Медици масово напускат болницата в Девин

Линейка пътува час и половина до Смолян, жалват се местните
Обновена: 12 юли 2011 11:31 | 12 юли 2011 11:24,
77
Медици масово напускат болницата в Девин
Снимка: Dnes.bg

Медицински сестри, санитари и един рентгенолог вече са напуснали болницата в Девин.

Това се случва, след като персоналът на лечебното заведение втора седмица е в принудителен отпуск, а самата болница не работи заради дългове от милион и половина лева.

"Напускаме, защото не са ни изплатени заплати от месеци, не получаваме доходи и няма как да издържаме семействата си", аргументира се една от медицинските сестри, решила да напусне след 12 години работа в МБАЛ "Девин".

Неработещата болница е сериозен проблем за местните жители. 

Радослав Бешаров е свикнал да води често свой роднина за лечение в местната болница. Работи като барман и няма пари, за да го кара до Смолян.

"Линейката пътува час и половина до Смолян, откакто е затворена болницата, в линейките са починали четирима души на път за другия град”, разказа пред Dnes.bg жителят на Девин.

Още по темата

"Онзи ден по спешност пристигна младо момче, брало череши и паднало от дървото, за една рентгенова снимка трябваше да го транспортираме до Смолян", призна дежурен лекар от "Бърза помощ". 

"Болницата може отново да започне да обслужва пациенти, но й е необходима финансова инжекция от 750 хиляди лева", коментира пред Dnes.bg директорът на лечебното заведение д-р Костадин Калайджиев.

В момента в Девин работи само спешният център, където три екипа покриват района на общините Девин, Борино и Доспат с 30 хиляди жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Девин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
14
 
0
 
! Отговори
Sabrax преди 12 години
Цял Девин не струва 750 хиляди лева, те за болницата искали толко
16
0
 
20
 
! Отговори
gtf преди 12 години
за сметка на тва - за *** има около 700 млн. лв. годишно...
15
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
За каква приватизация говорите, там хората нямат работа и пари, кой ще плати в частна болница. Просто тези хора освен да разпродадат общината друго не умеят. Можеби и дългове да създадават. Жал ми е за обикновенните хора, които ще останат и след тези "Ръководители" на общината. Има нещо сбъркано в цялата държава по отношение на здравеопазването. /освен правителствата от 22г./
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искахте "демокрация", искахте "ГЕРБ":) Толкова ви се полага!
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в малка България има 273 болници, 53 университета, 47 театъра и 15 опериза сравнвние Австрия колкото България има 132 болници, 23 университета, 17 театъра и 4 опери
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
проблемът наистина е голям, само който не е тук, не го разбира, хората са бедни и нямат пари да идат на лекар чак до смолян
11
2
 
19
 
! Отговори
6666 преди 12 години
Ами що бе? Нека да седят още! Да ги залъгват още 20 години с разни реформи и други дивотии и да търпят простотиите на още диваци - министри.Защото парите се лапат от софийските болници, а с другите каквото ще да става. Истината е ,че здравеопазването не е сфера ,която произвежда реално пари и печалба, но управляващите искат да я направят такава!
10
1
 
28
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Тотално унищожение на държавата и на народа! Много лошо! :(
9
23
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
за 30000 души никъде по света не поддържат болница, за всяко село не може болница да има това го няма дори в богатите държави
8
0
 
21
 
! Отговори
...... преди 12 години
Е това е 21 век, България в Европейския Съюз! Хората без заплати, гражданите без здравно заведение, което би могло, ако се наложи да им спаси живота! .... "Моя страна, моя България! При теб ме връща вечно любовта!"
7
3
 
6
 
! Отговори
s...w.. преди 12 години
Дянков е виновен
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да бягат медиците? Изкуствено създадената криза от общинския кмет Здравко Василев и председателя на общинския съвет Карамфил Каров докара до това положение болницата. Нарочно не се плащат заплатите, за да напусне персонала и после се оправдават, че няма специалисти. Вдигнат е мерника за приватизация на болницата от гореспоменатите господа издигнати от известна нам партия. Не знам с какво лице пак искат да кандидатстват за управници на общината?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това "Медици" да не е име на човек ?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо dnes.bg каква е тази граматика, даже не си проверявате заглавията на статиите, а тях май ги пишат студенти двойкаджии.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и ще продължат да напускат, и не само в Девин ,ами и в цялата страна...за какво да се трепят за 400 лв заплата,която дори не им се изплаща,и тук масово да ги псуват и плюят всякакви ***...помнете ми думата-след 10 -15 години няма да останат лекари да ни лекуват-тези които са останали ще се пенсионират,младите ще продължат да бягат в чужбина, а желаещите да учат медицина стават все по малко...
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И по-зле ще става, скоро и в София няма да има достатъчно лекари, защото ще избягат на запад. Всичко се разпада защото е прогнило от "градивната" политика на 22 годишното управление на България.
1
3
 
21
 
! Отговори
Профилактика преди 12 години
Медици масово напуска болницата в Девин - ГРЕШНО!Медици масово напускаТ болницата в Девин - ПРАВИЛНО!