Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа

Сините спечелиха Шампионската Лига след дузпи срещу Байерн
Обновена: 20 май 2012 12:22 | 20 май 2012 01:04,
172
Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа
Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
5
 
! Отговори
ДО 124 преди 11 години
ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ СЪМ ЗА БЕРОЕ , ЗАЩОТО Е ОТБОРА НА МОЯ ГРАД. ТЕ СЕ ЗЕЛЕНИ. НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЦВЕТА НА ЧЕЛСИ . А НА ЧЕЛСИ СЪМ ФЕН ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ , ЗАЩОТО МЕ КЕФЯТ . ТАКА ЧЕ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ С ГЛУПАВИТЕ ТО РАЗСЪЖДЕНИЯ
110
2
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
и на двата отбора симпатизирам еднакво, но след като байер изпуснаха 20 положения исках челси да станат шампион, не че го заслужаваха, но така им се падаше на байер
109
1
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
Твоят отбор? Я кажи впрочем откога си фен на този отбор и защо си му фен? Май нещо асоциация с цвета на фланелките правиш нали? Най-жалкото нещо...да симпатизираш на отбор, защото има същият цвят на един друг твой любим отбор в България. ***!
108
6
 
5
 
! Отговори
CHELSEA преди 11 години
WE ARE CHELSEA FORM LONDON , WE ARE NOT AFRAID FORM NO ONE..................................
107
6
 
5
 
! Отговори
do 120 преди 11 години
Първо не съм пубер и второ не съм ***, защото моя отбор е шампион на Европа . Ти си *** и си се усрал от злоба.
106
6
 
5
 
! Отговори
do 118 преди 11 години
Искаш да кажеш ,че Абрамович си плати да свирят дузпа против Челси ? Искаш да кажеш , че плати на Робен да не я вкара ли ? Когато Челси бие било късмет , а когато големите отбори падат било липса на късмет . Много си плосък. Chelsia Chealsia is our name........................
105
6
 
6
 
! Отговори
до 117 преди 11 години
А ти си най-големият ***..."Челси-велики" МуахахахахахахахаСамо един *** пъпчив пубер може да изръси такава тъпотия.
104
0
 
9
 
! Отговори
гледал го преди 11 години
абе,драма ама не за нас:0) ние тука какви ГРАНДОВЕТЕ и вечни дербита имаме с толкова големи играчи просто...харесваха ми барса ама тия как ги бутаха съдиите станаха смешни.двата отбора се познаваха и не стана мача ама Честито на ЧЕЛСИ и неговите еврейски собственици...мислех че ШВАЙНЩАЙГЕРе голям ама тоя ДРОГБА като застана до него швайни беше като момченце от 1клас
103
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По голям фарс не съм гледал никога Срам ! Разбира се има и дечица ,които вярват че всичко е било късметче "боговете били с челси" ... да еврейските богове и Бог Абрамчик -бога на парите
102
4
 
10
 
! Отговори
~elsi преди 11 години
Каквото и да пишете , какъвто и футбол да играят Челси , факта е на лице . Най - добрите са и са велики. Може и грозен футбол да играят , но е печеливш. Може само едно положение да имаха, но се възползваха. Пишете колкото искате глупости . Челси са велики. Blue is a collor futbool is a game......
101
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледах второто продължение и 30 мин от Барселона -Челси много слаб отбор много често по слабият отбор бие защото цял мач седи в защита и руши играта .За мен това не е футбол
100
1
 
4
 
! Отговори
до Пешо преди 11 години
Явно гледаш от една година футбол за да твърдиш, че срещата била интересна. Май искаше да кажеш, че беше драматична? Едното няма нищо общо с другото, младеж!
99
7
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Срещата беше изключително вълнуваща и интересна,дай боже и други такива отбори. А що-се отнася до критиките по-долу,ката че ли са написани от един и същ човек,определено хроничната Българска простотия е трудно излечима.
98
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руския мафиот най-накрая взе /купи си / ШЛ . Айде сега да разтурва смешния отбор на Чукотка Лондон !
97
5
 
4
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
***, какво общо има Йовербо с финала 2009-та бе????Говорим за ФИНАЛА а не полуфинала където порюза тоя *** Челси. Футболистите на Барса к'во са виновни че този *** ги е подпомогнал?
96
6
 
7
 
! Отговори
с.до 102 преди 11 години
Челси бяха считани за аутсайдер от всички!Отстраниха действащият шампион!Победиха Байерн насред Мюнхен и то с дузпи!Досега баварците никога не бяха губили с дузпи!Челси абсолютно заслужиха титлата си,***!
95
1
 
2
 
! Отговори
Сами преди 11 години
До 105 - Вие за Българския гнуслив футбол ли говорите,че той е такъв откакто се помня а сека съм на 63 лазарника.
94
0
 
6
 
! Отговори
Duzpinhio преди 11 години
Тоя Робен колко ме дразни,закопа Холандците на световното сега и Байерн.ДА СИ ХОДИ
93
5
 
10
 
! Отговори
с.до 105 преди 11 години
Най-големия фарс беше през 2009-та!Най-смешният финалист в историята беше БърцилонЪ!Съдията Йовребьо се отказа после!Нима Челси не заслужиха титлата си след толкова години на посичания и ограбвания на труда им!???
92
7
 
7
 
! Отговори
хаха преди 11 години
А,бе,нещастасни фенове на Парцелона и РЕвнАЛ Мадрид.Кога ще разберете че победите във футбола се броят на голове,не на владение на топката и подавания напряко на терена.Особено са ми смешни привържениците на Белия *** от Мадрид.Вашия Ревльо как би Працелоната,ве,***?С 11 човека в защита.Аре бегайте да ревете некаде другаде,тук Челси празнува Европейския връх.Поне една година Челси е номер ЕДНО,пък вие си плюйте колкото си щете,ама внимавайте да не се задавите в собствената си слюнка,хаха