Люис Хамилтън: Станете вегани, само така ще спасим света!

Шампионът от F1 притесни феновете си, искал да се откаже от всичко
16 окт 2019 20:24, Нели Христова
93
Люис Хамилтън: Станете вегани, само така ще спасим света!
Снимки: Reuters

Люис Хамилтън е само на една крачка от спечелването на поредната титла във Формула 1. Ала изглежда че петкратният световен шампион не е особено щастлив. Той публикува съобщение в Instagram, което притесни феновете му.

„Чувствам, че просто искам да зарежа всичко. Да се изключа напълно. Защо да ми пука, след като в света цари такъв хаос, а хората не се интересуват от това?“, пише звездата в дълъг пост.

Хамилтън изпусна победата в Япония миналата седмица, но Мерцедес завоюва титлата. Притеснението му обаче не е продиктувано от случващото се на пистата, а със с природата като цяло.

„Здравей Свят, надявам всички се наслаждават на деня си. Точно сега аз съм тъжен, заради това на къде отива света. Измирането на нашата раса става все по-вероятно докато прекаляваме с използването на ресурсите. Светът е объркано място. Лидерите ни или са необразовани, или не се интересуват от околната среда“, пише Хамилтън.

През последните няколко години той не спира да обръща внимание на случващото се с глобалното затопляне. През 2017 година шампионът премина на растителна диета и спря да яде месо. А преди няколко месеца обяви, че ще отвори верига за веган бургери, за да намали въглеродните емисии.

"Селското стопанство е най-големият замърсител с повече от 50% от цялата туристическа и пътническа индустрия комбинирано. Тъжен съм, че виждам как хората, дори и мои близки приятели, игнорират какво се случва всекидневно. Образованието е ключът – учили са ни, че месото е добро за нас, но са ни лъгали в продължение на стотици години. Аз съм на 32 години и осъзнавам какъв отпечатък оставям върху света. Опитвам се всекидневно да разбера какво да направя за да съм по-добър. Искам животът ми да има значение и честно, досега той няма смисъл.

Да съм част от проблема е безсмислено. Да съм част от решението е смислено и се старая да се справям по-добре“, допълва Хамилтън. Той призовава всеки да се образова и да намери нещо, което да го стимулира да опазва околната среда.

„Станете вегани. Това е единственият начин да спасим планетата си. Може да стане толкова бързо – просто трябва да насочите вниманието си там“, пише в заключение петкратният шампион.

Разбира се, от тима му Мерцедес веднага бяха потърсени за коментар. Пред журналисти, говорител на отбора заяви, че Люис е говорил за околната среда и не е имал нищо предвид относно участието му във Формула 1.

"Въпреки че не съм сигурен...", заяви той.

И докато феновете му бяха притеснени от думите "искам да зарежа всичко", то други еко активисти не бяха много възхитени от думите на Хамилтън. Един потребител написа в Twitter: "Трудно е да те вземем на сериозно, след като работата ти е да караш в кръг бълваша газове земна ракета."

Друг също критикува шампиона: "Люис Хамилтън ви казва да станете вегани, след като той самият кара кола с огромен двигател около света."

"Ако всички станем вегани, това позволява на някои от нас да обикалят около света с частни самолети и да продължават да се състезават. Това ли е мисловният ти процес?", пише друг потребител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой знае колко са му платили да дръ Ка такива глупости. Пропагандата избира винаги ей такива известни и охранени личности хммм. Само нашия веган дето се показва по телевизията чат чат един брадат 39 кг сомнамбул на нищо не прилича .....
37
2
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Айде и този направи политкоректна поза. Ми като първа стъпка виждам да минеш на колоездене, после мисли за селското стопанство. Милиони тонове продукция пътуват всеки ден по света, селското стопанство замърсява и кравите ***. Смешници.
36
8
 
6
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
Няма лошо всеки да яде каквото си поиска, но истината е че преди години беше напълно в реда на нещата да седнем на масата и да ядем само постен гювеч, каша, ориз с домати или други подобни, а сега е станало задължително да има месо на всяко сядане.
35
2
 
19
 
! Отговори
Веган пържола преди 4 години
И тоа превърте
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О да най-добре да спре със Ф1 мисля че Мерцедес заслужават бял човек.
33
3
 
2
 
! Отговори
Размножителя е преди 4 години
замърсител No1!Безкрайно намноженото население на планетата,драги Хамилтън(за F1 ще говорим отделно),формирано от ниско квалифицирани и такива с нулево образование!Защо:ГМО се развива за и в полза тия!Традиционализма се скопява и много ЕС-аджии мислят като катерици.Истинския мъж живее с тестостерона,а F1 и отношението ти с Гришовицата е нехарактерно за ....Бранда ти печели,не ти!Най-добри стрелци са жените,а най-добри автосъстезатели са мъжете със самочувствие!Пречи ти месцето?РУПАЙ!!
32
2
 
35
 
! Отговори
жалкар! преди 4 години
Автопаркът на Люис Хамилтън - Спасителя на планетата:1. McLaren P12. Ferrari - LaFerrari3. MV Agusta F4 LH 444. Mercedes AMG GTR5. Pagani Zonda 760 LH6. Mercedes Maybach S6007. 427 Shelby Cobra8. Shelby GT5009. Mercedes Benz SLS Black SeriesТака ли спасяваш планетата бе лицемер? Нямаш кола под 600 коня. Да не говорим,че обикаляш с частен самолет! Как пък нямаш поне един електромобил ?!? ***!
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кебапчета, кюфтета с2 свински чевермета с гарнитурка 2 пържоли може даже и кавармичкас хубава сланинка и една две кани с люта рекийка.А на наш хамчо може и царевичка да му турим и в отдушника ако поиска.
30
2
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
А ти наглецо първо спри да бръмчиш с болида безцелно, само за пари и за кефа на публиката - така нанасяш 1 000 000 пъти повече вреда на природата, от кой да е човек, който 2-3 пъти седмично яде месо !!!
29
0
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Ще повярвам ако премине във Formula E. Всичко останало е празни приказки и лицмерие.Освен това извън пистата кара V8, а не трицилиндров двигател 1.0!!
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този го финансират от Русия..
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости! Най-важното е първо да се забрани F1.
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво,ама да отиде до прародината Африка и там да ги приказва на гладните от Еритрея,Южен Судан,че днес и в Зимбабве вдигнаха цената на хляба... Сит на гладен не вярва,ами поне да не говори глупости!
25
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли нормален човек да яде трупове на умрели прасета?
24
2
 
7
 
! Отговори
Шумата преди 4 години
Спрете да ни ядете ве, хапвайте месце то е по-добро. Оставете ни нас зеленцуците на мира да си вегитираме на воля.
23
6
 
7
 
! Отговори
Месояден преди 4 години
По-добре да отърве света от себе си, за да не изразходва ресурси.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранете социалните мрежи, затрийте интернет. Както той призовава да станете вегани аз ви казвам. Спрете интернета, че доста народ полудя, включително и той...
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой ти го налага бе, какво подскачаш? Никой няма да ти вземе парчетата от труповете на умрели животни, яж ги колкото си искаш, магазините са пълни с парчета от трупове на умрели животни и всичко е изчислено да е по джоба, ще има достатъчно пържоли и кебапи, спокойно.
20
5
 
0
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Не, така ще затъпеем, ще се разболеем и само малко ще отложим унищожението! Това не е решение - решение е трайно намаляване на населението, на производството и на ***.
19
4
 
6
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Кето-ацедазата от диетата удря тежко в мозъка.