Белоградчишките скали достигнаха върха

Българските обекти са на първо място в текущата класация за едно от новите Седем чудеса на света
16 фев 2009 11:34, Петя Славова
130
Белоградчишките скали достигнаха върха
Снимка: Булфото

С още една позиция се изкачиха Белоградчишките скали и достигнаха своя връх в световната класация.

До този момент българските забележителности победиха кандидатите да се превърнат в едно от новите Седем чудеса на света – Дяволския град в Сърбия и Гранд каньон в Северна Америка.

Белоградчишките скали се борят за отличието в категорията “Пещери, скални образувания и долини”.

Окончателният резултат може да се променя до 7 юли, когато свършва гласуването.

Общо състезаващите се природни забележителности са 260. От тях ще останат 77 – по 11 от всяка категория.

От тях експертна група ще определи последователно 21, за да останат в крайна сметка седем. Новите седем природни чудеса на света ще станат известни през 2011 г.

Националният Инициативен комитет „Природен Феномен – Белоградчишки скали" отново призовава всеки българин да гласува в подкрепа на българското чудо на www.new7wonders.com.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Добре де какво очаквате от едно интернет гласуване? Естествено е че тези, които дадат повече гласове ще спечелят, какво сме им виновни на хамериканците, че не гласуват....Като им е готин каньона да гласуват бе - все пак са около 300млн. население.
8
0
 
0
 
! Отговори
главен експерт преди 15 години
току що гласувах за каньона и дяволския град. какви местенца има само в класацията - ангелския водопад, чудеса невиждани. за скалите няма място. *** за белоградчишките скали.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мургина изпрала десетки милиони na OREHARSKI I BSP,DPS
6
0
 
0
 
! Отговори
макаров преди 15 години
Тоъва че някои е гласувал от България няма да ги сравни никога с Гранд каньон.Това не ни учи на патриотизъм а е тесногърдиеПрилча ми поскоро както едно време първия български камион,локомотив валяк и т.н.ЗАЛП В ВЪЗДУХА !!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
главен експерт преди 15 години
само вижте последния абзац. абсолютна повръщня. добре, че хората по света са над тези неща. представям си като спечелят скалите какво ще е в белоградчик - десет деня ще ядат волове, а по селските пътеки ще се леят ръки от вино, ракия и пикня. е това сте българите - да ви се изходя в устата на всичките.
4
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Не мога да коментирам, кое е по-добро Големият каньон или Белоградчишките скали, защото съм посетил само едното. Но съм ходил в Белоградчик и е наистина доста впечатляващо - има и крепост и страхотна гледка.
3
0
 
0
 
! Отговори
j преди 15 години
za sajelenie parodiqta si ti.ama ni6to 6te se opravi6.
2
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Хаха изпреварили сме Гранд каньон :)Така е като правят онлайн гласувания. Аз гласувах за Белоградчишките скали - все пак са си наши :)
1
0
 
0
 
! Отговори
главен експерт преди 15 години
да ви се не види в селския народ. какви са тези мизерни скали бе, каньонът е десетки пъти по яко нещо. чудото е, че кметът *** е впрегнал цялото население да гласува нонстоп, а също и някакви пишма родолюбци като волен на всеки десет минути отскачат до близкия интернет клуб, за да ударят едно рамо. на тези скали освен да отиде и да се изака друго не може човек!