Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко скоро сам ще си подаде оставката. Толкова е ошашавен горкия, че буквално му идва да драсне и да се скрие. Гледа уплашено и страхливо. Говори едно и също винаги, като бързо сменя темите за да избяга от отговори. Зъби се на журналистките, като зло куче, но то е от страх. Това е най-страхливия министър-председател, който е управлявал България. И Жан имаше по-голямо достойнство и смелост.
110
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми той Боко Тиквата си е дърта ВИС-аджийска мутра....
109
9
 
7
 
! Отговори
тито преди 12 години
Интересни професии! Социолог и политолог!Тези два господа работят в частния сектор, някой да ми каже как си изкарват заплатите? Какъв е продукта който продават?Поредните нещастници "експерти" които ни обясняват от екрана че ние видите ли ядем доматите с колците.
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
егати какви са тези надъхани психарски призиви:)напр. 87 и разни други...
107
1
 
3
 
! Отговори
опааа, преди 12 години
присмял се хърбел ,на щърбел ....?
106
24
 
10
 
! Отговори
Генади преди 12 години
само ГЕРБ ще оправи България, аз Генади ви го казвам
105
1
 
0
 
! Отговори
до коко преди 12 години
даже няма да ти сложа и минусче , за да не си мислиш , че прилива ти на интелигентност ми прави впечатление.
104
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов говори на достъпен и разбираем език.Станишев говори много умно, но не казва нищо.
103
1
 
0
 
! Отговори
до коко преди 12 години
ами ето пак огледалцето ти е казало ,че си и интелигентен ...видя се нали..
102
25
 
9
 
! Отговори
Gerov преди 12 години
ГЕРБ е единственото високопрофесионално,отговорно и работещо правителство последните 20 год.Абсолютно смешни са тезите на поръчковия "социолог"Цвък Томов.Изненадан съм,че и Дайнов леко се плъзга към казана на празнодумците-манипулатори.А един Истински Премиер не може да бъде с манталитет на слуга,защото всички ще го въртят на шиш.Беров,Виденов,Станишев са ярко доказателство за това.Успяват държавите,при които Премиерите/Президентите/ са лидери и Водачи на народа.Една Кунева може да бъде лидер само на селска седянка.
101
4
 
1
 
! Отговори
хм преди 12 години
до 93 очевидно очакванията с реалностите ти не се покриха , но за това вината е в твоето тотално оглупяване и просташкото ти очакване ,че някой ти е длъжен и трябва да се грижи за тебе , а ти само да пърдиш и да се оригваш от кеф...ами не става пич . Верно че *** само това обещаваха и то не от вчера , но факта е че само обещават ... така са научени..
100
3
 
14
 
! Отговори
до 94 преди 12 години
Я си *** майката бе *** герберско.
99
1
 
2
 
! Отговори
ДО 82 преди 12 години
Доста ще ти е трудно ,240 бройки са само в парламента ,а като не ходиш и да гласуваш ,а само плямпаш ,къде си тръгнал?
98
3
 
8
 
! Отговори
Von Bratwursten преди 12 години
Тези които се мъчат да се изкарват родолюбци, вместо да се кълнете по между си. Излезте на един протест за вдигане на заплатите, защото ние сме най-бедната държава в ЕС."Тихо, да не събудим българите"
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 57Ами ако продължаваме да си мълчим по стаден начин, след време ще сме по-зле от южната ни съседка. Но на нея и други световни длъжници ще им опростят заемите, но нашите не. Така е, трябва да се излезне на улицата. Това не е призив за анархични изпълнения в стил "Атака". Просто трябва да се намери разумния и цивилизован начин да се спре безкрайнoто унищожаване на тази страна!
96
4
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
И аз върша работа.Въртя *** на *** и клубовете на ГЕРБ и после гълтам за здраве.Викат ми гербавия спермогълтач!
95
11
 
8
 
! Отговори
Ченгето преди 12 години
Цветозар Томов да мълчи, е това ще е трудно защото господинът е длъжен да служи на БСП и Гоце.Въобще не е ли редно на такива хора да не им се дава никаква трибуна.
94
1
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
на калпава ракета, космоса и пречи..............(дане цитирам оригинала, че е неприличен)
93
4
 
3
 
! Отговори
до коко преди 12 години
а ти си честен и грамотен ... поне като се погледнеш в огледалото така ти се струва. Или си смени огледалото или не го гледай вече ...няма смисъл
92
3
 
1
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Вие сте си живи *** и то от най-големите и ебливите!