Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!

Парламентът все още не е цирк, надява се Евгений Дайнов
Обновена: 17 юни 2011 10:22 | 17 юни 2011 10:22,
195
Цветозар Томов: Борисов се държи като мутра!
Снимка: Архив Булфото

Политологът Евгений Дайнов и социологът Цветозар Томов коментираха рекордните по продължителност (само 3 часа и 40 минути) дебати по вота на недоверие към кабинета "Борисов", който ще бъде гласуван след няколко часа.

"След като вчера беше обявен ден на траур, според мен бе редно дебатите да се отложат", заяви социологът Томов в ефира на Нова телевизия.

Политологът Дайнов беше на друго мнение: "Бих казал не, не трябваше да бъдат отлагани, ако става дума за някакви циркаджилъци или за масови увеселения. Парламентът да се надяваме, че все още не е цирк ", заяви той и добави: "Аз хлъцнах от изненада, като разбрах, че дебатът няма да се предава по медиите. Аз не повярвах на ушите си, не е имало друг такъв случай".

Дайнов определи парламентарното решение да не предават вота по БНТ и БНР като „смайващо“, а социологът се съгласи с думите: "Чудовищно цинично беше това".

Според двамата това показва самооценката на депутатите за тяхната работа като вид „зрелище“.

Още по темата

Томов продължи: „Те говориха за евентуалните зрители като за малоумници, едва ли не защо ще им поднасят това зрелище, след като не е редно в ден на траур то да им бъде поднасяно. В крайна сметка никой не може да ме задължи да гледам дебатите, ако не желая“.

„Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот“, заяви социологът.

"За 20 години като че ли свикнахме на много отвратителни неща. Този път обаче парламентът се оля – безсмислен вот, отвратителна реакция на управляващите. Единственото, което показва тази картина, е пълната изолация в парламента на ГЕРБ, защото тази партия всъщност няма подкрепа от нито една политическа сила", коментира Томов.

Той нарече „отвратително“ поведението на премиера Борисов, който за пореден път не присъства в парламента при важни за кабинета и страната дискусии.

"Държи се като мутра, паркираща пред нощен бар. По този начин ни казва, че правилата не са за него и може да си прави каквото иска. Това е обида за институцията и за народа на тази страна. Бойко Борисов показва, че не се възприема като слуга на този народ, а като негов господар", каза още Цветозар Томов.

"В същото време вносителите на вота нямат ни най-малка идея какво да правят с управлението на страната, ако случайно спечелят вота. За пореден път това е декоративен вот, целящ пиар", допълни социологът.

Евгений Дайнов заяви, че това е „най-смачканият вот на недоверие“. Според него в ГЕРБ има министри, които се справят добре, като Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Ивайло Московски, Нона Караджова.

Едно правителство трябва да е като рок група, която живее заедно и има много концерти, продължи Дайнов. При ГЕРБ не се случи така, ГЕРБ са проект, те не свирят добре заедно.

„То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива“, заяви социологът и обясни липсата на избор с неинформираността на гражданите.

„Аз мисля, че никой нормален, информиран човек не може да гласува доверие на този премиер и на това правителство. Но проблемът ГЕРБ трябва да бъде разрешен от българския избирател наесен“, обяви Цветозар Томов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
15
 
! Отговори
ужаса Герб преди 12 години
Нови факти от които вече настръхват косите.....Не от жълти вестници а от самия Американски посланик.......Наистина сме най долния народ на света след като избрахме такъв крадец и престъпник.......Тъмното минало на Борисов в секретна грамаПрез 2006 г. посланик Байърли прави портрет на "новата политическа звезда", която обаче има какво да криe.Егото му може да е най-силния ни лост за влияние върху него ... трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа", пише на 9 май 2006 г. тогавашният американски посланик Джон Байърли в секретен доклад.За достоверността на информацията тук е посочен и конкретен източник - службата SIMO, която потвърждава "оперативните" данни за участието на Борисов в сериозни криминални структури и деяния. "От пожарникар до "батман" -такова заглавие носи разделът с биографичната справка за Борисов.
10
9
 
29
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Най ме дразнят такива като Дайнов:То е съвършено ясно, че страната не може да бъде управлявана повече така. За съжаление ГЕРБ няма алтернатива Моля? Всичко друго сдето са коментирали и двамата добре, ама това? Нямали алтернатива? Боже, баба ми даже е алтернатива на ГЕРБ!
9
10
 
34
 
! Отговори
мда преди 12 години
че как да се държи, той си е такъв, няма шанс да почне да се държи като интелигент
8
4
 
29
 
! Отговори
матрЯл преди 12 години
А той не е ли мутра?????
7
40
 
11
 
! Отговори
vini преди 12 години
Аман от социолози .Омръзна ни да ви слушаме дърдоренето ви. ГЕРБ се справя много добре .Браво на Борисов няма работа в Парламента там не се работи там се правят пиар акции Защо ли да се чудим имат снаха пиярка Герб няма нужда от пияр Народа е с тях.
6
46
 
11
 
! Отговори
истината преди 12 години
ГЕРБ е единственото високопрофесионално,отговорно и работещо правителство последните 20 год.Абсолютно смешни са тезите на поръчковия "социолог"Цвък Томов.Изненадан съм,че и Дайнов леко се плъзга към казана на празнодумците-манипулатори.А един Истински Премиер не може да бъде с манталитет на слуга,защото всички ще го въртят на шиш.Беров,Виденов,Станишев са ярко доказателство за това.Успяват държавите,при които Премиерите/Президентите/ са лидери и Водачи на народа.Една Кунева може да бъде лидер само на селска седянка.
5
9
 
23
 
! Отговори
... преди 12 години
И Томов го разбра чак сега??? Хората го виждат това по както стана секретар *** МВР... АААА да забравих, сега им е удобно да изнесат това си виждане пред хората... ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ!!!
4
5
 
20
 
! Отговори
франко Фере преди 12 години
Смирени агнета ятъган неги сече.
3
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви изненади не очакваме на вота на недоверие, пазарът на депутати продължава, безсмислен е този вот, заяви социологът. "Не е бемзмислен. Така ще си проличат кои партийки са купени от Мутрата и кои не.
2
15
 
51
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
Колко са прави. И за мен лично е обидно, че премиера се скри вчера и не беше в парламента, какво е това отношение към страната, каква е тази незаинтересованост!? Що за нагло и бзочливо поведение? Това го няма никъде другаде по цял свят - проверете!
1
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо "като" ???