Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О да с кумунделите само с мутренски методи ! Жалко че още не е понатупал няколко левичаря , един турчин ,един църен *** и едно очилато пед*алче! Само Волен и Бойко ще оправят България!
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До БЪЛГАРИН Не е ли срямно в деня на траур да се обсъжда в парламента вот на недоверие ?
129
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите искаха телевизионно време ,за да се направят на много Убави.Нали съм ги слушала-ще открием 300 000 работни места,ще повишим доходите...До сега 60 години не го направиха.Как сте,циркаджии?
128
11
 
13
 
! Отговори
128 преди 12 години
Кой беше беден през комунизма, че не мога да се сетя. Аз лично не съм познавала нито 1 човек, който да е нямал дом, да е бил гладен, да не е ходил на почивка или пък да е бил безработен. Ама стига сте говорили глупости, че направо сте жалки.
127
1
 
0
 
! Отговори
mitre преди 12 години
6oferot ne vinoven tuke e vinovna servisnata sluzba ne gi vr6i pravilno rabotite.
126
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на комунизите е всички да са бедни и да вярват в Комунистическата идея...да чакат да дойде КомънизЪма ,да веят червени знаменца и да викат: "Слава на БСП!" - през което време комунизите да си крадат на спокойствиеОбаче дойде бат'Бойко и развали идилиятазатова газ хвърлят отзад и вият на умряло
125
3
 
5
 
! Отговори
Child in time преди 12 години
НИКОИ ОТ РОБИТЕ,ВОДЕНИ ОТ МОИСЕИ,НЕ ДОСТИГА ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ,СТИГАТ Я САМО ТЕХНИТЕ ДЕЦА,ДОРИ МОИСЕИ ЗАГИВА МАЛКО ПРЕДИ ДА Я ДОСТИГНЕ.БГ ПРЕХОДЪТ ЩЕ СВЪРШИ,КОГАТО И ПОСЛЕДНИЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** СЕ ГЪТНЕ,И ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОЖЕ БИ СИ СТРУВА В ТАЗИ ЗАБРАВЕНА ОТ БОГА СТРАНА Е ДА СЕ ПОСТАРАЕМ,ДА ОТГЛЕДАМЕ ПОНЕ ЕДНО ДОБРО МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ.ТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ,ЗАЩОТО ТАКАВА СЕ ПОЛУЧАВА БЕЗ АГЕНТИ,МИЛИЦИОНЕРИ ,КОМУНИСТИ И ПРОЧИЕ ***.БИВШИ ТАКИВА-НЯМА!
124
15
 
9
 
! Отговори
jnk преди 12 години
Мутра която е застанала на страната на хората и на държавата , а не на страната на офшорни фирми и безброй банкови сметки .... мутра харесвана от всички европейски лидери , трупаща и утвърждаваща респект пред Европа , която от своя страна трупа милиарди тук , само и само да заприличаме на ЕС а не са соц.призрак от миналото , така ,че потрайте докато ви дойде реда за заплати и пенсии , неблагодарници.Да са ви живи и здрави децата и да израснат в нов свят с ново мислене ви пожелавам!
123
9
 
15
 
! Отговори
Тиквеничетата преди 12 години
Тиквата не се държи като мутра, той си е такава. Не знае къде да си дене ръцете. Като режи ленти в дупките на ножицата, а през останалото време в джобовете си. Когато те му са тесни си ръга само двата палеца. Какви може да бъдат и останалите от седянката? Същите картофи непокълнали.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120,за съжаление е така, живота е сурав и куpав,поколението на прехода няма да доживее да види демократична и просперираща България
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо като, той си е.
120
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С подписа си под договора за изграждане на АЕЦ Белене правителството на тройната коалиция набутва България с четири милиарда лева, половина от които са окрадени още през първите месеци след подписването. Това правителство до сега няма такава делавера и засега не краде толкова мащабно колкото предишното.
119
7
 
8
 
! Отговори
Child in time преди 12 години
НИКОИ ОТ РОБИТЕ, ВОДЕНИ ОТ МОИСЕИ НЕ ДОСТИГА ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ,СТИГАТ Я САМО ТЕХНИТЕ ДЕЦА,ДОРИ МОИСЕИ ЗАГИВА МАЛКО ПРЕДИ ДА Я ДОСТИГНЕ.БГ ПРЕХОДЪТ,ЩЕ СВЪРШИ,КОГАТО И ПОСЛЕДНИЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** И ЕДИНСТВЕНОТО,КОЕТО МОЖЕ БИ СИ СТРУВА В ТАЗИ ЗАБРАВЕНА ОТ БОГА СТРАНА Е ДА СЕ СТАРАЕМ ДА ОТГЛЕДАМЕ ПОНЕ ЕДНО ДОБРО МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ.ТЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ,ЗАЩОТО ТАКАВА СЕ ПОЛУЧАВА БЕЗ АГЕНТИ,МИЛИЦИОНЕРИ,КОМУНИСТИ И ПРОЧИЕ ***.БИВШИ ТАКИВА -НЯМА!
118
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 112 От де такова мъжество у Тиквата, че да си подаде оставката ? Той все мъжки думи казва и дава, но нищо не е изпълнил от тях !Държеше си оставката в джоба...Сига сигурно в задните части си я държи за да не мирише.
117
11
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Г-н Томов,Кой и какво трябваше да слушаме в парламента ? Втръснали ни политици ,които окрадоха и съсипаха България или политици които искат да се покажат по телевизията тъй като никой не иска да ги слуша и вижда !!! Не е ли срамно и цинично в деня на траур да гледаме и слушаме цирка който ни правят Станишев и Доган !!!Ама тези хора срам нямат !!!Г-н Томов , има ли напазарувани социолози от червената номенклатура!!!
116
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека държавата да се управлява от мутри защото така нещата са по-ясни и кражбите са видими за народа. Абсолютно съм сигурен че когото и да изберем пак ще се краде и народа ще мизерства. Умните политици в България използват пипето си да откраднат повече, а не за да оправят държавата.
115
9
 
13
 
! Отговори
Aleksi преди 12 години
Ц. Томов е добре платен мърморко, който един гвоздей в живота си не е забил. Такива като него докараха Гърция до фалит. На България кухи философи (социолози), не и трябват. Трябва ни работеща съдебна система и откриване на нови заводи (пройзводства).
114
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Генади ! То 2 години ГЕРБ ни оправя... по-скоро изнасилва !
113
19
 
6
 
! Отговори
???? преди 12 години
ЦВЕТОЗАР ТОМОВ СЕ ДЪРЖИ КАТО МУТРА !!!
112
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"само ГЕРБ ще оправи България, аз Генади ви го казвам"Оправят ни всеки ден. Така ни оправят, че ако бях жена щях да съм щастлива. Но народа не е махленска к....а, да го знаете!