Пенев след резила: Нямаме качества, не вкарваме голове

Ще има генерални промени, закани се той
Обновена: 17 ное 2014 14:20 | 17 ное 2014 07:18, Анисия Иванова
36
Пенев след резила: Нямаме качества, не вкарваме голове
Снимка, архив Булфото

Националният селекционер на България Любо Пенев прие философски срамното реми 1:1 срещу Малта.

Той обаче изрази недоумението си как отборът създава толкова положения, а вкарва само един гол.

"Сега, след такъв мач, емоциите леко надделяват, нормално е да се отиде по-крайно в размислите. Опитвам се да си го обясня, стигнах до заключението, че имахме 15-20 или 30 положения, а вкарахме само 1 гол, това е единствената грешка за днес", заяви Пенев след двубоя.

"Стигахме до вратата, имахме положения, контролирахме нещата, но не можахме да вкарваме гол. Пропуснахме и дузпа. Оставаме там, където сме. Имаме вече минимални шансове. Няма големи надежди към момента, далеч сме от намеренията за европейско първенство", призна той.

Според него създаваме ситуации, но не реализираме. "Няма ли голове, няма победи, не се сърдя на никой, не упреквам никой, Ивелин никога не съм го виждал да изпълнява така", смята Пенев.

"Ще се заговори за рокада, нищо не мисля, ще вляза да успокоя момчетата", отговори той на въпрос дали ще се мисли за вероятна треньорска рокада.

"Трудно ми е да повярвам, че не сме взели три точки, след един добър мач контролирахме всичко. Аз и като футболист, и като треньор не съм участвал в такъв мач - с 369 положения за гол да завършим наравно. Върти ми се в главата и не мога да повярвам. Ние подарихме точката на Малта, без да обезценявам техните усилия.

"Но, явно, това са ни възможностите като реализатори. Това не е оправдание, но създаваме много положения, а след като не ги вкарваме, не заслужаваме да победим, не заслужаваме да сме по-напред в класирането, не заслужаваме да сме на Европейско. Без голове, няма победи", допълни той.

"Разбира се, че винаги е виновен треньорският щаб. Изпълкомът, когато се събере, ще вземе решение. Ако ми се обадят, ще изясним нещата. Ние не играхме слабо. Сигурен съм, че всеки дава всичко от себе си. Да не бъркаме слабото, с пропуските. Нямаме качества, не вкарваме голове", продължи селекционерът на "трикольорите".

"Ще има генерални промени, при всички положения. От горе-надолу, отдолу-нагоре, това е положението. При всички положения, гарантирам, че промени ще има", категоричен бе Любо Пенев.

Относно това, че България избра да не играе контрола сега, Любо Пенев добави: "Не искам да рискувам със здравето на футболистите, с контрола в това зимно време, рисково е, имаме и без това здравословни проблеми."
 

Още спортни новини четете в Gol.bg.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Спорт" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
има решение, преди 9 години
нов треньор,нови футболисти,20-25 годишни,без 35-38 годишни,не може бащи и синове да са в един отбор.И така,при правилна селекция,а не мениджърска,за 2018 ще имаме отбор.Останалото ще е студена супа.
23
2
 
5
 
! Отговори
Срам преди 9 години
Супо,като нямате качества отивайте на село да гледате овце!С мързела и безхаберието сисрамите името на България по света!Къде гледа държавното ръководство,как допускатези печалбари да ни излагат така ?Когато преди години английските отбори правехаскандали по Европа,правителството забрани участието им навсякъде извън Англия.Нашите като не стават за футбол,да бъдат спрени като национален отбор,да ходятда играят със селски отбори,разбира се с подобаващ на представянето им стандарт на живот.
22
2
 
9
 
! Отговори
иво преди 9 години
след като Пулев беше опулен, време беше и другите чалга звезди да се изложат
21
2
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Разпускайте отбора и всички на футболисчена на тръстиката.Тези некадърници да си ходят заедно с целия треньорски щаб.Забранете националния отбор.
20
2
 
4
 
! Отговори
Пеневаут преди 9 години
то пък ПЕНЕВ един материал....треньорите на Гърция,Сърбия,Азърбейджан си подадоха оставките,само нашият си пасува...и БФС СИ ПАСУВА,ЗАЩОТО ПРОВАЛЪТ е и техен.....изисква се елементарна прозорливост и още преди мача с Малта трябваше да сме с нов треньор и да се пробва да се започне начисто с нови иде ии мотивировка на футболистит....
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е Пенев, само дето той ще излезе виновен за лошата игра на футболистите. Нямам материал, не може да имаме успех с тези футболисти.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪРВИТЕ ДУМИ НА ПУЛЕВ СЛЕД МАЧА БЯХА-НЕ СЪМ ДОВОЛЕН ОТ СЕБЕ СИ.ДАНО НЯКОГА ТОВА ГО ЧУЕМ И ОТ МИЛИОНЕРИТЕ ОТ БФС.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ДОБРЕ ДА НЯМАМЕ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ОТКОЛКОТО ДА БЕРЕМ ТОЗИ СРАМ.МАЛКО ДИГНАХМЕ ГАРДА В СЪБОТА С КРИСИЯ И КОБРАТА И В НЕДЕЛЯ ПРИЗЕМЯВАНЕ ПО ПЕНЕВСКИ.БФС ДОКАЗВА САМО ЕДНО -НЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПАРИТЕ -ЗАТОВА АУТ.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА ИЗДУХАТЕ СУПАТА ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ ВПИЛИСЕ В БФС-ЛЮБО.БОБИ И ТЕМ ПОДОБНИ С НЕЖНИ ИМЕНА .
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто отмениха казармата,мъжете стават все по-малко.Проблемът с лицевото окосмяване на Л.Пенев също не е за пренебрегване.Факт е,че докато различни мениджъри на футболисти продължават да редят отбора,ще потъваме все по-надолу.
14
2
 
6
 
! Отговори
ставри преди 9 години
"Аз и като футболист, и като треньор не съм участвал в такъв мач - с 369 положения за гол"-дано го запишат в книгата на Гинес,че иначе с какво ще го запомним?Кого ли ще обявят за национален герой в Малта?
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то вече няма мъже. Последните истински такива са над 40-годишни. От по-младите са по-скоро изключения, тук там индивидуално някой да се прояви. Но футболът е колективна игра, не може сам да си играеш.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледах едно клипче снимано по време на Българския химн снощи. Празен стадион. Нормално, БФС си прави каквото си иска и никога не поема отговорност. Любо и той със самочувствие до небето. тази оправа не може да вдъхне кураж на 11 футболисти а какво да говорим за цял народ. Ама кои се маха от държавна работа и заплатка от 50 хилки на месец . трябва нещо да се промени!
11
2
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
За да се създат 369 положения и да се вкара само един гол то това означава ,че Пенев си е свършил работа тактически ,а изпълнители им пречи космоса ))Гледах мача заедно с другия мач Италия -Хърватия и това което видях ,че нашите добре се движеха по игрището през първото полувреме , но действително изпуснаха 2-3 гола и то от неграмотни изпълнения на ритнитопковците ни .Техниката на много футболисти куца ,да не говорим за тактическа грамотност на футболистите и треньора -на ниво тройка .
10
5
 
2
 
! Отговори
иван преди 9 години
а този кобрата дали си беше купил билет за мача?
9
3
 
10
 
! Отговори
иван преди 9 години
ходете си ,бе некадърници-супа,перука,татковото,чичовото.Всичко съсипахте,бе?ша,пиони сте единствено в управданията си и в безхаберието си?Вие сте сущите като тиквата и неговата безсрамна пасмина-всичко ще продадете за някой лев!Добре че бяха тези деца от Евровизия.иначе да си помисли човек че сме най-бездарната и най-нахална нация.А,забравих онзи ***-боксьор смока ,дето му е виновен Кличко ,че не го смаза както му се полага,а го пощади ,за да гледат все пак бокс хората ,купили скъпи билет
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън перуката. заплати се дават за свършена работа. И за тренирчето същото се отнася.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя *** мутрата да я махате от всички новини!
6
2
 
4
 
! Отговори
Спортист преди 9 години
Да-а-а,трябва да има генерални промени - прав е треньорът ! ИОмаме си приказка за подобни случаи:"Рибата се вмирисва от главата!"И сигурно има себе си в предвид,ка то начало? И пак е дяволски прав! Успех,Любо!
5
3
 
7
 
! Отговори
Супата преди 9 години
Не вкарваме голове, ами довчера Ибелин Отчев лекуваше контузия, за всички беше ясно, още от предния мач, че не е във форма! Чичово, кажи колко ти плащат резерви в отборите си да са титуляри в националния!

Спонсорирани публикации