Правителството се застрахова за керосина

Освобождава от резерва самолетно гориво за още 10 дни
Обновена: 3 авг 2011 17:42 | 3 авг 2011 14:20,
147
Правителството се застрахова за керосина
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: Министерство на транспорта

Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски.

Миналата седмица кабинетът освободи количества самолетно гориво, достатъчни за една седмица. То все още не е използвано.

Новите запаси ще се използват само в случай на нужда и след изчерпване на вече освободените 1800 тона керосин, подчерта транспортният министър.

"Не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", заяви Московски.

Още по темата

Решението ще гарантира регулацията на доставките на реактивно гориво от керосинов тип Jet-A1 за нуждите на гражданската авиация, обясняват от правителствената пресслужба.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма – колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", уточни Московски.

Вицепремиерът Симеон Дянков и транспортният министър са обсъдили и проблема с доставките на гориво за Столичния автотранспорт и БДЖ, които също имат договори с "Лукойл".

При БДЖ ситуацията беше по-тежка, защото дружеството имаше и неизплатени дългове към компанията.

"Това задължение ще бъде погасено в следващите няколко дни, така че няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ", съобщи Московски.

По думите на министъра за момента "Лукойл България" нямат проблеми да изпълняват задълженията си като доставчици на гориво.

От вчера след заповед на шефа на митниците Ваньо Танов компанията започна да възстановява производството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Изхарчиха финансовия резерв, сега подкараха и резерва на горивата. Всичко ще опоскат тия лапачи па после кой ще ги възтановява...дреме им !
114
0
 
2
 
! Отговори
до 128/1 преди 12 години
Аз си плащам осигуровките, баща ми също си ги е плащал, сега е болен има 3 болести на куп и пие една шепа хапове - благодарение на политиката на ГЕРБ все някое лекарство липсва - преди също имаше затруденения но временни в началото на годината! Сега лекарствата по здравна каса перманентно ги няма, въпреки че съм изпълнявал закона, баща ми също, но държавата смята че стои над закона Дори няма механизъм по които държавата да ми възстанови парите които съм дал за "безплатни" лекарства
113
0
 
2
 
! Отговори
do 128 преди 12 години
, но не пропуска да ми вземе здравните осигуровки! На скоро се пенсионира майка ми - цял живот си е плащала като поп, и пенсията и трябва да бъде 980 лв. Но според закона може да получава само 700! За това поздравявам всеки които менти жалкото подобие на държава наречено България! Не може да плащам за държава а да получавам бирник които не спазва собствените си закони!
112
0
 
2
 
! Отговори
От спирка Почивка преди 12 години
Защо слагате минуси по изказаното становище от 109!!Всеки трябва да си плаща медицинската застраховка- независимо кой е в тази държава!!За сетен път се убеждавам, че в БГ живее много *** народ!!
111
0
 
0
 
! Отговори
Очакваме преди 12 години
Нещо заплатите у Нефтохима нема ли да намалите ? Нал сега има причини... И да уволните ено 1000 души така за назидание. Цирка още не е приключил и тва се очаква...Тоя номер е прилаган стотици пъти и се го гледаме с чисто детско удивление.
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА-ХА!от цялата тази игра, на народа ще му писне и накрая ще вземе "ЛИЦЕНЗА" на ДЯНКОВ, ТРАЙКОВ, ПЛЕВЕНЛИЕВ, а може накрая и на Б.Б!
109
1
 
1
 
! Отговори
do 114 преди 12 години
za kavo dobro bade6te pi6e6 be 4erveno perekende laete zdravo 4e vi prasnaxa kasi4kite i vi zatvarjat kran4etata a bastun sega ve4e ste go vzimate zdravo boi e..ne i srabska muzika za vas va6ta m..a.
108
0
 
3
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Tova da ne e otro4eto na moskovski kadeto predi (za ba6ta mu) dostavja6e mladi komsomolki za upotreba na starite partizanski bandiugi i sled tova go izxvarlixa ot DKMS za uronvane prestiza na partijata egati i kom partijata tija minavat i sicilianskata mafia.
107
1
 
6
 
! Отговори
тате с волгата преди 12 години
Масковски,тате ти дърт КОМУНИСТ с огромен червен език лижеше *** а успя и сега те направи министър в комунистическото правителство на ГЕРБ! що се правите на *** секретарки там-абе всичките сте КОМУНИСТИ КРАДЦИ И МАНДРОРАЗБИВАЧИ!!!
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОЩЕ ЕДНО "ДЕТЕНЦЕ" НА ФУНКЦИОНИРАЩ КОМУНО-СОЦИАЛИСТ!БРАВО РАПОНЕ!А'Е У ЛЕВО!
105
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Бг. има дискриминация на цялото население. Дори не просто дискриминация, а геноцид. Българинът е тормозен години наред с монополни цени, лошо здравеопазване, занемарено образование, поспоянно повишаващи се налози, измисляне на нови такси и ргулации, лобиски закони, липса на правосъдие, мафиотско организирано държавни и икономическо управление на всички нива, липса на социална защита въпреки многоброините фондации и организации...Като добавим ниските заплати, безработицата и породената от това битова престъпност нащата стигат до невъзможност за живот. Българите- африканците на Европа Та така, цялото население е дискриминирано и подложено на прозвола на богатите властимащи
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая волска глава от кой кръстопът на България я домъкнаха в София!
103
0
 
3
 
! Отговори
jj преди 12 години
Когато не става въпрос за пари,значи става дума за много пари.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИЖИ КЬОРЧО - ТИКВА КЕ ТИ БАЕ!
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toя на снимката си е чиста проба - ***.
100
11
 
4
 
! Отговори
кефите ме ДРУГАРИ ! преди 12 години
Много ме кефят коментарите на лумпенизираната червена *** по форумите.Дерзайте другари. Оливайте се с помия. Усеща се как ви прескачат байпасите от злоба.Народа е казал:КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА-ХА!от цялата тази игра, на народа ще му писне и накрая ще вземе "ЛИЦЕНЗА" на ДЯНКОВ, ТРАЙКОВ, ПЛЕВЕНЛИЕВ, а може накрая и на Б.Б!
98
5
 
9
 
! Отговори
Кратко и ясно– Долу преди 12 години
Кратко и ясно Долу герб. Мачкай ги Бойко, те са с теб!
97
4
 
21
 
! Отговори
ЗА УСПЕХА преди 12 години
Нека отрежем ГЕРБ от властта, за едно по-добро бъдеще! ОТ ТУК НАДОЛУ ВЕЧЕ НЯМА ЖИВОТ!
96
2
 
8
 
! Отговори
До 126 преди 12 години
За тия ли става дума - от доклада на Н.Пр. посланник Тик Воч Цвък: "....Ваньо Танов го сгънаха като треторазреден държавен чиновник. Бойко Борисов и Валентин Златев разиграха евтини етюди. Борисов за да внуши на публиката, че работи само по закон. Валентин Златев за да не загуби окончателно доверието пред Вагит Алекперов..."