Моуриньо: Пълно е с философи

"В момента има много хора, които разбират повече от футбол от мен"
30 апр 2014 12:44, Георги Пешев
2
Моуриньо: Пълно е с философи
Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отвърна на критиците си непосредствено преди полуфиналния мач реванш от Шампионската Лига срещу Атлетико Мадрид.

Причина станаха множеството коментари за прекалено защитната схема на игра на сините в дербито от Висшата Лига срещу Ливърпул през уикенда.

Тогава Челси изигра изключително затворен мач срещу "Мърсисайдци", но благодарение на това напълно неутрализира Луис Суарес и компания и измъкна победа с 2:0.

"В момента във футбола е пълно с философи. Пълно е с хора, които разбират много повече от мен", саркастичен бе Моуриньо.

"Реалността е реалността. Отбор, който не се защитава добре, няма големи шансове да победи. Отбор, който не вкарва много голове, ако получи много голове, е напълно в проблем. Отбор без баланс не е отбор".

"Когато Атлетико има топката, ние трябва да се защитаваме. Когато ние имаме топката, трябва да атакуваме. Когато те имат топката, трябва да опитаме да ги спрем да вкарат. Когато ние имаме топката, трябва да се опитваме да вкараме".

"Това е футболът, който аз знам. Когато съперникът има топката, трябва да работиш дефанзивно и да си организиран. Когато ти имаш топката, трябва да играеш според качествата на своите играчи и тези на съперника".

"В този момент, критиците говорят. Ако съперникът ти е бърз на контраатака и иска пространство зад защитната ти линия, ако ти му дадеш пространства, ти си глупав".

Същевременно Моуриньо заяви, че капитанът на тима Джон Тери е напълно възстановен за мача срещу Атлетико. Интересното е, че във вторник на тренировките бяха всички играчи - включително контузените и наказаните.  

"Той е готов. Аз решавам дали да започне или не, но той е готов.  Всички са готови и той е готов и това е посланието, което искаме да дадем. Всички бяха на терена. Това е много важен мач за нашия състав. Всички са заедно, всички искат да помогнат. Всички искат да играят".

"Състоянието на Петер Чех не му позволява да играе, но посланието е от него и от състава".

"Атлетико Мадрид е добър отбор. Те не са контраатакуващ отбор. Те се защитават добре, вкарват голове. Те печелят мачове. Може да се каже, че те са много добър отбор".

"Срещу ПСЖ ние бяхме в позиция, в която нямахме какво да губим и никой не очакваше от нас да обърнем резултата. Сега е различно. Равенство с голове е добро за тях, но не за нас. Така че не може да се каже кой има предимство.

"Да играеш у дома е да играеш у дома, но да имаш предимство на гол на чужд терен, нещата се балансират. Ние трябва да се насладим на мача и да видим дали ще отидем до Лисабон. Аз със сигурност ще отида през лятото, но да видим дали и останалите могат да заминат заедно".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Жозе Моуриньо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 10 години
По голям ДЪРВЕН философ от Муриньо няма
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Успех довечера на Челси.Моу е доказал че е един от най добрите, ако не и най добър! Успех

Спонсорирани публикации