Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дата: 24-09-2011 20:19Абсолютна истерия обхавана и спецченгетата след като по нареждане трият всяка публикация или коментар, свързан със случая в Катуница и по-специално с това, че цар Киро не просто бил член на ГЕРБ, а и се грижел за *** гласове в полза на управляващата партия. Ето и част от остатъците от информациите за членството на цар Киро в ГЕРБ, убягнали от бопаджийските пръстчета: Защо Боко не каже колко пари получава от Киро ***, за да го пази ... Този Цар е член на ГЕРБ и лично покровителстван Борисов и ... Цар Киро не е просто член на ГЕРБ, а пряко отговаря за ... Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро. Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. Само дни преди изборите, ромските кланове се разделили на политически лагери. Мълвата, че Дон Цеци е застанала на страната на БСП, а... още скандално известният Кирил Рашков-Цар Киро агитирал братята си по съдба да гласуват за Бойко Борисов. Двата клана са се разделили от омраза, стигнало се дори до кървави сблъсаци, коментират представители на ромския етнос. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.
306
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ПРИБРАЛ НАИСТИНА ЦАР КИРО ПОД КРИЛОТО СИ
305
0
 
16
 
! Отговори
не се сърди преди 12 години
Не им се сърди Бойче. И ти да беше и ти нямаше да ги опазиш. Как да ги опазят от 2000 човека на улицата. Не бъди толкова суров, все пак и те са хора. :)
304
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бойко лъже като *** от Катуница, пуснали документи със задна дата че уж се разследвал от 10 дни и мисли че народа е ***, да ама не, а най - лошото е че сега ахмед доган ще използва *** за да разцепи България
303
0
 
14
 
! Отговори
до 328 преди 12 години
Остави и горещ телефон, за да ти се обадим.
302
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦАР КИРО Е В ХОТЕЛ ПЛИСКА В СОФИЯ ПО НАРЕЖДАНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ
301
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОРИСОВ------------ 200 БЪЛГАРИ ИМА В АРЕСТИТЕ !!!ЦАР КИРО Е НА СВОБОДА И ГОВОРИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И ЗАПЛАШВА НАРОДА КВО ПРАВИМ БОРИСОВЦАР КИРО КОЙТО БЕШЕ ВЗЕЛ ЗА ЗАЛОЖНИК ЖУРНАЛИСТ , БОРИСОВ АМА И ТИ СИ НА СВОБОДА МАЙ ОЩЕ .............????????????????????????? ЗАЩО
300
0
 
21
 
! Отговори
познай кой преди 12 години
Нагли лъжци, на които времето изтича. На 23 октомври ще ви стане ясно!
299
0
 
20
 
! Отговори
korleone преди 12 години
Пукна им се балона и им цъфнаха кирливите ризи!Може би сега ще кажат че правителството не е виновно,че е виновен полицейския началник в Пловдив.Нищо подобно,вината си е изцяло на правителството,хич да не ни пробутват разни околииски началници с които искат да си измият ръцете!Народа е полудял от неправдите и безхаберието на правителствата ни относно *** безчинства в цялата страна!А сега да те видим господи с кой ще си измиеш ръцете...или ще им родиш нови синове...всемогъщи...
298
0
 
24
 
! Отговори
от възмотен преди 12 години
СЕГА ГЛЕДАХ ТВ7 КАЗАХА ЧЕ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩО МАЗНИЯ *** РАШКОВ ОТ 10 ДЕНА ТОВА Е ЛАЖА ПЪЛНА ЛЪЖА АКО БЕШЕ ТАКА НЯМАШЕ ТЕЗИ МЛАДИ МОМЧЕТА В РАЗЦВЕТА НА МЛАДОСТА ДА УМРЪТ ПО ТОЗИ НАЧЕН И СЕГА КАКВО *** ЩЕ ЖИВЕЯТ НА НАШ ГРЪБ ДО ПОРЕДНОТО УБИЙСТВО ИЛИ ИЗНАСИЛВАНЕ ИЛИ КРАЖБА УЖАС НЕ СЕ ПРИДАВАЙТЕ БЪЛГАРИ
297
0
 
20
 
! Отговори
Хронология преди 12 години
24 септември (събота) около 0,00 часа протестът на местните приключил и те се разотишли по домовете си. Междувременно съседи видели как Цар Киро счупил сам стъклата на джипа си БМВ, а след това подпалил пердетата в дома си. Ромският лидер се обадил в полицията и настоял къщата му да получи охрана.24 септември (събота) около 10,00 часа местни жители започват отново да се събират пред къщите на Цар Киро в Катуница. В селото е изпратена жандармерия и полиция, която да предотврати конфликта.24 септември (събота) около 20,00 часа към протеста на местните жители се включват и стотици ултраси, които заграждат къщите на фамилия Рашкови.24 септември (събота) около 22,00 часа футболните фенове започват да палят палатите на ромската фамилия и да трошат паркираните в дворовете им коли.БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ПЕЯТ С ВЕСКО МАРИНОВ В БУРГАС 25 септември (неделя) погребението на Ангел БОРИСОВ РЕЖЕ ЛЕНТИ НА ПЪТНИ УЧАСТНИЦИ В СИЛИСТРА И РАЗГРАД. В ПОЧИВКАТА ЛЮПИ СЕМКИ НА МАЧА ЛЕВСКИ ЛУДОГОРЕЦ В РАЗГРАД
296
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бенатова, Цветанов, Борисов, Първанов,Сидеров, Хелзински комитет и всички останали отявлени расисти и врагове на българския народ на кол!Смърт за вас ***!!!
295
1
 
21
 
! Отговори
Хронология преди 12 години
23 септември (петък) около обяд хора на Цар Киро наобикаляли дома на Ангел Петров, заканвали му се да го убият и размахвали нож. Близките на починалото момче подали веднага жалби за заканата за убийство в полицията.23 септември (петък) около 19,30 часа микробус Форд Транзит, с който хората на Цар Киро редовно обикаляли махалата, отишъл до Столипиново и натоварил оттам група роми. Пловдивските *** пристигнали в Катуница общо с три автомобила.23 септември (петък) около 20,00 часа Ангел излязъл пред дома си, за да разходи кучето си и бил пометен от микробуса с ромите и го влачил 15 метра. Сблъсъкът станал пред очите на баща му Атанас. Още жив младежът бил откаран в Университетската болница в Пловдив, където по-късно починал от тежките си травми.23 септември (петък) около 21,00 часа на окървавеното лобно място на ученика започнали да се събират разгневени хора от Катуница. Те настояли за изселването на рода Рашкови извън селото.БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СЕ ОПРАВДАВАТ ЗА ПРОВАЛА С ШЕНГЕНБОРИСОВ ПРАТИ ХЕЛИКОПТЕР ДА СПАСЯВА ПЛАНИНАРКА ЦВЕТАНОВ ОТКРИВА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ОТ КОРАБА-МУЗЕЙ "РАДЕЦКИ",
294
0
 
21
 
! Отговори
Хронология преди 12 години
21 септември (сряда) един от правнуците на цар Киро се скарал с българче от Катуница и го нарекъл гяурин. В детската кавга се намесили възрастните, които също си разменили псувни и закани. Загиналият Ангел Петров също отвърнал на *** обиди и те му се заканили, че ще го убият.БОРИСОВ РЕЖЕ ЛЕНТА НА РЕХАБИЛИТИРАН УЧАСТЪК В СЕЛО СТАРА ЖЕЛЕЗАРЕЦВЕТАНОВ СЕ ОПРАВДАВА ЗА ГАФА С ПЛЕВНЕЛИЕВ
293
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Andrei Bungolov , e sekretar po gragdanskite obshtestva vav prezidenstvoto -- egati i podigravkata . Tozi kradec , shte uteshava horata ot imeto na prezidenta . Kakva podigravka sas Balgarite SRAMMMMM, SRAMMM ....
292
0
 
20
 
! Отговори
Зара преди 12 години
"И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. Всички се възмущаваме от нея, но хората, които би трябвало да се борят срещу нея не ни управляват в момента. Възмутена съм от множеството потулени случаи. Нека не позволяваме и с този да се случи същото.
291
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТВОРЕНО ПИСМОДо СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИДо всички свободни медии , които желаят да го публикуватНА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!!Уважаеми дами и господа,Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова.Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "***".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите.Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име.P.S. Моля , тези които имат по - голяма компютърна и интернет грамотност от мен , да разпространят въпросното писмо.Атанас Сабахтянов
290
0
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Аз имам данни, че политиците особенно що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори?!!!! Мнението не е нито на Финландия, нито на Холандия. А на президента на приятелска Франция Саркози. Роската не беше ли в Париж?!
289
0
 
19
 
! Отговори
ЦвЦв преди 12 години
е заложен на дръвника. Боко е кукла на конци, защото е престъпник. Още през 90 е съен в Унгария за *** и крадени коли. После в БГ всички знаят че е мутра. И въпреки това българите си го избраха за премиер. Кой ви е виновен? Тепърва ви чака големия обир. След Боко ще остана само руини. Параванов пък е човек на големите барони. Селдки бег, но хитър. От всичките ви политици един или двама биха си намерили добре платена работа на трудовата борса. Останалите са пълни ***, но ви управляват
288
0
 
30
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Цар Киро :Моят син Ангел е 1 в листата на Национално движение "Единство". Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що.""Ако трябва, ще строя 5000 човека *** войска да ме пази.....""Който ме нападне, ще му отрежа главата"Евала бе Бойко!! Екстра аверчета си си намерил!!! Да не си се затъжил за мутренските 90-те??