Мортен Олсен: Моуриньо може да убие футбола!

Селекционерът на Дания се нахвърли яростно върху наставника на Челси
5 май 2014 11:54, Георги Пешев
16
Мортен Олсен: Моуриньо може да убие футбола!
Снимка: Ройтерс

Селекционерът на Дания Мортен Олсен започна яростна атака срещу мениджъра на Челси Жозе Моуриньо.

Според опитния футболист португалецът е опасен за футбола като цяло и той смята, че ако има доста мениджъри, които копират стила на ибериеца, тогава това може да "убие" играта.

"В моя свят Моуриньо е опасност за футбола. Ако много хора се опитват да копират неговия стил, тогава просто тази игра ще умре", заяви Олсен, цитиран от "Мирър".

"Представете си, ако всеки практикува футбола на Моуриньо. Това със сигурност ще бъде доста скучно, а ако стане аз дори не бих гледал мачове".

"Аз лично можех да накарам Челси да играе по различен начин, ако имам тази възможност. Жозе обаче е в състояние да играе само в защита. Клубът похарчи толкова много пари за толкова добри играчи. По дяволите, поне да ги използва!".

"Разбира се, че е добре нещата да се пресмятат. Аз също при удобни случаи искам отборът ми да контраатакува, но трябва да имаш план как точно да играеш, когато атакуваш. Такъв план например има Гуардиола. Ние също го имаме в националния отбор на Дания, но не и Моуриньо".

"Той разчита единствено на статичните положения и се надява, че Азар и Вилян могат да направят нещо. Със сигурност разбирам защо белгиецът разкритикува играта на Челси", завърши Олсен.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МартинС Младенов, Топчо или Гонзо. Те тва е! Други тренери нема.
12
3
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
завист, завист
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименако трябва да съм честен Моуриньо трябва да го осъдят на доживот на времето италянските отбори играяха така и от най силното първенство сега къде са това стана с всички отбори където е бил един реал да играе целият отбор цял мач в собственото поле грозна гледка
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кофти нещо е това завистта...
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност най-добрите мачове, които съм гледал свършват 0:0, по простата причина че това са случаите, в които всеки отбор изпълнява перфектно поставените задачи и няма сериозни тактически грешки. Друг е въпросът че въпросният датски треньор очевидно е фен на цирка, а не на тактически правилната игра. Всеки има право на мнение разбира се, но невинаги трябва да оревава орталъка с него.
8
0
 
7
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ФУТБОЛА, ЧЕ СТАВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ТЕАТРО АМИ СТАВА ;D НО ВСЕ ПАК ПОКРАЙ ТЕАТРОТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НЯКОЕ ДРУГО ДВИЖЕНИЕ! :D
7
7
 
4
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТОЯ НЕ СЪМ ГО ЧУВАЛ :DDDDФУТБОЛА ЩЕ ГО ИМА МНОГО СЛЕД ВАС :DDDDDDD НИКОЙ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА УБИЕ ФУТБОЛА!!!!!!!!!!
6
11
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
ама ти май си противоречиш.. :) ти и дъртака горе на снимката.. хем говорите за трофеи, хем говорите за красота, хем пък и да бъде по-така, хем и малко по-нападателно..:) не става бате - футбола е преди всичко пари и битка, война. никой не те търпи ако не си успешен (виж Моу). а на война не се гледат победите дали са красиви или не. Цар Калоян разбил кръстоносците..ама грозно било,.... тц тц тц жалкО! :) тука става дума за ПАРИ!!! целта оправдава средствата. а дъртака горе какво е спечелил?...
5
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-лесното някой да те забележи е да се изплюеш върху успелия и известния. Ежедневно тази максима се проверява по форумите. Та и Олсен така.
4
2
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
и какво спечели с най-скъпия клуб тогава?
3
5
 
15
 
! Отговори
Чичо Куре преди 10 години
Не ме интересува...важното е че ПФК Левски направиха "феноменален" сезон за 100 годишнината си :)))))
2
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2011-12 Реал Мадрид завърши с рекордните 121 гола, а през миналата се отчете със 103 гола. Треньор беше... Моуриньо... Доста отбранително ще да са играли....
1
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какво е спечелил Мортен Олсен? освен, че е дърт?...

Спонсорирани публикации