Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа

Сините спечелиха Шампионската Лига след дузпи срещу Байерн
Обновена: 20 май 2012 12:22 | 20 май 2012 01:04,
172
Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа
Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 148,145Да не забравим и 1999 байерн-ман ю. В паметни мачове винаги има поне 1 английски отбор. Ето защо без Англия няма емоции
130
1
 
5
 
! Отговори
с.до 148 преди 11 години
Не,ти си уникален ***!Рядко може да се срещне по-жалко същество от теб!Милан-Ливърпул наистина беше зрелищен финал!Нали се сещаш обаче,че едва ли скоро ще има подобен!Такова нещо се случва супер рядко!Общо взето се сещам за 3 финала с повече от 2 гола!Повечето завършват 1-0,1-1,дузпи и така нататък!И знаеш това много добре,но толкова си озлобял в момента,че се чудиш за какво да се заядеш!Всичките "разбирачи" ме плюхте тука и предричахте погроми!И какво стана бе!?Челси е шампион!Аре.....
129
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германци загубиха на дузпи, това не се е случвало от 60 години. Честито на Челси и английския футбол.5-ти отбор взе кеш
128
1
 
7
 
! Отговори
до 145 преди 11 години
Ти си бил уникален ***. Имало е доста зрелищни финали...само един пример ти давам Милан-Ливърпъл 3:3 2007-***.
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО..... ЗАСЛУЖАВАТСИ КУПАТА.В СОБСТВЕНИЯ СИ ДОМ ДА ТЕ ПОБЕДЯТ...НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАТ КУПАТА СИНИТЕ.ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО,
126
8
 
16
 
! Отговори
гурбетчия до 145 преди 11 години
Не ,че Челси показа невероятен характер и воля ,а Байерн показа ,че не е важно само да имаш повече голови положения и да владееш повече топката ,а е важно да имаш и спортно щастие ! Честито на щастливците ! Пак казвам - ИРОНИЯ НА СЪДБАТА БЕШЕ ТОЗИ МАЧ !!!!
125
14
 
29
 
! Отговори
с. преди 11 години
Какъв грозен футбол какви 5 кинта бе!От злоба ще се удавите направо!Кога финала е бил зрелищен!?При мач с такъв залог надделяват сметките и тактиката!Уважете това,че Челси победиха именит съперник на собствения му стадион!Всичко беше срещу тях и все пак успяха!Баварците никога не бяха губили с дузпи!Имаха много повече фенове на стадиона!Вкараха в 83-та минута!Свириха им и дузпа!Челси показаха невероятен характер и воля!Абсолютно заслужено са шампион!Супер жалки сте с тая злоба!
124
2
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Каква ирония на съдбата ,първи корнер за Челси в края на мача и гол!!! Да не си повтарям думите от предният коментар ,но вината си е на Байерн и треньора им ! Ес тут мир лайд ! Ганц Дойчланд мусс вайнен ,дасс Байерн айне унфехих Маншафт ист !!! Няма да превеждам ,жалко за Байерн ,жалко за Германия !
123
3
 
5
 
! Отговори
асен преди 11 години
челси е един от любимите ми отбори,но мисля,че вчерашната купа няма да я спечелят скоро, примерно след 6-7 години пак.през това време може би ще станат 3-4 пъти шампиони на англия.
122
6
 
25
 
! Отговори
:) преди 11 години
Челси шампион :) За какво ги товарите победиха Наполи , Барса накря и Байерн не може да казвате че това всичкото е с късмет. Добри са и заслужено спечелиха.
121
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за футбола - още Франц Бекенбауер подготви почната, че Челси просто ще спечели купата - няма смисъл да се гледат дори и такива световни мачове - всичко е фарс - най-слабия отбор в турнира взе купата по начин все едно , че играят Лудогорец и Миньор - сценарий, от който всички са с горчивина - а някои , които не осъзнават истината наистина може да се радват или скърбят искрено ! Нама феърплей дори на такова високо ниво ! Как нещо, което е по такъв начин придобито може да сладни не знам!!!
120
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се, че швабите паднаха,те били фаворити преди двубоя,наточили се с голямата кошница, едва ли не като се играе на техен терен и вече давай направо да им подарят купата айдеее! хаха
119
9
 
17
 
! Отговори
Chelsea преди 11 години
Chelsea е отбора , и сега всички си чешете злобните езици от яд. Ревете... ревете... ревете ....Квото и да пишете - Chelsia is a great
118
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Крайната цел е победата, по какъв начин ще се постигне - това си е личен избор, важното е да се постигне, че било то и със защитен и грозен футбол!По красива дузпа в 95 минута нямаше как да им дадат, същото се отнася и за мача в Барселона - с човек повече цяло полувреме и дузпа им дадоха , ама не става и не става!Футболът се променя и трябва да следиш тенденцийте, една кола ако е била хубава през 80-те, през 90-те няма да е актуална , както казва Жозе! :)
117
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм фен на никой от отборите на ШЛ. Левскар съм и само Левски подкрепям, ама такъв антифутбол от Челси е срам за финал на ШЛ. Ония *** от Байерн пък се постараха дружно да ги направят шампиони. Жалко за неутралните фенове, че станаха свидетели на пародия на футбол снощи. Жалко е да гледаме такава игра от финалисти на Шампионската лига.
116
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
точно затова се регнах понеже някакъв мухал пишеше от мое име
115
1
 
0
 
! Отговори
ДО 130 преди 11 години
УСРАННННННННННННННННННН СИ ДО УШИТЕ . И СИ ЗЛОДЕН ДЯДКА , ЧЕРВЕН КОМУНИСТ
114
1
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе престанете с тези "уговорени мачове ,много пари и пр."! Точно в този мач вината си беше в Байерн и в треньора! От толкова много положения само един точен завършващ удар на Мюлер,това говори,че нямат добри голмайстори ! А в края на редовното време вина имаше и треньора ,за да спечели една минута повече направи смяна и изкара от игра точно този ,който направи гол ,а не Робен ,който освен дузпата пропусна и 2-3 чисти положения в редовното време! Жалко за Байерн ,сами са си виновни !
113
12
 
11
 
! Отговори
АА преди 11 години
Триумф на грубостта и арогантността - Челси не играят футбол, а островна корида - немощни грубияни, които се възползуваха от мекотата на фини отбори като Барселона и Байерн, които просто снощи ги смляха ,но Челси имаше Дрогба, шанса и грубостта си !
112
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-смешния шампион в историята ! " шампион " Даже съм сигурен, че купата вече е на яхтата на Абрамчик .Все пак той е най-добрия играч на сините !