12,40 ч. – НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"

"Атака" и сините няма да са в зала, ГЕРБ имат подкрепа от независими
Обновена: 17 юни 2011 09:26 | 17 юни 2011 07:44,
218
12,40 ч. –  НС гласува вота срещу кабинета "Борисов"
Снимка: БТА

Парламентът ще гласува днес вота на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов.

Внесеният от парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС вот на недоверие за провала в антикризисната му политика и тежките последици за хората, ще бъде гласуван след 12.40 часа.

Още по темата

В Правилника за организацията и дейността на НС се посочва, че гласуването по вота може да започне най-рано 24 часа след приключване на разискванията по него.

В четвъртък дебатите продължиха рекордно кратко – около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция напуснаха пленарна зала.

За да бъде отхвърлен вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, 50 % + 1 от депутатите трябва да гласуват "против". Това са 121 депутати.

Парламентарната група на ГЕРБ се състои от 117 народни представители, но пък има подкрепата на незавимиси, отцепили се от РЗС и "Атака".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така.Винаги ГЕРБ ще печели.
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo razbirate vsi4ki , samo kato 4eta komentarite i si pomislih 4e sme normalna darjava i narod s mnenie :)))))))))))))hahhahahah za sekundi mi mina prez glavata posle se setih 4e sme ...........
212
1
 
4
 
! Отговори
Браво Петя преди 12 години
Браво!
211
3
 
5
 
! Отговори
бръм преди 12 години
да спират с тез вотове ами да свършат нещо полезно вече
210
6
 
12
 
! Отговори
Петя преди 12 години
Кресльовци, мъжки се държат само БСП.Критикуват безумното правителство и гласуват срещу него.Бойко се държи, каато мишка.Бяга от дебат, защото няма аргументи да зе защити.Не само, че избяга, но щракна и нашите телевизори. Сините, то какво ли да очакваш от тях-много приказки, никакъв резултат.Атака ще си налягат парцалите, я влезли в следващ парламент, я не.Независимите(не зависят от нас) осребряват предателството си.Това е картинката, както и да я пудрят.
209
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА и Синята коалиция предават по този начин техните избиратели(АТАКА отдавна ги предаде) . Това поведение е недостойно!
208
1
 
10
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ = ПАРТИЕН ЧЛЕН ( БКП )ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ = ПАРТИЕН ЧЛЕН ( БКП )ЦЕЦКА ЦАЧЕВА = ПАРТИЕН ЧЛЕН ( БКП )....
207
6
 
2
 
! Отговори
добронамерено преди 12 години
Бай Колю, твое право си е да имаш собствено мнение, но не наливай вода в мелницата на професионалните крадци от БСП и сателитите им. Тях мисля, че всички ги видяхме на какво са способни и докъде ни докараха, наглостта им е безгранична. Те не са алтернатива на сегашното управление, трябват ни нови идеи, нови лидери, необременени от миналото си, амбицирани да се докажат и да работят. Ако някой ми посочи такава формация, личност, лидер съм готов да гласувам.
206
3
 
0
 
! Отговори
защо ли? преди 12 години
Парада символично завършва пред паметника на съветската окупационна армия.
205
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И те така, червените вотове на Станка нямат край? Ура другари и другарки! В неделя всички на парада, ако искате Станка да продължи с вотовете.
204
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са бесни, но на парада в неделя ще им се оправи настроението.
203
2
 
4
 
! Отговори
Станка преди 12 години
Не искам вече вот, а компот.
202
0
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
199 аз виждам разликата.Виждам, че дори сините и Атака да се измъкнаха като *** от... всички са на мнение, че правителството не се справя.Чак пък толкова да нямат мозък, а сал един Боко и сие да са най, най ми идва в повече.
201
5
 
4
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Ей палавници, стига вече с тоя глупав вот. Каня всички леви на гей-парада в неделя! И да си облечете шотландските полички.
200
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са бесни! Поредният ялов вот на яловата им партия, ха, ха, ха.
199
1
 
3
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
199-тии аз добронамерено, ами не я виждам, човече!т.е. виждам я! Ама не ми харесва! Като го гледам ...този несветец, все за бай Тошо си мисля... Сори! Не ми харесва, не мисля че прави нещо добро, не му вярвам! Това е! Все пак, интелигентен или ***, това си е моето мнение!
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам поведението на Атака и Сините. Измъкване като презерватив от...
197
0
 
3
 
! Отговори
До 199 преди 12 години
Абе остави го Бай Койо, и по византийско, и по турско време също е имало такива продажници, които за някоя и друга пара са готови да продадат майка си и баща си.
196
4
 
5
 
! Отговори
добронамерено преди 12 години
Бай Колю, интелигентно момче си, защо се излагаш да защитаваш откровени престъпници като БСП-ДПС-НДСВ-СДС-ДСБ кликата? Бойко също не е светец, нито е перфектен, но все пак не виждаш ли разликата? Не си ли задаваш въпроса защо мафиотите от ляво и дясно налитат като чакали срещу това правителство?
195
2
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
194-ти,Не приятелю! Не е така! В конституцията е записано категорично! За да бъде ПРИЕТ (не отхвъллен) са необходими 50% + 1 от ВСИЧКИ депутати! Т.е. трябват 121 гласа ЗА за да падне правителството. Независимо колко присъстват в момента! Всичко различно от това е по същество отхвърляне на вота!