Хилари зове МОК да бъдат почетени жертвите от Мюнхен 1972

Настоява за минута мълчание при откриването на Олимпиадата в Лондон
26 юли 2012 08:17,
34
Хилари зове МОК да бъдат почетени жертвите от Мюнхен 1972
Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

С минута мълчание да бъде почетена паметта на 11-те израелски спортисти, убити от палестински терористи по време на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г., призова МОК  държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Още по темата

Американката иска това да стане на утрешната церемония по откриването на форума под петте кръга в Лондон.

Клинтън отправила призива чрез писмо, изпратено във вторник от Клинтън до председателя на МОК Жак Рох, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според дипломатически източник, запознат със съдържанието на писмото, Клинтън призовавала МОК да преразгледа решението си да не отбелязва с минута мълчание 40-та годишнина от мюнхенската трагедия.

Преди дни с подобно предложение към Рох се обърнаха и други чуждестранни политици, включително германският външен министър Гидо Вестервеле, припомня ИТАР-ТАСС.

Белгийският хирург обаче беше категоричен, че церемонията стартът на игрите не е най-подходящата сцена за подобни действия.

Вместо това в понеделник той почете паметта на загиналите при откриването на Олимпийското село в английската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
ПИСНА НИ преди 11 години
Килари на нас взе да ни писва от вас и израелските ви приятелчета . Гояма грешка направихте във Бургас .Не можете да си представите колко сгрешихте.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не им ли писна на еврейчетата да реват на всеки ъгъл по повод и без такъв? Хиларито да си ги споменава всеки ден ако иска. Няма нужда да се политизират още повече олимпийските игри. Достатъчно са политизирани. Много отдавна това не са олимпийски игри, а някаква пародия.
23
2
 
10
 
! Отговори
Жежо преди 11 години
Бил Клинтън наистина беше най-свестният американски президент от новата история! Самият той беше бохем и купонджия, пацофист и бивш хипар, музикант. Майката му разказаха *** с онова ку^рве! Не само за Палестина, беше се запънал и за намесата в Югославия, беше пратил израелските агенти в джаза и не приемаше от днес за утре, както са свикнали, никакви израелски началници!И съответно му показаха кой управлява и Америка, и чрез нея - и света!А тая харпия е изядена от унижението и от злоба!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил Клинтън беше за Независима Палестинска държава и не беше агресивен за това му пратиха еврейката ЛЮИНСКИ за да го махнат.
21
1
 
6
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Споко, той и мъжа и доказа че тая за нищо не става.Опитва се да прави тромпети на мошетата ама Моника беше по врътлива
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да се почете с едноминутно мълчание паметта на избитите палестински деца, на изнасилените и убити от американските войници иракски момичета и деца. Също така жертвите на Хирошима и Нагазаки както и паметта на коренното население на Америка - Индианците.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая досадница не се спря.... на всяка манджа мерудия, на всяко гърне похлупак!Все акъл дава, все хока, все наставлява, а не си погледне собствената държава какъв бардак е в същност е и как е пример за всичко лошо
18
1
 
16
 
! Отговори
МДИ преди 11 години
Аз пък искам да се почетат с 3 минутно мълчание жертвите на световната финансова криза. Тази госпожа, която може би никога не се е занимавала със спорт не трябва да опорочава олимпийската идея, замесвайки политическите и финансовите интереси на олигархията на, която служи с древната идея на олимпизма. Припомням, че олимпийските игри някога са били повод за прекратяване на всички войни, поне сред тези които са били достатъчно цивилизовани.
17
2
 
34
 
! Отговори
Неполитизиран МОК преди 11 години
Предлагам да почетем жертвите от Хирошима и Нагасаки, без това 6 и 9 август са по време на олимпиадата.
16
2
 
17
 
! Отговори
Bai-Hui do Hilari преди 11 години
Еврейска ***!!!
15
2
 
18
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
А не ще ли един персийски кожен продукт тая грозна чифутска ***? Жертвите на Израел кой ще почете и кога? Нема да стигнат и 50 олимпиади за това май?
14
1
 
13
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Ей тая някой да я хване малко да я изклати да миряса , най-накрая , оня нейния голям комплекс и е образувал с неговото хойкане.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo kato q widq tazi i mi idwa da se izdraifam!
12
1
 
31
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Целият стремеж е да се набива в главите на хората колко са лоши едните и колко незслужено страдат другите. Да се надъхват хората към омраза, за да приемат каузата, която американците и израелците ни пробутват.И хич не им пука за жертвите.....
11
2
 
26
 
! Отговори
Историков преди 11 години
Хилавата нека да си почита, който иска. Цялото фиаско на игрите през 1972 за нейно сведение ще отбележа, че до него се стига само и единствено заради действията на чедата Давидови.
10
1
 
19
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Сори, ама като гледам световната обстановка някак си не ми се вярва, че са минали 12 г. от 21 в. Иначе да, 40г. са минали което прави едноминутното мълчание още по-съмнително. Извинете, но след 40г. единствените които споменават починалия са неговите най-близки роднини ако има такива или ако все още са живи.
9
1
 
25
 
! Отговори
Mr.Killer преди 11 години
Килъри, скрий се мари...и на олимпийските игри ли ще ти гледам гадната мутра!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бих ги почел ,но много Лукойл много вдигна бензина...
7
1
 
6
 
! Отговори
Nikqta до 11 преди 11 години
Човече ползвай калкулатор 2012-1972= 40
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо сега? Колко пъти и колко годишнини ще се правят? Та те са минали 30 г.!!!