Ботев Пловдив победи с 1:0 Пирин и е втори в класирането

Лидер е Лудогорец, който е с три мача по-малко
6 ное 2021 17:30, Анисия Иванова
1
Ботев Пловдив победи с 1:0 Пирин и е втори в класирането
Снимка: Lap.bg

Ботев Пловдив се изкачи до второто място в класирането на efbet лига, след като победи Пирин Благоевград с 1:0 като гост в мач от 14-ия кръг на първенството.

На стадион "Христо Ботев" в югозападния град гостите успяха да нанесат своя удар в 20-та минута, когато капитанът Тодор Неделев завърши бърза контраатака на "канарчетата" с точен изстрел по земя след асистенция на Джеймс Ето'о. Домакините имаха отличен шанс да изравнят малко преди почивката, когато Антон Карачанаков бе повален в наказателното поле от Антоан Бароан и реферът Георги Димитров отсъди дузпа, но вратарят на Ботев Георги Аргилашки отрази удара на Красимир Станоев от бялата точка.

През втората част "орлетата" така и не успяха да стигнат до изравнителен гол и в крайна сметка инкасираха девето поражение от началото на сезона, повече от всеки друг отбор в Първа лига. След този успех Ботев се изкачи до второто място с 25 точки, пет по-малко от лидера Лудогорец, който е изиграл три мача по-малко, докато Пирин е на 12-та позиция в подреждането с актив от 11 точки.

В следващия кръг, който ще се изиграе след паузата за мачовете на националните отбори, Пирин гостува на Берое, а Ботев ще е домакин на Черно море, но Спортно-техническата комисия към БФС все още не е определила точните дати и часове за двубоите.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Докато... преди 2 години
..разритият вратар от шведите и нигерийците през лятото на '94а колко е велик, е на власт, БГ футбол няма да има. Лустрация на сегашното БФС - до дупка!