Опел премаза жена, пресичала главен път Е -79

Бабата прескачала мантинели, а на 200 м бил подлезът
9 окт 2010 21:05,
50
Опел премаза жена, пресичала главен път Е -79
Снимка: БГНЕС

Лек автомобил "Опел Астра" блъсна и уби на място възрастна жена на главен път Е- 79 край Благоевград.

Пътният инцидент стана към 13,55 часа. Възрастната жена тръгнала да пресичала двупосочния път с мантинела без да се огледа, при положение, че на 200 метра има подлез.

Тя отивала на нивата си. Преминала платното в посока София, след което прескочила мантинелата и стъпвайки на платното в посока Кулата, е блъсната от опела със софийска регистрация.

Пристигналият лекарски екип само е констатирал смъртта на възрастната жена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Е 79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
Тони преди 13 години
докато полицията не започне да санкционира пешеходците, с дребни суми, но активно, така ще е. горкият шофьор. и с 20 да е карал, ще му приложат чл.5 и изгаря.
29
0
 
4
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
кой я спести тая пенсия сигурно Бойко е изпратил тоя с колата да блъсне бабичката да спести пенсия....ей *** изказвания бабата какво търси на пътя...ти защо се изключи от тия които са превърнали подлезите в *** ние ги превърнахме а не някой друг
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРЕДЛАГАМ ДО ВСЕКИ ПОДЛЕЗ В ГРАДОВЕТЕ ДА ИМА ЕКОТОАЛЕТНИ ОСОБЕННО ТЕЗИ, КЪДЕТО МЕРИШАТ НА WC И ДА СЕ ИЗМИЯТ, КАКТО ОНЯ ПОДЛЕЗ, КОЙТО ГО ДАВАХ ПО ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе, то е много сложно да се кара кола. Трябва да почерпиш!
26
0
 
3
 
! Отговори
Митре преди 13 години
Колеги задайте си въпроса (ами ако си е купил книжката какъв опит ще има този водач и колко ли стаж има зад гърба си?),а жената каква работа има на пътя след като на 200 метра е имало подлез,затова че и двамата според мен имат вина.От професионален опит ще кажа ,че с 90км скорост на сух път са нужни 20м да спре,а на мокър път 40-45м.
25
2
 
3
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
Инструктора ми е приятел на родителите ми от деца се знаят.Точно за това реших при него да бъда.Оказа се, че това е било добро решение.Аз самият работих 6 години с коли, а и съм карал на село, както всички, които нямат книжка.За това и курсовете/практиката/ ми се стори лесничка.Виж друго беше с теорията и научаването на правилата.Инструктора се държа с мен, като с враг номер едно, докато не науча всичко перфектно.Няма тънга-мънга, нищо , че е семеен приятел.Жалко, че не всички са като него.
24
3
 
3
 
! Отговори
Кардашев преди 13 години
От Варна съм и тук карах курсовете за шофьор.Въпреки , че съм на 32 сега чак се реших.Смея да твърдя, че моят инструктор Коце Димитров, през цялото време се държа , като професионалист.Научи ме на това, на което би трябвало всички да се учат.Каквото се сетите за безопасността на пешеходците,водачите и мен самият.През целият курс ,ако грешах ме връщаше отначало, спазваха се всички правила и закони без никакво изключение.Караше ми се строго, заради минимални грешки и трябваше да повтарям пак.
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako w podlezyt e bilo tymno , mrysno i opasno ot *** klopki i napadenia-kyde da ide zenicata.i are sprete da mliaskate dyfki. tia e otivala na nivata si, da raboti, dokato vie samo 4akate podoben slu4ai i se nahvyrliate sys syveti, mnenia i gluposti.
22
1
 
4
 
! Отговори
dsdsa преди 13 години
С тая разлика, че те ходят ДО пътя, а не го ПРЕСИЧАТ
21
1
 
12
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 13 години
И в София в последните години няколко човека се опитаха (неуспешно) да пресекат бул. Цариградско шосе, където ограничението е 80км/ч. Вие си преценете на кой къде му е мястото, но тези неуспелите да пресекат няма да коментират тази тема ...По болната тема "шофьори-пешеходци", аз мисля че всичките са от едно място и то е Република България. Така, че моля заповядайте - отровете си престоя в България взаимно. Важното е на Вуте да му е зле!
20
7
 
4
 
! Отговори
пламен преди 13 години
тез жени са много глупави те не мислят прости са кат габено семе и в града изкачат така е как така не могат да помислят
19
1
 
6
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
До ЖороНе непрескачат аутобана,но и тук става дума за Е79-значи мах. скорост е 90км.ч.В Австрия на такива пътища има много хора които вървят с едни щеки-казват му спортно ходене,но няма случай кола да е блъснала човек...за година и половина откакто съм тук.За същото време много пъти съм бил свидетел как дете на 10-12 години кара колело на главен път и как всяка кола или камион намаля до 30-тина км.ч. докато го отмине...и без да псува или бибитка.
18
1
 
2
 
! Отговори
Ц преди 13 години
И не можеш да кажеш на човек, че е немърлив, защото си е карал по главния път (няма да кажа скорост, защото никъде не пише колко е) и е бутнал жена която е изскочила без да се замисли :) Т.е. можеш де, то си е твое право, но не е правилно...
17
3
 
4
 
! Отговори
Ц преди 13 години
А това за спирането си е строго индивидуално. И все пак ти казвам. В квартал с повече от 30 км/ч трудно се кара, заради паркиралите коли и нямаш голяма възможност да бутнеш някой. Но не мога да се съобразявам с някоя майка която пуска количката на улицата без да погледне и се надява да спра. Тогава тя вече стара немърливата. А по конкретната тема Жоро ти го каза... Ако почнат всички да пресичат по магистралите, защото им е по-удобно да стигнат до другото село, сметни какво ще стане.
16
2
 
6
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
До ЦНезабравяй,че Ти си този който е минавал психо тест като си се явявал на курсове за книжка.Невярвам,че инструктора ти не ти е казал,че винаги трябва да се съобразяваш с пешеходците...може някой луд да пресича,може слепец да пресича или просто да върви покрай пътя-ти трябва да имаш предвид обстоятелствата,да намалиш когато минаваш покрай него,а не да профучаваш със 100-120км.ч.КОЛКО ПРОЦЕНТА в България от шофьорите спират на пешеходна пътека и УЧТИВО приканват майка с дете да минат?около 10%
15
1
 
13
 
! Отговори
Joro преди 13 години
До 13. Само ще ти поясня, че става дума за път Е-79 в района на Шел - Благоевград. Това е международен път и починалата жена няма никакво място на платното за движение. В Австрия да не би пешеходците да прескачат мантинелите на аутобана?
14
0
 
4
 
! Отговори
Ц преди 13 години
Все пак не забравяй, че българския водаш на МПС също слиза от колата понякога и става пешеходец. Просто не може да очакват от нас шофьорите да се съобразяваме с тях, като те не се съобразяват с нас. Повярвай ми в кварталите винаги се кара в ограничението и пак ще се намери някой, който да ти изкочи на пътя без изобщо на разбереш. Просто те нямат преценката на шофьор и не знаят кога една кола може да спре и кога не :)
13
10
 
8
 
! Отговори
Варналията преди 13 години
До asd:Приятел аз живея в Австрия.Тук всеки водач на МПС се съобразява с теб ако си пешеходец и вървиш покрай пътя.Значи в Австрия може да се съобразяват с пешеходците-а във България не???ДА ВИНАГИ КОЙТО Е ЗАД ВОЛАНА е виновен ако блъсне човек-ЗАПОМНЕТЕ ГО!!!Пише го в правилника за движение.Просто българският водач на МПС е НЕМАРЛИВ и Безотговорен И НИКОГА НЕ СЕ съобразява СЪС ПЕШЕХОДЦИТЕ.
12
1
 
5
 
! Отговори
Ц преди 13 години
Е като й е бил кофти подлеза, видя ли какво й се е случило... И на шофьорите улиците са им в дупки целите, ама си карат по тях, така и тя е можела да си мине през подлеза... Но не-защо да ги слиза тея 10 стъпала като може да претича през улицата. ;)
11
2
 
11
 
! Отговори
asd преди 13 години
Силно се съмнявам, че човека не е видял жената. По-скоро не е очаквал да тръгне да пресича. НЕ ВИНАГИ шофьорите са виновни, свикнете с мисълта. Като например, за 50% от задръстванията в София са виновни пешаходците, така и за 50% от катастрофите с тяхно "участие" може да се твърди същото. Мен не ме е блъскала кола, защото внимавам. В такъв свят живеем, не може ВСИЧКИ да се съобразяват само с теб, миг невнимание, и става най-лошото. Съжалявам, ако има някой несъгласен, но е така...