Медици масово напускат болницата в Девин

Линейка пътува час и половина до Смолян, жалват се местните
Обновена: 12 юли 2011 11:31 | 12 юли 2011 11:24,
77
Медици масово напускат болницата в Девин
Снимка: Dnes.bg

Медицински сестри, санитари и един рентгенолог вече са напуснали болницата в Девин.

Това се случва, след като персоналът на лечебното заведение втора седмица е в принудителен отпуск, а самата болница не работи заради дългове от милион и половина лева.

"Напускаме, защото не са ни изплатени заплати от месеци, не получаваме доходи и няма как да издържаме семействата си", аргументира се една от медицинските сестри, решила да напусне след 12 години работа в МБАЛ "Девин".

Неработещата болница е сериозен проблем за местните жители. 

Радослав Бешаров е свикнал да води често свой роднина за лечение в местната болница. Работи като барман и няма пари, за да го кара до Смолян.

"Линейката пътува час и половина до Смолян, откакто е затворена болницата, в линейките са починали четирима души на път за другия град”, разказа пред Dnes.bg жителят на Девин.

Още по темата

"Онзи ден по спешност пристигна младо момче, брало череши и паднало от дървото, за една рентгенова снимка трябваше да го транспортираме до Смолян", призна дежурен лекар от "Бърза помощ". 

"Болницата може отново да започне да обслужва пациенти, но й е необходима финансова инжекция от 750 хиляди лева", коментира пред Dnes.bg директорът на лечебното заведение д-р Костадин Калайджиев.

В момента в Девин работи само спешният център, където три екипа покриват района на общините Девин, Борино и Доспат с 30 хиляди жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Девин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
5
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
До 27 Имаш ли си идея,че подобни разходи не се правят за 1 или две години, как според теб се е стигнало до тук? Аман от платени комунистически изедници! Такива като теб трябва да ги затварят в лагери! Там да си злобеят на воля!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30 -Алооо! Неудачника! Първо докторите не ги направи тройната коалиция бакали! Май не знаеш кой проведе здравната реформа:) Второ - Христос болници не открива и закрива! Ама как да знаеш:) А вярата на всеки е нищо много лично и не се знае, дали аз не вярвам повече от теб!
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...за 30000 души никъде по света не поддържат болница, за всяко село не може болница да има..."___________________Ама гробища има, нали? Кво се притеснявате тогава?
34
1
 
12
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 12 години
До 9 Ей ****** България е едвам 5-6 милиона българи. Смяташ ли, че за талкова малко население 30 000 са малка причина за работеща болница. И като имаш предвид, че обслужва район с предимно възрастни хора, необходимостта е налице! Пожелавам ти всичките ти пари да отидат по транспортни разходи за лечение!
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
депесарите искат да купят сградата на болницата, за това я докараха до фалит- мама им *** и алчна - помакистан
32
0
 
13
 
! Отговори
м преди 12 години
Оххх...нямам думи! Тая държава къде е сега? Защо не се интересува министъра на здравеопазването от този проблем? Защо си плащаме здравни, а накрая сме принудени да се спасяваме сами? Подкрепям медиците в този случай ама каква вина ще има някой човек, където може да му се наложи да влезе в болница?!
31
12
 
11
 
! Отговори
Димитров преди 12 години
Живял съм години в този край. Местните хора са чисти българи, но се наричат помаци - така се смучат пари от различни източници ! Пари за болницата трябва да се намерят ! Друг е въпросът, че така наречените " помаци" са много богати - нямате си представа какви големи и луксозно обзаведени къщи имаха още през периода 1987-1994 год. ! Всеки от местните там може да даде без проблеми по 1000 лева и дългът да се плати ! Иначе са свикнали да плачат, че са бедни и ощетени ! Това там е национален спорт!
30
6
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
27ЧОВЕШКИЯ живот не струва нищо за никоя земна партия - нали точно тройнокрадливата коалиция направи лекарите бакали и доведе болниците до това състояние. Има само Един на Който Му пука за вашия живот, но вие масово не искате да се обърнете към Него -всякачески го избягвате -обърнете се към Христос докато можете.
29
3
 
4
 
! Отговори
28 преди 12 години
Абе,не е баш "ГеноциТ" думата,ама нейсе...
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** и мизерната държава, управлявана от мутри!
27
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така ще бъде докато *** от ГЕРБ са на власт! за тях човеикият живот не струва и пукната пара! Важно е да се гали егото на Борисов, да се умножават имотите на Цветанов и банките на Цветито! Хайде сега там, а после и в другите градове! Мълчанието поражда трагедии, а най-жестоко бие търпеливият човек!
26
1
 
18
 
! Отговори
Mirko преди 12 години
Думата е една ГЕНОЦИТ. Не знам дали е случаен или от некадърност или от липса на умствен капацитет или е под диктовка от външни сили, но това е определението за случващото се.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали искахте магистрали и стадиони?
24
16
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 12 години
БРАВО НА ЧОВЕКА КОЙТО ЗАТВОРИЛ ....ЗАВЕДЕНИЕТО ..НАРЕЧЕНО...БОЛНИЦА..А ДОКТОРКИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА РАБОТЯТ ...БЕЗ ДА ПЛАЩАТ ....ДАНАЦИ
23
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе то у Девин и Опера може да искат и Университет и Метро и писта за Формула-1ама няма кой да им уйдиса на акъла
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
19 - Но за сметко на това може от всеки да се искат осигуровки, нали! Толкова сте несъстоятелни в стремежа си да блеснете!
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А работещите хората от тоя окръг, предполагам продължават да плащат здравните си осигуровки на "държавата"
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
13 - Хайде стига си сравнявал като папагал цифрите! Защо не сравниш и стандарт на живот например в цифри! Аман от ***! Цифрите носят информация, която ако не се анализира правилно води до трагедии, но с толкова акъл толкова! Сигурно австрийците спират земетресения и са боговете на земята!
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не може във всяко село болницадостатъчно е спешен пункт
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На това му се вика евро-атлантически геноцид