Правителството се застрахова за керосина

Освобождава от резерва самолетно гориво за още 10 дни
Обновена: 3 авг 2011 17:42 | 3 авг 2011 14:20,
147
Правителството се застрахова за керосина
Ивайло Московски, министър на транспорта. Снимка: Министерство на транспорта

Правителството реши да отпусне керосин за още десет дни от държавния резерв, съобщи пред журналисти в Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски.

Миналата седмица кабинетът освободи количества самолетно гориво, достатъчни за една седмица. То все още не е използвано.

Новите запаси ще се използват само в случай на нужда и след изчерпване на вече освободените 1800 тона керосин, подчерта транспортният министър.

"Не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", заяви Московски.

Още по темата

Решението ще гарантира регулацията на доставките на реактивно гориво от керосинов тип Jet-A1 за нуждите на гражданската авиация, обясняват от правителствената пресслужба.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма – колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", уточни Московски.

Вицепремиерът Симеон Дянков и транспортният министър са обсъдили и проблема с доставките на гориво за Столичния автотранспорт и БДЖ, които също имат договори с "Лукойл".

При БДЖ ситуацията беше по-тежка, защото дружеството имаше и неизплатени дългове към компанията.

"Това задължение ще бъде погасено в следващите няколко дни, така че няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ", съобщи Московски.

По думите на министъра за момента "Лукойл България" нямат проблеми да изпълняват задълженията си като доставчици на гориво.

От вчера след заповед на шефа на митниците Ваньо Танов компанията започна да възстановява производството си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички, дето адвокатстват на крадците ГЕРБ: другарчета комсомолци, вашата Партия любима (дето оформи кражбите като 'дарения') хич не краде, а? Я потърсете официалното инфо колко нещо са отмъкнали под формата на 'дарения', пък тогава дрънкайте, че кражбите били спрели! :) Ама къде ти, то за вас това също ще се окаже нищожно! Пък и (пак според вас) накрая ще излезе, че щом *** вече са към ГЕРБ, значи трябва да им позволим да крадат!
94
2
 
10
 
! Отговори
Борисов и Златев преди 12 години
България окончателно затъна в блатото на най-неефикасния капитализъм на приятелските кръгове (Грийнспан). От него на далавера са само шепа приятели останалите убедено духат супата. Това даже не е олигархия това е дружеска порнография, суингиране между партньори и опоненти.
93
4
 
15
 
! Отговори
БРАВОООО!? преди 12 години
Министрите д-р Стефан Константинов, Трайчо Трайков и Ивайло Московски не са си плащали здравните осигуровки,показва проверка на вестник Труд. Транспортният министър не е осигуровки 6 месеца през 2000 г. и 9 месеца през 2001 година, липсват плащания и за 3 месеца от 2004 г., цялата 2005 и 5 месеца от 2006 г. Д-р Константинов не е плащал пари за здраве през целите 2000, 2001 г. и през първите 9 месеца на 2002 г. Хора от екипа му обяснили, че тогава кюстендилският гинеколог е бил на работа в Тунис, където е бил осигуряван от местния работодател съгласно тамошното законодателство. Здравната каса спира безплатния достъп до лекар и болница на пациенти, които не са платили три здравни вноски в рамките на последните три години. Въпреки това министрите не се със спрени здравноосигурителни права, констатирал вестникът. Премиерът Бойко Борисов също има един месец без осигуровки по време на частичните избори за кмет през октомври 2005 г.
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко и авера му Злати най-накрая си намериха причина да бръкнат и в резерва.
91
3
 
16
 
! Отговори
герб на ГЕРБ преди 12 години
гербът на ГЕРБ - кратуна на фона на бостан с тикви
90
2
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Пиши си правилно никнейма - анаЛлизатор, *** гербаво
89
1
 
11
 
! Отговори
115 преди 12 години
115-ти, нещо не вдяваш, момичето ми, ти май си гербаво младо герберче от гербария на царя на тиквите - Боко Кратун Мафия бей ефенди.
88
2
 
13
 
! Отговори
митко до 118 преди 12 години
защо нормални хора които не са от герб ги наричате комунисти а
87
1
 
3
 
! Отговори
митко до 118 преди 12 години
*** знаеш ли какво *** и комунист че приказваш.не знаеш ама приказва
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като граби защо не са ни спрели еврофондовете.
85
5
 
8
 
! Отговори
УйКиБоКиЛийкс преди 12 години
Цитирам посланика на КНДР в Еритрея: "....Ваньо Танов го сгънаха като треторазреден държавен чиновник. Бойко Борисов и Валентин Златев разиграха евтини етюди. Борисов за да внуши на публиката, че работи само по закон. Валентин Златев за да не загуби окончателно доверието пред Вагит Алекперов..."
84
6
 
19
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
ГЕРБ не краде, не го обиждайте. ГЕРБ граби.
83
2
 
11
 
! Отговори
mda преди 12 години
няма да се оправим скоро, даже никога... като чета коментарите, простотията взема връх, и как няма да взема, след като има светлия пример на властимащите
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес.бг много закъснява за едно социологично проучване защо ли?
81
2
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
107ми да обвиняваш в комънизъм тези които не харесват мутрата-премиер... сие похват комунистически сам по себе си... мутрите са тези които смазаха физически народния порив за свобода и по-добър живот, дошълс фалшивта , оказлао се по късно "промяна", режисиран от партията майака закрилница и родилка на всички олигарси в моемнта , както и техните "биещи" ръце - мутрите... Бойко беше един от тях... това е положението...
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Резерва е над 200 хил. т. , те са отблокирали (а не източили!) 1,8 хил. т.Това е около 1%, за никакво източване не може да става дума.
79
4
 
15
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Хитър е Тиквата - как само се дкоопа да праи далвери с рерзва... трябва да се призане на гербавите комунисти, че са по хитри от беспарските - ония без свян крадяха... тея поне някъв театър пускат...
78
4
 
12
 
! Отговори
негербер некомунист преди 12 години
за кой ли път гербери наричат всички несъгласни с тях "комунисти".По това, самите те много приличат на комунистите, преди 89, за които всеки инакомислещ беше "фашист", "буржоа", "враг", "кулак" и т.н.Не коментирам и партийната принадлежност на герберските лидери...Та колкото и да ги недолюбвам БСП-то, дори и те нищо не НАЦИОНАЛИЗИРАХА!А ГЕРБ "цунА" професионалните фондове, в стил Вълко Червенков...да има пари - за стадиони, магистрали, Мишел Бонеф и други такива!Гербери, ама ЧЕРВЕНИ ;)
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТИГА С ТИЯ ПАРТИИНИ ПРИКАЗКИЗА 1 ПЪТ СЕ НАЗНАЧАВАТ ХОРА С ЦЕЛ ДА СВЪРШАТ РАБОТА,А НЕ ОТ НАШИТЕАКО СЕ СПРАВЯТ -ДОБРЕ,АКО НЕ-ОТИВАТ СИТОВА Е БЪДЕЩЕТОВСЕКИ Е СВЪРЗАН С НЯКАКЪВ КОМУНИСТ,ЩОТО *** ИМАШЕ ЦЯЛА ВЕЧНОСТСЛЕД 45 ГОД ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА И ТАКИВА
76
2
 
16
 
! Отговори
Б.Б преди 12 години
Аз съм Бойко комуниста на Т.Живков пръв бодигард и другар