Сити и Реал вървят напред, в Мадрид трепериха докрая

Анчелоти недоволен след мача
7 мар 2024 08:23, Петър Бойчев
3
Сити и Реал вървят напред, в Мадрид трепериха докрая
Снимка БГНЕС

Отборите на Манчестър Сити и Реал Мадрид се класираха за четвъртфиналите на Шампионската футболна лига на Европа.

Испанският гранд потрепери доста до края на мача. Рекордьорът по трофеи в турнира завърши 1:1 като домакин с германския РБ Лайпциг в среща-реванш от осминафиналите.

Двубоят се игра на стадион "Сантяго Бернабеу" в столицата. Домакините не можаха да отправят нито един точен удар към противниковата врата, а гостите стигнаха само до един през първите 45 минути.

Въпреки това Реал първи поведе чрез Винисиус в 65-ата минута. Асистенцията беше на Джуд Белингам. Само 3 по-късно унгарецът Вили Орбан изравни за гостите, а пасът беше на Давид Раум.

"Играхме срещу много класен съперник, който имаше и допълнителна мотивация, тъй като нямаше какво да губи – каза след двубоя треньорът на Реал Карло Анчелоти. – Футболистите ми играха така, сякаш имаха тежести на краката. Заради това и се наложи доста да потреперим, но най-важното е, че сме на четвъртфинал“.

Така след победа с 1:0 като гост и общ резултат 2:1 напред в турнира продължава Реал.

Английският и европейски клубен шампион Манчестър Сити също се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига след втора поредна победа над датския Копенхаген с 3:1 в реванша, игран в Манчестър снощи.

Мануел Аканджи откри резултата още в 5-ата минута след асистенция на Хулиан Алварес. Само 4 минути по-късно световният шампион със състава на Аржентина покачи на 2:0. До края на първата част гостите върнаха едно попадение чрез Мохамед Елиунуси. Пасът беше на 19-годишният исландец Ори Оскарсон.

В продължението Ерлинг Холанд покачи на 3:1 след асистенция на Родри.

Първият двубой в Дания завърши при резултат 3:1 за тима, воден от Хосеп Гуардиола и така с общ резултат 6:2 в "Топ 8" се класира Манчестър Сити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Реал игра пестеливо и уверено, че ще елиминира германците. Така можеше да играе и Сити, но Пеп е фанатик и комплексар и като му падне някой, му пълни шушоните. Такива са Клоп и Артета. Лайпциг са партньор от ранга на Жирона, източна част на бившата ГДР,на шесто място в Бундеслигата с три победи и три загуби в последните 6 мача. Снощи просто се натягаха на макс.
1
5
 
2
 
! Отговори
сити преди 2 месеца
Шампионската лига е турнира на Реал. След като преди години на няколко пъти отпадаха на осминафиналите, се взе решение да се нагласят жребиите в полза на Реал, че да им се падат все сравнително лесни съперници. А и като добавим и редовната съдийска подкрепа.

Спонсорирани публикации