Нургюл ще мести за унгарски тим в неделя

На шампионата в Албания ще играят десетима българи
25 сеп 2023 16:29, Петър Бойчев
37
Нургюл ще мести за унгарски тим в неделя
Снимка БГНЕС

Сребърната медалистка от Световната купа по шахмат Нургюл Салимова в неделя трябва да изиграе първата си партия след големия успех в Баку.

Тя ще участва на 27-ото отборно шахматно първенство за жени в Дуръс, Албания, като ще представя тима на унгарския Гаруда Айка БСК с капитан Чаба Балог, съобщава ekspresso.bg.

Българката, която е с коефициент ЕЛО 2424, ще играе на трета дъска за своя отбор на шампионата, който се открива на 30 септември, а срещите започват на 1 октомври.

На първа дъска е гросмайстор Бела Хотенашвили от Грузия с ЕЛО 2480. На втора е Тан Тран Хоан от Унгария (2398). Останалите две шахматистки в състава на Гаруда Айка БСК са Теодора Иняц (Сърбия) с ЕЛО 2426 и Жока Гаал (Унгария) с 2308.

„Определящо при отборните състезания е стратегията на селекционера. Рейтингът не е от пъвостепенно значение. Поканените състезателки получават оферта и или се съгласяват с условията, или не“, обясни мениджърът на Нургюл Живко Жеков за сайта на БНР. Той допълни, че няма да пътува със Салимова за Дуръс, защото не би имало полза от него там, тъй като този тип турнири са повече за игрови ритъм.

Бившата световна шампионка за жени Антоанета Стефанова пък е капитан и ще играе на първа дъска за тима на албанския Теута.

Общо десетима българи ще участват. Освен Салимова и Стефанова това са Иван Чепаринов, Александър Делчев, Петър Арнаудов в турнира при мъжете и Надя Тончева, Виктория Радева, Цвета Галунова, Пета Караиванова и Патрисие Найманова при дамите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: албанияунгарцинургюл
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
23
 
! Отговори
радомир преди 7 месеца
Браво на Нургюл. Явно разбра че в *** пари се усвояват само за ММА и футбол, за такива спортове като шах пари няма, няма и да има. Такива са ни евроатлантичните ценности дето ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ и ДПС ни ги натрисат. Зрелища за народа, ММА батки и да тъпее докато затъпее. Браво.
8
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 1.Тук в Панеленото гето нищо не става, бягай докато можеш./Тук в панеленото гето става всичко.Да отвориш един бар в Германия само за документи ти трябват 200 хиляди евро.Данъците са ти 40%.От заплата 3500 получаваш 2200 чисто а кв.метър за покупка на жилище ти е 7 хиляди евро.Докато в БГ е по евтино и с по малко регулации.Заплатите в София са средно по 1400 евро колкото в Мадрид.Такива къде пишат за панелно Гето са бачкатори от село дето нямат 2 лв в Джоба си ,това е истината.
7
13
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 7 месеца
Интереса клати феса както се казва. Поомаците убаво тук не сме видяли,така ,че къде ни е кеф и има файда ,там и ще одим.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
световните ни гросмайсторки играят за чуждите отбори щото бай Шиле и компания българска си бъркат по дупките и не ги еня - само за зърнарите ги е еня и ги коткат кат бутикови писани - а за спорта, културата - дренки, глогинки и срамни буби
5
16
 
8
 
! Отговори
Навитак преди 7 месеца
Бих се съгласил да играе с топа ми!
4
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И за турския да го мести все ми е тая. До вчера никой не подозираше че съществува. Ай стига.
3
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ае бих и го дал на Нургюл ..
2
2
 
29
 
! Отговори
От статията разбрах, преди 7 месеца
че нашите шахматисти играят за чужди отбори.
1
10
 
22
 
! Отговори
Браво дете преди 7 месеца
Тук в Панеленото гето нищо не става, бягай докато можеш