Гришо срещу Беноа Пер на старта на US Open

Пиронкова ще се изправи срещу италианката Камила Джорджи
23 авг 2012 21:10,
20
Гришо срещу Беноа Пер на старта на US Open
Григор с шанс да се изкачи в ранглистата. Снимка: Reuters

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров изтегли приемлив жребий за старта на тазгодишната си кампания на последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

Младият хасковлия ще се изправи в първия кръг срещу 23-годишния французин Беноа Пер, който към момента заема 49-то място в световната ранглиста, а от началото на годината има 20 победи и 18 загуби.

Това ще бъде втори официален сблъсък между Димитров и Пер, като първият им мач бе на Чалънджъра в Холандия, където до чиста победа с 6/3, 6/4 стигна французина.

Ако Григор е успял да се възстанови от травмата, която го мъчи през последните седмици, то той има реални шансове за първи път в своята кариера да се класира за втория кръг във Флашинг Медоус, където ще го очаква победителят от двойката Микаел Лодра – Филип Колшрайбер.

Припомняме ви, че миналата година Гришо имаше малшанса да налети на седмия тогава в света Гаел Монфис, който срещна сериозна съпротива от българина в първия сет, но след това безпроблемно стигна до чиста победа.

Така Димитров няма точки, които да защитава от 2011 година, което означава, че ако преодолее Беноа Пер той ще си осигури 45 точки за световната ранглиста и може да продължи похода си към влизане в топ 50.

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова пък ще се изправи срещу петата ракета на Италия Камила Джорджи в първия кръг на започващото идната седмица Открито първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

Това ще е осмо поредно участие за младата пловдивчанка на надпреварата във Флашинг Медоус, като до момента тя има седем победи (три от тях в квалификациите) и седем загуби, а миналата година достигна до втори кръг, където отстъпи пред китайката Пън Шуей.

Към настоящия момент Камила Джорджи заема 89-то място в световната ранглиста, участва предимно в надпревари от календара на международната тенис федерация (ITF), но на Уимбълдън направи запомнящото се представяне като тръгна от квалификациите и след 6 поредни победи си проби път до осминафиналите, където бе спряна от Агниешка Радванска.

Статистиката показва, че Цвети и Джорджи имат изигран един единствен официален двубой по между си и той се състоя през 2011 година на кортовете на “Ол Инглънд клъб”, където до категорична победа с 6/2, 6/1 стигна нашата тенисистка.

Ако успее да запише нова победа над италианката във втория кръг Пиронкова ще срещне победителката от сблъсъка между японката Аюми Морита и поставената под номер 26 в основната схема Моника Никулеску.

Цвети е в долната част на схемата, където са още сестрите Винъс и Серена Уилямс, Анжелик Кербер, Сара Ерани и водачката в половината Агниешка Радванска, а един от най-интересните сблъсъци в тази част на подреждането е този между Винъс Уилямс и Бетани Матек-Сандс.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: US OpenГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен *** си е! Това е истината. Няма какво да го хвалим от излишен патриотизъм!
14
3
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Ей, ***! Като стигнете в някоя област до нивото на Григор може да му викате ***! Много жалко, че винаги в БГ се гледа да се оплюят тези който успяват.Не ме цитирайте, не ми отговаряйте, няма да пиша повече.
13
5
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Като гледам снимката нещо *** ме съмнява.Трябва да му се виждат и ръцете ,че нещо ме съмнява че мърсува като гледа сиските на тенесиските.
12
5
 
7
 
! Отговори
бу ха ха преди 11 години
Тоя франсето поне има некви победи,а наш *** нищо:))))))
11
4
 
6
 
! Отговори
fen na dri6lio преди 11 години
bravo na dri6lio padna samo s 3-0 seta
10
7
 
11
 
! Отговори
ппанцхоо преди 11 години
Значи,организторите на откритото Първенсто по тенис на САЩ са поставили Григор и Цветана в основна схема,което им гарантира минимум 10000Американски долара,показвайки уважение към труда и ранкинга им,а бай *** от форума се отваря и иска обуката му с обувка наравно с тях; 00Я назад в *** ,бе анонимни нещастници: )))И си намерете работа,така ще може да оцените труда на другите: )))
9
5
 
5
 
! Отговори
ppancho преди 11 години
flushing meadow...zaлетите блата,полета...колко такива кърища има в БГ,ама цървулите не искат да ги копат,а да пишат по компа против Гришо и Цвети.Ми върнете се по селата,работете 1000(1К)години,направете селските си парцели на US(пардон на БГ опен0 и тогава се отваряите).Изкарайте по 10 милиона долара и ги раздайте на награден фонд от калните си поля на гъ*а на географията и тогава критикувайте на воля: )).Или разбийте немците при Курск...изморително е ,какхора не излезли от село критикуват и
8
7
 
7
 
! Отговори
UK преди 11 години
Още колко *** на които бъдещето им е 500 лева заплата на месец ще се изплюят? Само за един мач в който и да е турнир Гришо и Цвети взимат толкова колкото вие няма да видите и за една година.
7
3
 
9
 
! Отговори
Цецка Старта преди 11 години
Мачкаййййй ,Гришооо !!!
6
6
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
"Аре Гришо, бек то Хюстън- Аскюу да копаш ***... А да - спокойно мога да си заложа апартамента, че *** ще падне във втория кръг..."Той Гришо не печели турнири, ама парите от един мач ще са му достатъчни да купи няколко опушени панелки като твоят "апартамент".
5
13
 
13
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Успех Гришо! Накарай ни да се гордеем с теб! В тези тежки времена само спорта ни остана за утеха!
4
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Malchi te we
3
9
 
10
 
! Отговори
Гочито преди 11 години
Ам'чи той Гришо си е абонат,всички се молят с него да играят
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре Гришо, бек то Хюстън- Аскюу да копаш ***... А да - спокойно мога да си заложа апартамента, че *** ще падне във втория кръг...
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Дришооо :))))

Спонсорирани публикации