Гуардиола иска и Левандовски в Ман Сити

Гражданите вадят 77 млн. евро за нападателя
21 мар 2016 18:14, Красимир Ангелов
1
Гуардиола иска и Левандовски в Ман Сити
Снимка: Reuters

Пеп Гуардиола готви нов удар по все още своя клуб Байерн, гръмна в. "Експрес"! Въпреки че обеща публично да не води играчи от Мюнхен със себе си в Манчестър Сити през лятото, треньорът вече котка централния нападател Роберт Левандовски и го гласи за партньор в атаката на Серхио  Агуеро.

Смята се, че от Сити са готови да платят 77 млн. евро. Това е втори подобен опит за разбиване на Байерн от страна на Сити само в рамките на няколко дни, след като немските медии разкриха, че Пеп се е опитвал да навие и универсалния виенчанин Давид Алаба за трансфер в Сити. Алаба обаче се реши на оставане в Мюнхен и набързо подписа нов и доста изгоден договор до лятото на 2021 г.

В същото време обаче спортният директор на "гражданите" Чики Бегиристайн заяви в прав текст пред "Скай" след жребия за 1/4-финалите в ШЛ, че не може да гарантира, че катарските пачки на шефовете му няма да бъдат използвани за покупка на някои от звездите на Байерн. "Нищо не мога да обещая - подчерта многозначително Бегиристайн. - Нашата цел винаги е да съберем възможно най-добрия състав.

В Байерн се опитват същото. Работим от месеци насам по темата и кой знае какво ще се получи." Според "Експрес" тази "тема" включва и капитана на Борусия Д Матс Хумелс, гласен за заместник на нарочения за гонене Венсан Компани в центъра на защитата на Сити.

"Ние си взимаме нашите мерки - изръмжа по адрес на мераците на Сити шефът на Байерн Карл-Хайнц Румениге. - Това ни беше целта при Алаба. Искахме Байерн да решава какво става и го постигнахме. А не някакъв английски клуб, с някакви фантастични оферти, които е в състояние да направи. Малко съм учуден от коментарите на колегите. Защото договорите са си договори и от Сити също трябва да се придържат към тях!" Да, ама не. Гражданите се надяват да прилапат една камара баварци след края на сезона.

Вижте кои са те тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Този пък се мисли за треньор....