Ради Здравков: ЦСКА-София променят историята

"Огорчението ми идва най-вече от Джони Велинов и Филип Филипов"
35
Ради Здравков: ЦСКА-София променят историята
Ради Здравков напуска стадиона с охрана. Снимка: Lap.bg

Стадион „Българска армия“ винаги е бил свещено място за ЦСКА и милионите фенове на клуба, но датата 29 август 2022 ще остави черно петно в историята на „армейците“. Тогава част от „червените“ легенди стнаха обект на агресия по време на мача ЦСКА-София – ЦСКА 1948.

Няколко дни след грозните сцени по време на „червеното дерби“ Радослав Здравков все още е дълбоко обиден от случилото се на „Армията“.
„За мен това е една грозна постановка, предварително изготвен сценарий. Не знам дали забелязахте и дали е коментирано по медиите, но ние влязохме във ВИП зоната няколко минути след началото на съдийския сигнал. Хората там си гледаха мача, но другите (на 1-и и 2-и ред) бяха обърнати с гръб към терена. Те гледаха момента, когато нашата делегация ще влезе. Това ме навежда на много въпроси, на които нямам отговор“, сподели спортният директор в интервю за Actualno.com.

“За мен това е една долна провокация към официалните гости на нашия клуб. Чувам напред-назад, че ние сме провокирали. Какво по-логично от това аз, като спортен директор на ЦСКА, да присъствам на мача? Да подкрепя отбора и футболистите и най-вече Любо Пенев. Какво провокативно има в това? Да сме дали повод за провокация? А техните извинения са точно такива”.

Здравков насочи вниманието и към вечния враг на „червените“ – Левски, заради обединението в редиците на „сините“, до което се стигна, когато клубът беше пред разпад.

„Когато ЦСКА беше пред фалит, какво направихме ние – фенове и ветерани? Нищо, абсолютно нищо и се поддадохме и се разделихме, което е най-жалкото нещо на света. Това е трагичното и от това ме боли”.

Здравков е дълбоко разочарован и от отношението, което е получил от друга легенда на ЦСКА – Георги Велинов.

„Огорчението ми идва най-вече от Джони Велинов и Филип Филипов. Да, те се опитаха да укротят феновете, но лошото и потресаващо за мен е, че в един момент ме посъветваха да напусна стадиона. Аз съм Ради Здравков. Мисля, че това, което съм дал за клуба, никой няма право да ме гони от този стадион. Аз щях да застана до Джони Велинов и тогава нямаше да летят камъни, стотинки, дори и седалки. Огорчен съм от факта, че бях принуден да напусна стадиона“, каза още Здравков.

Поред него ЦСКА 1948 не краде историята, докато ЦСКА-София я променя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ЦСКА 1948Ради Здравков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Пълна измислица преди 1 година
-Ради първи направи разделение и Томанов, тогава даже не се говорех със Стойчо-С това че са се промъкнали тихомълком потвърждава думите на Гигов, че е мишка- досега не съм го виждал да брани някой, така че Джони по-добре да не разчита - Феновете на левски спартанс още са разделени(питайте Младежа) само че това лъжливо изтъкване ви прави омразни и ви поставя в позиция да обяснавате за кого действително работите (вечния Цеко е помагал повече на сините отколкото на червените)
25
1
 
1
 
! Отговори
Цска - ха-ха-ха преди 1 година
Единственият отбор бил сам себе си с 8:0 ...Смях...
24
0
 
5
 
! Отговори
Киро брейка преди 1 година
БАБА ,Рада нещо се е превъзбудила,седи си в село Бистрица и си дои козите.ЦСКА е на Армията.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ради Здравков, Стойчо Младенов и Любо Пенев и там който и да има друг показаха най-вече че не уважават себе си като отидоха да работят в копието. Как очакват останалите да ги уважават при положение че те сами не се уважават. Ми няма как да стане. Сами си го направиха. Парите се изкарват но такива петна остават завинаги.
22
5
 
15
 
! Отговори
Оле-ле преди 1 година
Отбор менте с бизнесмен -менте ви събра най големите сребролюбци на едно място. Цеката ако беше нормален бизнесмен нямаше да открадне бизнеса на Божков. Ако беше Цесекар нямаше да се опитва да настройва феновете срещу отбора от Армията, приписвайки си несъществуващи факти. Това,че феновете му са много силни само по форумите, а на стадиона са 15- човека говори само и единственно зад кое ЦСКА са феновете.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ради, нема се плашиш.Те пак ще те припознаят.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До този под мен. Самият факт че пишеш под тази статия говори че ЦСКА е по-жив от всякога и на такива като теб им е доста криво. Еййй Богууу !
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се карайте, ЦСКА не съществува и двата отбора са менте.Припознайте Славия като единственият стойностен български клуб с богата и достоверна история.Бате Венци ще ви приеме, той е широко скроен човек. САМО СЛАВИЯ.
18
3
 
14
 
! Отговори
Да закриеме темата преди 1 година
Кирил Домусчиев: " ц с к а 19-48 е на цскари като мен" . Къде работи майката на Газдов? В Лудогорец. Кой беше в управата на ЦСКА по времето на "Титан", когато бяха най-големите кражби - Кирил Домусчиев! На кого открито помагат ЦЕката(еfbet) и Домусчиев (8888 и палмите)??? На Левски. Айде хубав ден!!! Оставям ви малко да помислите.
17
5
 
13
 
! Отговори
Шиши 500к преди 1 година
Вие телета не говорете много че ако не беше моя адвокат и купето на Бойко Иво Тонев отдавна да сте фалирали. Синя тишина,моля!
16
6
 
14
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Защо Здравков е при обелките? Защо Л.пенев и Стойчо отидоха там? Защото знаят че не биха си намерили работа в порядъчен отбор. Защото качествата им са посредствени. Въпреки това всички ги обичахме и подкрепяхме колкото и да са зле. В името на ЦСКА. И сега какво? Нямаше в кой друг БГ отбор да отидат ли? Или в Казахстан,или Сърбия,Гърция,Румъния? Има, но никой не ги иска не и за тези пари които им обещава ЦЕКАТА. Точно за това са предатели и да не обясняват че не е за пари. За много пари е всичко!
15
4
 
11
 
! Отговори
Читател преди 1 година
А и да ви попитам хареса ли ви финала за суперкупата на Африка между Лудогорец и Левски.
14
9
 
8
 
! Отговори
До оранжевите преди 1 година
Чорбета-Сега Ради,легенда,ли е или не е легенда ? Стойчо Младенов-палачът на Ливърпул, легенда, ли е или не е легенда?Любо легенда ли е или не е легенда? То според вас,днешните чорбари легенди са ви Мукаси и Али Соу
13
14
 
8
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Това е Литекс от Ловеч, ЦСКА фалира и умря отдавна.
12
6
 
11
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
ЦСКА играе на Армията. Обединение с отбор на Пеевски и Киро Гела.... Не мерси. А ти си гледай Герена, недей да мислиш много че май не ти се отдава....
11
11
 
8
 
! Отговори
Син Кестен преди 1 година
Това да плюеш по легендите на несъществуващото вече ЦДНА, е дори по-жалко от това да припознаеш отбор от Ловеч.Тези хора са историята на цдна-то. Все пак, ако числото стане шампион, феньовети веднага ще го припознаят и ще заговорят за обединение.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Левски
9
4
 
14
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Змиите които дойдоха за да провокират скандала да сетят какво стана 1вия път когато Фиго премина в Реал и отборът гостуваше на Барселона. Прекалено леко се разминаха, но сега работят по плана си. А именно всяване на допълнително напрежение за да може верно да изядат шамарите и ние да сме виновни. Когато падне Гешев обаче и протекцията на Гела и ЦЕката изчезне, същите тези змии и предатели ще са първите които ще искат да се върнат. Да си знаят от сега-НЕ са добре дошли!!!
8
2
 
12
 
! Отговори
Петър Жеков: преди 1 година
"Ради ми счупи телефона да ида при тях".Здравков,това ли ти в работата като спортен директор?
7
7
 
11
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Не освирквам спортист защото работи на друго място. Освирквам предател който работи за тези които открито искат затрият моя отбор. Трайкай си там семкаджия . Не коментирай неща които са ти непонятни.

Спонсорирани публикации