо да обядват и идват да се редят на опашки по гишетата, няма как вашето работно време да е същото като останалите, отпуска ли да си пуснат за да дойдат за един печат? за това електронна администрация
20
0
 
9
 
! Отговори
Питам се преди 1 месец
Кога най-после ще се откаже този Георгиев да бълва жлъч!Вече прозира от всеки ъгъл корупционното управление на ГРОБ!И да-все повече хора виждаме това!!!
19
0
 
8
 
! Отговори
шопландец преди 1 месец
кога ще махнат всички отговрни за строителството и ремонтите...а за милярдите ръждиви колчета набучени по улиците...булевардите и тротоарите ги правят по един и същи начин с някакви циментчета и варчица и не дай си боже да мине кола
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега щ назначи 500 нови
17
0
 
8
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 месец
Останали са още 1300 мазни т.улупи на държавната баница :)))
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зад гишетата в администрацията стоят едни бездушни създания, най-често от женски пол, които по цял ден връткат фейсбука, клюки с останалите колежки, по телефона, като пуяци се ежат на гражданите, избиват яко комплекси, никакви умения не притежават, чужди езици не знаят, с 300 зора с компютър се оправят, стане ли точното време дим да ги няма.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
трябва ни електронна администрация, знаем че за гербавите това не е изгодно
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но бездействащите служители от столичен инспекторат са си същите. Основната им дейност е да защитават бездействието на фирмите в ущърб на гражданите и данъкоплатците
13
11
 
1
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 5. А чиновниците не са ли хора? Или те нямат право да обядват , само защото на вас ви е скимнало точно на обяд да търсите нещо.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
администрацията и без това е раздута на макс, не виждам лошо в съкращаването и, а напусналите доброволно, най-вероятно са напуснали да не им търсят отговорност, а другите освободени явно няма нужда от тях, а това гербаджийско плaзмодийче много се натиска да стане кмет на София, няма да станеш никога бе
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2/3 от тия служители са дебели лели! Ненамъчени!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелите зад гишето са много високомерни.