Правителството се застрахова за керосина

Освобождава от резерва самолетно гориво за още 10 дни
Обновена: 3 авг 2011 17:42 | 3 авг 2011 14:20,
147
Правителството се застрахова за керосина
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: Министерство на транспорта

Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски.

Миналата седмица кабинетът освободи количества самолетно гориво, достатъчни за една седмица. То все още не е използвано.

Новите запаси ще се използват само в случай на нужда и след изчерпване на вече освободените 1800 тона керосин, подчерта транспортният министър.

"Не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", заяви Московски.

Още по темата

Решението ще гарантира регулацията на доставките на реактивно гориво от керосинов тип Jet-A1 за нуждите на гражданската авиация, обясняват от правителствената пресслужба.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма – колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", уточни Московски.

Вицепремиерът Симеон Дянков и транспортният министър са обсъдили и проблема с доставките на гориво за Столичния автотранспорт и БДЖ, които също имат договори с "Лукойл".

При БДЖ ситуацията беше по-тежка, защото дружеството имаше и неизплатени дългове към компанията.

"Това задължение ще бъде погасено в следващите няколко дни, така че няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ", съобщи Московски.

По думите на министъра за момента "Лукойл България" нямат проблеми да изпълняват задълженията си като доставчици на гориво.

От вчера след заповед на шефа на митниците Ваньо Танов компанията започна да възстановява производството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
14
 
! Отговори
До 95 преди 12 години
Така е инструктиран просто, който не подкрепя ГЕРБ е комунист, т.е. при управлението на ГЕРБ е забранено да има мислещи хора.
74
1
 
10
 
! Отговори
митко преди 12 години
ахмет и странджа си купуват от бойковите наркотици
73
0
 
7
 
! Отговори
фбр до 94 преди 12 години
ахмет защо казваш на всички ком.искам отговор хайде кажи
72
1
 
6
 
! Отговори
Георги Петров преди 12 години
След като миналата седмица се вдигна с 10% ли?
71
2
 
12
 
! Отговори
Московски преди 12 години
Изненадващо соцдепутатът Румен Петков, който като Московски е от Плевен, любезно обяви, че има личен конфликт на интереси около новия министър. И каза, че няма да участва в гласуването, защото е приятел, другар и съратник с бащата на новия министър отпреди 1989 г. Независимият Димитър Чукарски веднага го иронизира, че е нарушил основното правило на комунистите да не издава другарите си.Не съм в БСП. Членувам в Отечествения съюз, която е самостоятелна обществена организация, лаконичен бе по телефона бащата Ангел Московски. Той приел със смесени чувства високия пост на сина си. Смятам, че е трудна задачата. Дано да се справи!, допълни той.Отечественият съюз е коалиционен партньор на БСП, казаха соцактивисти в Плевен. Ангел Московски е наш другар. Опитен специалист в областта на строителството, с организационни възможности, описа го социалист. Преди 1989-а бил зам.-шеф по строителството на общинския народен съвет (зам.-кмет). Преди това бил в дирекцията по жилищно строителство.При кабинета Станишев Московски, вече пенсионер, бе назначен на извънщатна бройка като експерт по военно-мобилизационния запас в областната администрация на Плевен.
70
0
 
6
 
! Отговори
арсенал до 88 преди 12 години
цената на петрола падна и горивото падна
69
1
 
6
 
! Отговори
арсенал до 88 преди 12 години
горивото падна щото петрола също падна бе
68
2
 
3
 
! Отговори
Таласъмчо преди 12 години
ВАС ще отмени решението на САС и Ваньо Танов ще запечата отново митническите складове на Лукойл, затова се отблокират още горива от държавния резерв... Ха, ха, ха... шегувам се!
67
2
 
5
 
! Отговори
ahmet към арсенал преди 12 години
не тиква съм , тиквааа зомбирана
66
1
 
4
 
! Отговори
фбр преди 12 години
време е да се обедините.хора извън бг да не дават съвети
65
1
 
7
 
! Отговори
Ron преди 12 години
абе защо всички се плюете а не мислите заедно? Как все на някой друг му е крив.. ами като знаете толкова, направете нещо. Да, Вие които обиждате и знаете толкова много как се краде, кой бил такъв и кой онакъв.... какви съграждани имам само...срамота!
64
2
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Ангел Московски, бащата на министър Московски, е шеф на Отечествен съюз за Плевен, а последните са коалиционен партньор на БСП, така че не ми говори какъв антикомунист е. Линка ми го трие ***, който иска може да провери страницата на Отечествен съюз/за нас/регионални структури.
63
2
 
11
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
единствено ще бъде източен резерва от управляващите нищо друго
62
2
 
10
 
! Отговори
арсенал до 79 преди 12 години
въпрос към ахмет папагал ли си
61
2
 
11
 
! Отговори
хм преди 12 години
и кво сега, хем Лукойл ше си работи, хем ще източваме и резерва... за какво е цялата врътка всъщност ? как да го напълним отново резерва на неясно какви цени, та някой да си дозабогатее ?на това народа му вика "преливане от пусто в празно"
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" В периода 1999-2002 година е бил член на Надзорния съвет на Аналитик"АД,председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет на Монтана"АД" На 27 години става член на Надзорен съвет и председател на Борда на директорите, докато Костов раздаваше България.Както сега стана с момченцето дето купи Кремикоци.Благодаря, нямам повече въпроси.
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко сигурно трябва да пусне наръчник "Как да крадем ползотворно":)
58
1
 
5
 
! Отговори
do 73 преди 12 години
Po interesno e na kakva cena 6te bude populnen tozi rezerv sled "krizata"
57
5
 
17
 
! Отговори
Тралаламба преди 12 години
Защо се разблокира резерва, след като Тралаламба каза, че бензин и керосин имало под път и над път - около нас, под нас, зад нас.... и рафинерии бол.или това правителство има слабост да унищожава всякакъв вид резерви....
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давайте! Крадета ваш... ***..:) Крадете!