Внимание! Фалшиво Victory White

Засечено е на много места, продуктът е опасен
14 сеп 2010 15:50,
129
Внимание! Фалшиво Victory White
Снимка: БГНЕС

„Булгартабак” предупреди, че на много места в България се продава фалшиво Victory White.

Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”. Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията, но за външни пазари.

Цигарите съществено се различават от оригинала както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите, отбелязват от дружеството.

Извършен е анализ на фалшивите цигари в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели, различни от тези на оригинала.

Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари.

Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка.

Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки.

Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари, произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac, припомнят от холдинга.

Освен това всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: Булгартабакфалшификат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
popravka na 117 преди 13 години
фалшивите цигари са вредни за здравето, а оригиналните освен, че са вредни за здравето и са още по-вредни за Dyrjawata zastoto nemoe da zbere danycite...!
118
1
 
0
 
! Отговори
... преди 13 години
naistna ujasen ***,no tui ne e novina,dori tuk v London,se napalni s tqh i naistina ne stavat za nishto
117
1
 
6
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
"Засечено е на много места, продуктът е опасен" Баси кви сте смешни... А на Булгартапаците цигарите са безвредни, нали ?! Ае бегайте с тея платени статийки да ми рекламирате... Ментета на БТ е имало винаги, ама никой не е бил тъпана ;)
116
2
 
4
 
! Отговори
Маркетин преди 13 години
перфектен PR от агентите на Булгартабак!
115
1
 
5
 
! Отговори
Любен преди 13 години
Ако "фалшивите" пафки са от Холандия е съвсем нормално да се харчат повече от българската трева. Нашето сено беше причината да ги откажа. П.С. За тези кото разбират от тютюн, великия Хемингуей винаги ще бъде в сърцата. И наздраве на всички трезвеници и онези с язвите. Платените драскачи, мутрите, пазвантите и останалата прислуга........ДГД!!!
114
3
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Да му мислят пушачите, аз ОТКАЗАХ ЦИГАРИТЕ !!! :)
113
1
 
1
 
! Отговори
Бивш пушач преди 13 години
Ако искате да откажете цигарите, пробвайте с , iqsbulgaria вече 2 години не пуша.
112
4
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
AMI 6TE PRODAVAT FAL6IVO VIKTORI. ZA6TOTO TOVA KOETO GO PRODAVATE, NEE PO DJOBA NA HORATA. BRE MNOGO STE SE ZAGRIJILI ZA HORATA BE, DA NE PU6AT FAL6IVI CIGARI BE. KATO STE TOLKOVA ZAGRIJENI, ZA6TO NADUHTE CENITE BE? NA TOVA MU SE KAZVA, OLIGOFRENIISKA NAGLOST I BEZO4IE.
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз както колегата по -долу минах на електронни да заповядат сега да ме настаняват на маси за непушачи да заповядат да си вземат акциза от мен стига толкова - пуших по кутия- кутия и половина на ден
110
3
 
17
 
! Отговори
Г-н Николов преди 13 години
фалшивите цигари са вредни за здравето, а оригиналните освен, че са вредни за здравето са още по-вредни за джоба...!
109
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ландо преди 13 години
Освен, че си непушач си и неграмотен.
108
2
 
7
 
! Отговори
охо преди 13 години
ВНИМАНИЕ!!! Фалшив Дянков в правителството.
107
2
 
12
 
! Отговори
Господ преди 13 години
В братска Сърбия вносните цигарите са 0,85 - 1евро на кутия има и местни по 0,55-0,60 евро предполагам че събират много повече пари като акциз и ддс и го няма този проблем с некачествения внос
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще пуша без бандерол,не е фалшиво ае по качествено
105
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
как не ги е срам да подбиват пазара ,развалят антикризисните мерки на правителството,те на това разчитат повече пушачи по малко дупки в бюджета ха,ха
104
6
 
3
 
! Отговори
Nepusha4 sym!! преди 13 години
Do vsi4ki typanari : Neorginalnite cigari sa opasni - tutuna e neka4estven i filtyra propuska opasnite syedinenia!!!
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха, опасно било...а оригиналното да не е полезно ??
102
4
 
5
 
! Отговори
LosHo преди 13 години
Vse taq dali sa falshivi ili ne.... otrovata si e otrova... Naroda se trovi...Da si pushach e vse edno da si motorist.Osaznavash, che rano ili kasno shte padnesh. Razlikata e che motorista stava za dobar donor dokato pushacha ne mu e hubav materiala. Otkajte cigarite, probvaite, ako ne uspeete ot 1viq pat ne se otkazvaite. Na garba na vasheto zdrave, cigarenite kompanii trupat miliardi pechalba. Po-dobre parite za cigari i lekarstva gi daite, za exkurzii da vidite svqt i natrupate spomeni.
101
2
 
14
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
Браво на Днес.бг , колко кинти ви бройха от Булгартабак да постнете тази новина ....Явно и вие сте медия като всички останали и образно казано "МИШОЦИ"
100
1
 
14
 
! Отговори
Ту Пийпъл преди 13 години
Фалшивите били опасни за здравето...Да се смее ли човек или да плаче...Просто различен ТУТУН, примерно за Мелник да речем...