Шарапова вероятно не е знаела за допинга

Справедливото наказание – 1 или 2 години
9 мар 2016 11:44,
48
Шарапова вероятно не е знаела за допинга
Снимка: архив, Reuters

Наистина новината за положителната допинг проба на Мария Шарапова шокира целия свят. Надявам се да не окаже негативно влияние на тениса. Наистина за първи път състезател от нейния ранг е уличен в допинг. За мен това е грешка на нейния екип. Не вярвам, че тя самата е знаела за тези медикаменти.

Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев.

Носителката на пет титли от Големия шлем Мария Шарапова преди дни разкри, че има положителна допинг проба.

От 12 март Международната федерация по тенис спира правата на рускинята, като е възможно да й бъде наложено наказание от 2 до 4 години да не играе. А пък бившата тенисистка №1 в света Дженифър Каприати дори поиска всички титли на Шарапова да бъдат отнети.

"Не би трябвало да й се отнемат сега всички успехи, може би и нейни колежки са взимали", каза Енев. "Не би трябвало да я съдим чак толкова много", настоя той.

Още по темата

Според тенисиста вината по-скоро е на лекарите на Шарапова. По думите му абсолютно недопустимо е те да не знаят за допинга.

"Сега е много важно нейните адвокати да са много добре подготвени и да знаят как точно да я защитят, защото това й е първа положителна допинг проба и мисля, че поне 1-2 години няма да може да се състезава", каза Тодор Енев.

Във връзка с предстоящия мач на националите в Тунис, капитанът заяви, че се надява Григор Димитров "да дойде да помогне".

"Той никога не е отказвал да играе за родината си", категоричен бе Енев. "Винаги е участвал, когато може", защити го той.

Мачът в Тунис ще се играе от 15 до 17 юли след загубата на отбора ни по тенис в Анкара. Родните тенисисти ще играят за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира на купа "Дейвис" - световното първенство по тенис за мъже.

На въпрос какво го мотивира, Тодор Енев заяви: "Имаме млад отбор, имаме отборен дух. Момчетата разбират, че е много важно да се състезават за родината си и дават всичко от себе си и това е най-важното. Да чуеш химна това е нещо невероятно", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А па горилата Серина ще разберем ли някога какво взима и защо не е в мъжкия тенис?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А?? Ама как така не знаела, горката тя?? Ами като дойде време да си плащаш данъците, не те питат знаел ли си или не, ами направо ти взимат колата или къщата. Освен това тя не живее у России, където тъпчат всички с допинг като за световно без никакъв контрол, а в САЩ - където не можеш да минеш метър току така! Освен това си имаш екип на които им плащаш луди пари точно за да следят такива неща и ако не го правят ги наритваш до един. Иначе ти си този който гориш, както и стана!
39
0
 
0
 
! Отговори
дед мароз преди 8 години
Така си е, не е знаела .... абееХимията прави физиката. :)
38
0
 
1
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Спортистите особено състезатели взимат хранителни и фармацевтични добавки да да могат да се състезават на високо ниво, това е даденост. Лекарството на Шарапова се използва от спортисти защото дава издръжливост, свързано е с по-ефективното образуване на енергия в митохондриите и ускоряване на метаболизма. Проблема е, че тя или щаба и не са обърнали внимание на скорошния бан на това лекарство за да се прехвърлят на друго което още не е забранено.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАша вече не е наша.Така че да се оправя.Но това е дело на САЩ, защото е рускиня.Но може да е дело и на самите руснаци,тъй като не искала вече да играе за Русия.
36
1
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
Защо мислиш че УАДА са подчинени на Белия дом и ЦРУ. Незнам откъде извади тази логика.УАДА е силно зависима от Америка .Но не е на подчинение нито на Белия дом нито на ЦРУ.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъсна им *** на "дълголетниците" в тениса.Оня дърт пърч Роже на 33 стана и скача като козичка.И що ли така зачезна напоследък точно преди тестовете за анаболи от новият списък?????Очаквайте големи изненади на предстоящите турнири.Звездите ще окапат кто круши и особено тези в напреднала възраст (след 27год.)
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая ще ядосат другаря Путин, ще си направи спортни състезания само за Таможния съюз и там няма да има никакъв допинг контрол и подобни демократични и либерални измишльотини и глупости, всеки спортист ще си зоби каквото иска.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препаратът за който става въпрос е стара съветска разработка от преди 40 години, който са вземали всички съветски и руски спортисти (даже и в художествената гимнастика) от 1975 год насам. Става въпрос за препарата Милдронат. Включен в списъка на забранените вещества преди 6 месеца и тестват за него от 2 месеца. Смешно е сега Шарапова да се оправдава че не била прочела, че не знаела и т.н. Смешна е и русофилската реакция да се вини Белия Дом и ЦРУ за русофобство и заговор срещу Русия и Путин.
32
1
 
0
 
! Отговори
От 10 към троловете преди 8 години
Имам десет минуса - и никой, който да каже нещо аргументирано. Ей Много *** много нещо!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашият левент беше най-големият допинг, а тя ми взима хапове. Не е ли срамота.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шантажи и театър за пошлите фенове. Поредната кал хвърлена върху набеден спортист. Жалко за Шарапова! Аз лично не я обвинявам, както и други станали жертва на тази машина за пране на пари.
29
2
 
3
 
! Отговори
66688 преди 8 години
Необясними са причините, поради които щабът на Шарапова е пренебрегвал предупрежденията. Колкото до съвременния спорт, без стимуланти никой не би постигнал такива резултати. Въпросът е какво е разрешено и какво - не. И е смешно твърдението, че спортист взима лекарства заради здравословен проблем. Астматиците не би ттрябвало да тичат, както и сърдечно болните. Камо ли да се състезават. Но това са очевидни факти.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Писнало ми е от двуличните медии и фирми спонсори. Веществото е взимано 10 години и е било до преди месец позволено. Променят закона и вкарват това вещество в списъка на допинга и вече е нелегална. И всички медии започват да говорят аз скандал, а спонсори като Порше приключват договори, защото били разочаровани. Бок.луци смешни. За мен това е комедия и опорочаването на един добър спортист, на поредния! Който вярва в тези скандали е наивен гл.упак!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на мене ми открият тази съставка в момента, това не означава че съм взимал след 01.01.2016 това нещо защото 120 дни е остатъчния срок, но нямам никъкакъв шанс да докажа че не съм невинен. По правилата ако съм я взел на 31.12.2015 не съм в нарушение но не мога да до докажа.Е именно невъзможността да го докажа е тарикатката бюрократична игра срещу мене.
26
0
 
1
 
! Отговори
От 18 до 28 преди 8 години
Аз за закони не ти говоря а ти давам ясен и прагматичен пример. Тя има цяла свита, която я обгрижва по всички въпроси! От къде изсмука аргумента за законите!?!?
25
0
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 8 години
Казваш че може да се създаде закон в нашата държава с задна дата ,закона да е валиден за случай в които са се случили в дати които са по рано от дата на обнародване в държавен вестник.С обосновката че закона се предлага от пет години но досега не е приет.Не знам какво искаш да те оборвам на подобна логика, оборвай я ти на депутатите които са го решили.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да е толкова долна тази Дженифър Каприяти, чак пък и всички титли да отнемат на Маша ...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Шарапова вероятно не е знаела за допинга"............?!?!АлоУууу, драскачите, аре по-полека с дивотиите!!!"Тя е получила над пет съобщения за предстоящата забрана на препарата мелдоний. От Световната антидопингова агенция (WDA) са започнали да предупреждават спортистите за това още от септември. Бившата номер 1 в света е получила и предупреждения от Женската тенис асоциация (WТА) и от Международната федерация по тенис (ITF)."Това на незнание ли ви прилича????
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно не разбрах има ли контрол над УАДА за това какво приемат за допинг и защо бананите могат да се третират като допинг.