"Атака" опорочи честването на баташките мъченици

Прекъснаха празничната програма за митинг, разрешен за по-късен час
Обновена: 17 май 2011 16:06 | 17 май 2011 16:05,
256
"Атака" опорочи честването на баташките мъченици
Преди дни в църквата-костница "Света Неделя" бе извършен ритуалът "измиване и помазване" на костите на мъчениците от Батак. Снимка: БTA

Симпатизанти на „Атака“ предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане.

Атакистите не дочакаха да приключи празничната програма на общината и в 13,00 часа започнаха да издигат сцена за организиран от тях митинг.

Проявата им обаче не е била разрешена за този час, а намесата на полицията предизвика гнева на хората на Волен Сидеров.

„Бяха много арогантни, казаха, че никой не е в състояние да ги спре“, коментираха пред Dnes.bg очевидци на грозната сцена.

Още по темата

От община Батак обясниха, че „Атака“ е получила разрешение да проведе митинг в града, но в 18,00 часа, след като приключат литургията и празничната програма след нея.

Все пак атакистите проведоха митинга си, а мажоретките и певците, които трябваше да излязат на сцената на площад „Освобождение“, изчакаха словата да приключат, за да изнесат концерт.

Лидерът на партията Волен Сидеров не бе открит за коментар.

На днешния 17 май Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане.

В началото на април Светият синод канонизира за мъченици българите, убити през 1876 г. в Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 174! Може и да сме деградирали, но се мъчим да бъдем християни! По време на клането, на един батачанин предложили да стане мюсюлманин! Той отказал! Имал седем дъщери, които една след друга обезглавили пред погледа му! Той преживял всичко това, но не приел исляма! Загинал в страшни мъки като Балканджи Йово, надминавайки подвига на Макавеите! Е, такива семейства в Батак е имало безброй - те целокупно предпочели брадвата пред чалмата! Преди да хулиш, замисли се добре!
167
7
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е КРЕТЕНИЗЪМ... преди 12 години
...ДА ИГРАЕШ ХОРО И ДА ПЕЕШ НАРОДНИ ПЕСНИ ---НА ПАНАХИДА,ЗА ПОЧИТАНЕ НА МЪРТВИТЕ!!!!!!!САМО *** КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ,МОГАТ ДА ПРАВЯТ ПОДОБНИ ИЗЦЕПКИ....!!!!СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
166
8
 
6
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Абе вие Батачани защо чак сега се сетихте да "празнувате" за изкланите преди повече от 130 години ваши съграждани бе? Я ми кажи? Баси празнуването, баси уродията. Я ми кажи защо на 19 февруари в Карлово няма кебпачета, песни и мажоретки??? Щото ...????
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров направи така, че да стане оправдан израза "*** ***"...
164
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 153! Ние, батачани, честваме и празнуваме героизма и подвига на нашите деди, които предпочетоха да умрат християни, но да не дадат вярата си! Затова празнуваме, както празнуваме на Великден Христовото възкресение, макар и преди това Господ да се пренесе в жертва! Празнуваме райското блаженство на светите мъченици, които като Ангели небесни закрилят нашия народ! Защо да не празнуваме? Казвайки "Христос возкресе"! ние славословим не само възкресението, но и Голгота!
163
0
 
11
 
! Отговори
Курбан за "Атак преди 12 години
Бог да я прости "Атака"! Да си припомним сентенцията: "За мъртвите или добро, или нищо".
162
2
 
11
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Престанете да се хулите и нека да преклоним глава пред паметта на баташките мъченици! Не прави чест на Сидеров да превръща днешния ден в политическа свинщина, да хули, да търси евтин пиар по този непристоен начин. Срам, срам, срам! Трябвало е гражданите на Батак да хванат сопите и да го изпроводят...
161
6
 
2
 
! Отговори
Matrixman преди 12 години
164 атака не е била там. Хайде бе? и къде е била? Мога да ти кажа. Била е в Община батак, за да се разправя по типично мутренската, защо аджеба не и били позволявали да си пече кебапите, и да си разлива бирата на воля. И така се почитат мъченици, с пиянство. Ами сте и вие едни христиени, че никаде по света няма като вас.
160
1
 
3
 
! Отговори
До № 142 преди 12 години
Големият дядо Вазов свидетелства друго в стихотворението "Възпоминания от Батак:"Подир две години посрещнахме Гурка! Тогаз лошо време и за тях наста:клахме ги и ние, както те ни клаха;"
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165, Сокола е създал на *** дете, ***!А Черния Кон - такъв като тебе бих го гръмнал от упор с двуцефка в тиквата.
158
4
 
3
 
! Отговори
до 148 преди 12 години
Това беше целта на Сокола създал АТАКА
157
1
 
3
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Напротив, това не е организация от Атака...заблудений синко, а на някой друг. Атака само е спретнала митинга си, онова с мажоретките, певачките и кебапчетата си е на някой *** идея на този ден. Разграничавай нещата, моля!
156
2
 
3
 
! Отговори
до 160 преди 12 години
Абе и аз бях там днес. Имаше мажоретки и певици и се пекоха кебапчета на поразия. Много добре си изкара народа- напи се, наяде се и се разотиде!
155
0
 
3
 
! Отговори
Matrixman преди 12 години
И сега какво следва 160? Да гласуваме за атака. Това ли е целта?
154
9
 
1
 
! Отговори
Черен кон преди 12 години
Ае,***,кви маченеци ве,унгусти,май сас си яли ипили ракията с турците,маам ви ша ***,да ви гръстя дебелите попски заднсици,ааааааа,Батар,друг път,да го духат на баташкити хуове ***,хахахах,къв беши оня,Макяахан ли,*** сплескан,хахаха
153
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До номер 12!Изобщо нямаше танци, песни, кебапчета, чалга и мажоретки! Имаше молитви, литургии и радост, голяма, истинска радост от мъчениците на Батак! Затова, номер 12, не се изказвай неподготвен, както повечето в този форум, които вместо да се радват и гордеят като православни християни, пак започнаха злобно да повтарят неверни слухове и да бълват ГЛУПОСТИ!
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 149по принцип съм на твоята позици, само че когато турците са клали в Батак това вече има няма 500 години е била ТЯХНАТА страна.
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 145500 хиляди :Р ти чуваш ли се бе то сега няма толкова помаци. Ай по леко го давай. Зверства и простотии е имало от всчики старни на историята ... важното е там да си останат. Айде няма нужда да подновяваме.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Симпатизанти на Атака предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане."Големи са националисти - лапачи смотани! И за тях 2млн лв на година отиват!
149
1
 
1
 
! Отговори
от 153 преди 12 години
Защо на 19 февруари няма танци, песни да попитам отворените тук, които смятат че това днес е напълно нормално като отбелязване почитта към мъчениците в Баташкото клане? Защо бе, майчини синове и дъщери уродясали..олигофренични?