"Атака" опорочи честването на баташките мъченици

Прекъснаха празничната програма за митинг, разрешен за по-късен час
Обновена: 17 май 2011 16:06 | 17 май 2011 16:05,
256
"Атака" опорочи честването на баташките мъченици
Преди дни в църквата-костница "Света Неделя" бе извършен ритуалът "измиване и помазване" на костите на мъчениците от Батак. Снимка: БTA

Симпатизанти на „Атака“ предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане.

Атакистите не дочакаха да приключи празничната програма на общината и в 13,00 часа започнаха да издигат сцена за организиран от тях митинг.

Проявата им обаче не е била разрешена за този час, а намесата на полицията предизвика гнева на хората на Волен Сидеров.

„Бяха много арогантни, казаха, че никой не е в състояние да ги спре“, коментираха пред Dnes.bg очевидци на грозната сцена.

Още по темата

От община Батак обясниха, че „Атака“ е получила разрешение да проведе митинг в града, но в 18,00 часа, след като приключат литургията и празничната програма след нея.

Все пак атакистите проведоха митинга си, а мажоретките и певците, които трябваше да излязат на сцената на площад „Освобождение“, изчакаха словата да приключат, за да изнесат концерт.

Лидерът на партията Волен Сидеров не бе открит за коментар.

На днешния 17 май Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане.

В началото на април Светият синод канонизира за мъченици българите, убити през 1876 г. в Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
7
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Волен ,Бойко ,Сергей ,Първанката всички с билет за либия на наши разноски и да управляват хората от европа . ние неможем .видях ме всички ,че е така
207
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жертвите в батак не са били повече от 100 души при положение че селото не е било повече 1000 души население
206
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 157 Ай по леко ти да си чувал батак 5000 население
205
7
 
10
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 12 години
Даже не искам да чета всички коментари, но май да бият мажоретки в това се изразява изразява борбеността на Атака. Като видяхте, че безрезерваната подкрепа за ГЕРБ ще ви изпрати в миманса взехте да скачате срещу църквата.Ближете подметките на Борисов и да видим до къде ще стигнете.
204
2
 
8
 
! Отговори
котис преди 12 години
ако на тоя концерт е имало и една *** чалга си заслужаваме и днес ятагана
203
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво е това честване с мажоретки и музика,остава да бяха докарали и азис.
202
5
 
26
 
! Отговори
ГЯУР Е ВОЛЕН.... преди 12 години
...НЕ НИЕ ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ!!!*** Е ...ЗАЩОТО НЯМА ВЯРА В НИЩО:ПРЕДИ 10.11.89г, БЕШЕ ***/ЧЕНГЕ/ И РЕДАКТОР НА в."АНТЕНИ"----СЛЕД ТОВА СЕ ПИСА СДС-ар, ВЪВ в."ДЕМОКРАЦИЯ"....СЕГА Е "АТАКИСТ", В УГОДА ВА МОСКВА ...И С ДОГАН ИГРАЕ НА ..."СКАЧЕНИ СЪДОВЕ"!!!!*** ....ТА ДРЪНКА....!!!!!
201
1
 
3
 
! Отговори
БРАВО 205... преди 12 години
...МНОГО ТОЧНИ ДАННИ ....+/- ...10,000-ЧОВЕКА!СТРАШНА УИКИПЕДИЯ ....САМО ЗА ***...С ГОЛЕМИ УСТА --КАТО ГРАДСКИЯ *** ПРЕД ЦУМ!ПЪЛНИ ПРОСТОТИЙ....!
200
17
 
8
 
! Отговори
pffff преди 12 години
Като ви чета коментарите на някои от вас и се отчайвам. Волен е много прав, защото онези "свещеници" и онзи комунист кмета, са направили трапеза като за празник днес. Тука има много *** и хубавото на Борисов е това, че каза, че В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ, а такива са 212 и много други гяруи. Човека (Волен) се опитва нещо да направи хубаво, някакви *** се хилят и се смят на името му - аман от вас прости се и заслужавата второ турско робство.
199
5
 
23
 
! Отговори
д-р преди 12 години
Ако някой срещне Волен Луфтханзата извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
198
3
 
3
 
! Отговори
до 201 преди 12 години
Позор си ти *** такъв- мръсен долен комунист
197
9
 
8
 
! Отговори
aham преди 12 години
Абе хора, носете си навсякъде камери и фотоапарати! И един *** джиесем ще свърши работа. Снимайте и ги показвайте. Материал има предостатъчно. Навсякъде са се ояли, навсякъде са се ***.***, буклуци, пияни попове, ***, загубили човешкият си образ. Мажоретки танцуват , пияни празнуват и чалга се лее. Така се почита клането на пет хиляди, които ако видят ще се обърнат хиляди пъти в гроба. Волен трябва да бие дузпата на този американски мазник от Банкя.
196
1
 
27
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Ей, хора, бедна ви е фантазията какво видях.... целите облечени в злато митрополити, печени прасета с ябълка в устата, поръчкови БМВ-та на същите тия митрополити, и в същия момент се сещам за един свещеник който имаше три деца и 300 лева заплата и нямаше какво да си сложи на дечицата за Великден!!!! Позор за тия ГАДОВЕ!!!
195
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко намери някой друг!Вярно че Волен излиза евтино,но много глупости прави.Преиграва!
194
0
 
3
 
! Отговори
agostina преди 12 години
zawo go tarpite owe tozi pomiqr Volen? preberete go vatre zad ogradata na ludnizata zavinagi. akalat mu nqma da doide i nikoga.
193
3
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
до 202, от един нечетящ:от Уикипедия, свободната енциклопедияНаправо към: навигация, търсене Баташко клане Конфликт: Баташкото клане е избиване на българското население в село Батак при потушаването на Априлското въстание. То е извършено от османски башибозук, състоящ се главно от помаци от съседните села под прякото командване на Ахмед ага Барутанлията. След клането той получава отличия и повишение от султана. Според различни оценки, около 5,000 души от селото са избити,[1] като българските жертви в цяла България са между 15,000 и 25,000 души.
192
2
 
15
 
! Отговори
куткудяк преди 12 години
На болен луфтханзата не му стана ясно,че заедно с *** ще гледат следващият парламент през крив макарон! Та и празници скверни пикльото!
191
0
 
16
 
! Отговори
урко преди 12 години
тоя ***,ЩО НЕ ПИЕ ТРИБЕСТАН КАТО НЕ МУ ПУСКА ВЕЧЕ КАПЧИТО ,МИ ХОДИ ДА РАЗЛАЙВА КУЧЕТАТА САМО .ейййййййййй *** ходи си избивай комплексите в ЛУФТХАНЗА ,*** миризлив
190
1
 
7
 
! Отговори
В кое село тук...199 преди 12 години
....има 12,000- човека ,бе...я не дрънкай глупости...!Като гледам ,жертвите на Батак , ще минат.....убитите в Балканската война!В руско-турската са само 34.000....!!!Чети бе, ***....
189
5
 
21
 
! Отговори
Georgi преди 12 години
АТАКА към БАТАКА:):):)Срам и позор са тези за цяла България!