The Prodigy. Просто класа!

Култовите англичани оставиха без дъх феновете на SPIRIT of Burgas
Обновена: 5 авг 2012 15:30 | 5 авг 2012 14:45,
79

Феновете се готвеха за шоуто на вечерта. Снимка: Dnes.bg

 

Вторият ден на SPIRIT of Burgas със сигурност ще се впише като един от най-силните в парти календара на музикалния ни живот.

Panican Whyasker, румънската група Sensor и Ogi 23 първи започнаха да задават настроението, публиката се увеличаваше, но цялата атмосфера напомняше, че хилядите очакват появата на The Prodigy.

Преди това обаче канадците от SUM 41 изнесоха вдъхновяващ сет. Дерик Уибли, Джейсън "Кон" МакКаслин, Том Такър и барабанистът Стийв Джоз поднесоха в типичния си стил смесица от тежък саунд, пънк и рок.

В същото време на "На тъмно" сцената пък продължи хип-хоп линията от първия ден. Мишо Шамара и Конса се качиха заедно с DJ Станчо за общ концерт, въпреки различията преди години.

"Ей, аз много те мразех преди, ама музиката е по-силна", откровено заяви Шамара пред Станчо. Това се хареса на феновете, които аплодираха доскорошните врагове и здраво купонясваха както на нови парчета, така и на песни отпреди 10-12 години.

Малко преди 23.00 часа вече всички се бяха събрали пред главната сцена. За кулминацията на вечерта!

Една от най-легендарните банди на нашето време - The Prodigy, за пореден път успя да докаже своята класа с безупречно изпълнение, което спря дъха на публиката на Spirit Of Burgas.

Още по темата

Плажът в Бургас отново беше препълнен за шоуто на великите англичани, а те от своя страна не простиха на събралата се публика и изстискаха всяка капка сила от своите фенове.

Под звуците на World`s On Fire и рева на над 10 000, The Prodigy откриха своето участие, изпълнено с толкова много страст и енергия.

В своите час и половина тяхното изпълнение ни предложи почти всичките им хитове - от енергичните и надъхващи Breathe и Poison до вездесъщите и разбиващи Voodoo People и
Firestarter.

Разбира се, всички полудяха и на по-новите парчета на бандата от последния им албум - като Invaders Must Die, Omen, Thunder, Run With The Wolves.

С всяка една секунда от своя сет, The Prodigy доказваха защо са считани за най-лудата банда за участие на живо - Кийт Флинт (Keith Flint) не спираше да се върти в кръг и подскача,
страховитият Maxim крещеше с цяло гърло и дори слезе за няколко минути в публиката, а останалите членове на бандата поливаха феновете с минерална вода.

Разгорещените фенове бяха обливани и редовно от специално предназначени за повода маркучи, които успяха да свалят температурата в предната част на насъбралото се множество, но бяха толкова силни,че меломаните се чувстваха като току-що изкъпани към края на сета.
 
Този край пък ни предложи още убийствени бомби от култовите английски любимци като Spitfire и разбира се легендарното Smack My Bitch Up, на което по традиция Кийт накара хилядите гости да
да подскочат вкупом в сюблимния момент.

The Prodigy слязоха от сцената, но се върнаха на бис за още три парчета - Take Me To The Hospital, едно ново предложение и Their Law.

Това не беше единствената нова продукция от англичаните, които представиха няколко нови материала от задаващия се техен нов албум - How To Steal A Jetfighter.

Както и преди две години, шоуто на The Prodigy ни остави без думи и доказа тяхното място на култова банда на модерната музикална сцена.

Тяхното изпълнение не остави почти никой безучастен и повечето посетители бяха смазани от танцуване след края му, а второто им гостуване на Spirit Of Burgas ще се запомни като едно от
най-силните събития за годината в родния парти календар.

Да свириш след англичаните си е истинско предизвикателство, но се оказа лесна задача за Контрол. За кратко време мястото пред рок сцената на фестивала се оказа тясно за всички желаещи да видят родната банда в оригиналния й състав. Макар и с някоя годинка отгоре, Кольо Гилъна и компания вилняха здраво на сцената, а феновете драха гърло с тях.

Гилъна разхлаждаше публиката с вода, като заигравката бе взаимна и скоро фронтменът също бе мокър. Всичко започна с "Пой ласточка", а няколко минути по-късно всички хиляди запяха "Видях аз щастието беше сто, сто и петдесет кила. На двора весело квичеше, а после скочи във калта."  
Разбира се, пънкарията не мина и без класики като "Най-щастливият ден", "Ужас" и "Ти още ли си  тука".

На BrazzoBrazzie сцената също се вихреше купон. Там свириха веселяците от Southwick и Рут Колева.

Най-издръжливите пък се насочиха към Solar сцената, където зад пулта бяха любимците на публиката Фед Ле Гранд и Марк Найт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: Spirit of BurgasThe Prodigy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Andon преди 11 години
Мястото на тази статия не е тук. Повечето коментари са от недъгави, самотни, асоциални хейтъри.... Мама ви жалка.... :)
70
1
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
А и забравих да напиша за тъпите селяци секюритито, и как ти трябват 600лв мин за да отидеш и музиката даже не е 24 часа ае бегай от тука,добре че Prodigy дадоха всичко от себе си.
69
1
 
1
 
! Отговори
Spirit of B. my ASSS преди 11 години
Тъпите к*рви администратори пак сам им платили да трият негативните мнения нали бе *** да го ду*а Сприт оф бъргас егати смешното фестче, и егати надутите цени 5лв. минералната вода и разредена бира наволя егати смешниците, организаторите да умрат до един и да ги закопат с парите им да си ги харчат, другата година да им спре тока завинаги, нямам нищо против Бургас добре са си направи града, но повече едва ли щее стъпя там камо ли на спирит оф бургас мааа ass
68
1
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
Комплексираните жалкяри обаче как са се разхейтили, защото нямат една стотинка да отидат да чуят Продиджи и какво друго им остава освен "гроздето е кисело" :). Аре със здраве балъци :)
67
9
 
2
 
! Отговори
Мунки преди 11 години
Продиджи, по една мотика и да видим колко ще издъжат тия женчовци.Както между впрочем и на вас смешници. Мухахаха!Между Корн, продиджи и Азис НЯМА разлика...и между интеУектуалното ниво на феновете им.Чийрз.
66
2
 
3
 
! Отговори
Смут преди 11 години
Хемингуей го е написал "Там където има море не е провинция",а баща ми казва"Той затова бай Тошо искаше да направи канал от морето до София"
65
13
 
2
 
! Отговори
Мунки преди 11 години
"С всяка една секунда от своя сет, The Prodigy доказваха защо са считани за най-лудата банда за участие на живо - Кийт Флинт (Keith Flint) не спираше да се върти в кръг и подскача, "A аз си спомням как бъзльовците отложиха концерт тук, заради Сърбия. Бъзльовци.Музиката им е повече от посредствена.
64
0
 
0
 
! Отговори
n/a преди 11 години
Коментар 69 е в отговор на 63.
63
1
 
9
 
! Отговори
n/a преди 11 години
Странно наистина - Продиджи е много повече от просто "музика"!
62
1
 
5
 
! Отговори
m3 преди 11 години
Дилърите направиха оборот покрай тоя фест...
61
2
 
19
 
! Отговори
стефан преди 11 години
кавкво им е на продиджи,идеални са ....аз съм на 40 г . и съжалявам че не бях. те са бунт,и арт,те са доказани... . от нашите групи контрол и светльо са яки,какво има общо чалгата...
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Адидасс подкрепя фестивала във Бургас !
59
30
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 11 години
Абе с какво тези деграданти и западни *** който насърчават вземането на наркотици и вършенето на престъпления са по различни от нашите чалга к.....Нещата който пропагандират тези сатанисти са много по-опасни от чалга простащината.
58
16
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
колега, съгласен - кота нула трябва да е в созопол - смърт за вас боклуц!а на *** организатори им казвам да го духат - такива неща се организират интелигентно - София и Варна - в бургас - цеца и сие - ***!
57
5
 
6
 
! Отговори
Член преди 11 години
Нещо не е наред в организацията на тва мероприятиe.Не може на една сцена пред една публика да са Бъстър Аймс и Светльо - Хиподилски,някакси не се връзват нещата.Не можеше ли да са само Хиподил в целия им състав,макар че черния дроб не е съгласен
56
5
 
38
 
! Отговори
БУРГАС преди 11 години
Боже, колко злоба има в българския народ. Защо след като не харесвате Бургас, просто не подминавате статиите за нашия град? Разберете, че елементарните ви коментари не показват превъзходство, а зле прикрита завист. Бъдете живи и здрави !
55
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Prodigy просто са закъсняли с едни 15 години
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а така
53
24
 
10
 
! Отговори
м_пл преди 11 години
Селото българия случайно да има висока планина колкото Алпите или пък по Черноморието да растат големи палми като тези в Сен тропе - не нали? Щото аз не знам такова нещо да имаме! Разберете, колкото и да се пънете Мусала не може да е Мон Блан и Бургас никога няма да е на нивото на Марсилия и Ница.
52
26
 
5
 
! Отговори
варненец за 55 преди 11 години
Жалко че не взривиха атомна бомба в *** Бургас хихихи, прекалено мирише от там!