Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница

Близки на Цар Киро нарекли младежи "гяури", те отвърнали с псувни
Обновена: 24 сеп 2011 15:36 | 24 сеп 2011 15:11,
919
Обида от роми към българи в основата на бунта в Катуница
Една от къщите на Кирил Рашков - Цар Киро. Снимка: Булфото

Обида на етническа основа стои в основата на бунта в пловдивското село Катуница. Високопоставени източници от полицията потвърдиха пред Dnes.bg информацията.

Близки на Цар Киро отправят смъртна заплаха към 19-годишния Ангел Петров, защото той отвръща на техни обиди. Според нашите информатори те нарекли група български младежи „гяури”.

В този момент момчетата не издържат на поредната обида по техен адрес и псуват внуците на ромския барон. Тогава роднините на Кирил Рашков го предупреждават, че ще го убият.

Вечерта приближени на ромския барон от квартал Столипиново идват в селото, за да отбележат годишнина от смъртта на сина му. Тогава става ясно за събитията през деня и един от тях подкарва бус и с бясна скорост се запътва към улицата на 19-годишното момче.

В този момент Ангел разхожда кучето си. Без каквито и да е спирачки, бусът помита момчето и го влачи 10 метра. Огромна локва кръв стои на местопрестъплението. После бусът бяга. При опит да спрат превозното средство са прегазени трима полицаи и няколко жители на селото. Униформените са със счупени ръце и на настанени в болница.

Разгневени от убийството снощи, стотици жители тръгват към дома на ромския барон, за да отмъстят. Спира ги жандармерия. Шестима роми, замесени в кървавия инцидент, са арестувани, а шофьорът на буса убиец се издирва.

Шефът на полицията се срещна с протестиращите  граждани, за да ги успокои, но без успех.

Още по темата
Шествие от над 3000 души тръгна по обяд към имотите на ромския барон. По пътя си хората потрошиха и преобърнаха три автомобила, собственост на Цар Киро, и атакуваха с камъни дома му.

Над 1500 подписа са събрани за изселване на ромската фамилия от Катуница.

„Убийци, вън от Катуница”, скандираха хората пред палата на ромския барон. В един момент тълпата реши да пробие кордона от жандармеристи и се стигна до сблъсъци. Полицията обаче удържа натиска.

В Катуница се командироват специални части от цялата страна.

По информация на Dnes.bg ромската фамилия все още е вътре в къщата и се страхува да излезе навън. Обстановката в селото остава напрегната.

Близки на припадналото по време на безредиците 17-годишно момче съобщиха пред БТА, че то е починало в болницата. Павел е бил с изкуствена клапа на сърцето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


919
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
821
5
 
11
 
! Отговори
сд преди 12 години
Ееее *** един ден няма да има кои да ви пази бога ми това ще стане мисия на живота ми да изтребя колкото може повече ***
820
1
 
16
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Властта поготвя еничарите-заптийета за жестока разправа с народното недоволство. Нека не им се боим!!
819
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За случващото се в Катуница,а и не само там вина носи политическата класа в България,която покрай избори флиртува с *** и затова си затваря очите за безобразията им.Крайно време е да се сложи край на привилегиите на това племе,което се навъди като мишки и вече заплашва бъдещето на България.Не може българите да издържаме това мързеливо и крадливо племе,а те да ни крадат и убиват.Ако трябва и за Атака ще гласуваме но това безобразие трябва да спре.А за убийството на момчето трябва адекватно отмъщение.Кръв се измива само с кръв.Тоя самопровъзгласил се за цар смръдлив *** киро рашков трябва да се изсели от Катуница заедно с цялата му противна фамилия.БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!
818
2
 
18
 
! Отговори
метаморфозис преди 12 години
Оставка на шефовете на МВР некадърни да се справят с масови безредици,справедлив съд да има а не да се влачи следствието за убийците на момчето и точи делото с години.Това ако е в Гърция този "цар" е мъртъв онез са луди ще са го изгорили отдавна.Ние сме е....ти търпеливите и този бунте е слаб нищо не е.Да убият младо момче *** ***.
817
2
 
14
 
! Отговори
българин преди 12 години
българе дека сте бре от софия пред гара подуене ако искате да се сбираме превозни средства да се оставят поне на две преки от гарата маскирани най-малко с очила и шапки раница с храна за ден и вода 2литра и спортни дрехи и обувки-нкакви имена и псевдоними САМО НОМЕРА /цифри/
816
1
 
45
 
! Отговори
бтв манипулатори преди 12 години
Журналистката от БТВ Миролюба Бенатова много плаче за цар Киро - май доста са и платили да реве за него на тази *** долна ***. Горката ама то мебелите на къщата му не ставали за нищо. Представяте ли си ? И полицията не я пази тази хубава къщица. А какво ще кажеш за живота на Ангел мърло *** ? И да вземете да спрете с тези *** манипулации от БТВ а ? Миролюба - горещо ти пожелавам да ти се случи същото като на роднините на Ангел да дойдеш и ти на техния хал.
815
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 12 години
стига сме коментирали а да се организираме и да отиваме давайте предложения имайте предвид че милицията следи никакви имена и телефони лични данни а давайте номера аз номер 13
814
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** ли???Ако не се вземат мерки,както нараства мангалското население,ще се върнем с 500 години назад
813
3
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Да ***:***, ***, ченгета ли стоят да тебе?!
812
37
 
4
 
! Отговори
циганин. преди 12 години
Несме съгласни с действията на ромите на Катуница - но и не слагайте всички под общ знаменател . Защото ще стане страшно . Не се силите толкова защото ще ви загори под краката . А този който е направил белята да си отговаря .
811
3
 
31
 
! Отговори
tt преди 12 години
абе господа българи.не разбрахте ли 4е ***,така наре4ени роми от европа са гадна и изродила се днк от света ,която за нищо не става и е паразитна раса ,не подлежаща на каквото и да било превазпитание.това *** племе трябва да из4езне от земята.
810
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
незабавна оставка на няколко министъра- вътрешен (шенген,катуница и още цели две години гафове!!!), външен (ултиматуми към ес и пълен провал на външната полтитика!), правосъден (шенген, СОС), на строителството (съмнения за подкупи!), на екологията (шистов газ!) ,на ик. и туризма (алма тур-българия еър)...да продължавам ли? оставка на бойко, следствие, избори три в едно! моля хората протестиращи в катуница да се съсредоточат пред министерския съвет, подкрепете ги всички!
809
1
 
26
 
! Отговори
котис преди 12 години
Не трябва да ги изселят а таборът да отива към небето . Това не е кулминацията сега са много смели но като дойде момента ние да колим ще видят че с българите шега не бива .
808
1
 
13
 
! Отговори
Татул преди 12 години
Цецко апартамента праща хората си да пазят електората. Burn motherfucker burn!
807
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не са роми, а гнусни ***, ***!
806
1
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,В България имало равенство в правата на гражданите... УБЕДЕТЕ СЕ САМИ...:1. За българите в Катуница След многократни обиди *** и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ, полицията отговорила - "До-о-обре"...- Няколко часа по-късно Ангел е убит, а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!2. За *** в Катуница - Научавайки за зверското убийство на младеж и петима осакатени, местните граждани се организират със намерение да изгонят от селото Царя на местните бандити...- Полицията научава и...: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро заради смъртните заплахи. В Катуница се командироват специални части от цялата страна."Очевидно, че правото на живот на българин е нищо, пред правото на Бандитски цар да живее където си поиска и да УБИВА КОГОТО СИ ПОИСКАЕто това е СВРЪХЛИБЕРАЛНОТО РАВЕНСТВО и КОНСТИТУЦИОННОТО ни единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ- *** има право да убива, а българина задължението да търпи убийствата на децата си!!!( По закон заплахата с убийство се съди КАТО УБИЙСТВО!!! НО ЗА КОГО ЛИ важи това??? )
805
1
 
13
 
! Отговори
666 преди 12 години
сапунче - веднага!
804
0
 
26
 
! Отговори
tralala преди 12 години
Как може такова безобразие... Всички българи плащаме на ромската *** - детски и помощи - от парите за нашите майки и бащи, за нашите деца... от джобовете на данъкоплатците... Да си направят държава, но като няма да има от кой да крадат и да паразитират... да ги видим колко струват... *** смешна... да убиват български деца... и полицаи да ги пазят... СРАМОТА!
803
1
 
31
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Политици от всички цветове и най-вече от ГЕРБ.Ако не реагирате адекватно този път ще стане революция и заедно с *** ще ви пометем и вас.
802
1
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Българи, обичате ли ПОЛИЦИЯ?!!