До месец лъсват данъчните далавери на Цар Киро

Открити са пропуски по работата върху две от фирмите му
Обновена: 3 окт 2011 14:39 | 3 окт 2011 11:00,
154
До месец лъсват данъчните далавери на Цар Киро
Кирил Рашков. Снимка: БТА

До месец ще приключи проверката на НАП-Пловдив, с която трябва да се реши имало ли е нарушения на данъчните, проверявали имотите на Кирил Рашков през 2010 г.

Това обяви Божана Илиева от пресцентъра на Приходната администрация в града пред "Фокус".

Проверяват се 12 физически лица и 56 дружества, свързани с Рашков и роднините му, и вече има запорирани сметки и имоти, уточни тя.

В момента се проверяват общо 6 негови фирми.

През годините данъчните в Пловдив са проверявали само две от фирмите му до момента – "Шато Ванита" и "Евростандарт".

И при двете са открити пропуски в работата на администрацията, защото се оказва, че има неизплатени допълнителни данъчни задължения с години.

"Шато Ванита" е първият цех за алкохол в Първенец на Рашков. Последната проверка на фирмата е през 2002 г. Тогава са извършени четири ревизии и са открити неотчетени приходи.

"Евростандарт" е спиртоварната на Рашков в Катуница. Последната ревизия на данъчните там е от 2009 г. и отново са открити разминавания в дължимото и разплатеното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
наивник преди 12 години
До YonexСега ще се разбере, дали "гущерът си е откъснал опашката"Който не сеща за какво иде реч, да провери за една стара статия написана от Георги Кадиев във в. Дума и подписана с псевдонима "Илия Павлов"
67
1
 
13
 
! Отговори
Загрижен преди 12 години
Цветан Цветанов обаче не си прекъсва отпуска. Отказва да отиде в парламента, въпреки че в конституцията пише, че министърът може да бъде извикан. И в правилника на НС е записано изслушване на министъра, не на заместника му. Пълно пренебрежение! Борисов не коментира случая: Не ме занимавайте с Катуница, сега откривам детска градина. От Плевнелиев никаква реакция. След ден повтори думите на Борисов и продължава да твърди, че това е криминален случай. Т.е. няма го МВР в лицето на полит. ръководст
66
0
 
7
 
! Отговори
ХИТЪР ПЕТЪР преди 12 години
Сега Като Почнат Дасе Раследват Властимащите От Виликия Преход 22 Години ЩЩЕНАСТАНЕ РАЙ НА ЗЕМЯТА БЕДНИТЕ ТЕ ЖИВЕЯТ В ЕДНИ СХЛУПЕНИ КАЩУРКИ И ГАРСОНИЕРКИ БЕДНИТЕ ОЛИГАРСИ
65
0
 
2
 
! Отговори
до бг.. преди 12 години
недеите само говорете за *** и турци , ми вище линка на колегата 48, и коментирате тогава че с такива в бг е пълно и са много повече од цар киро ...хахаха абе всичко е политика....
64
0
 
12
 
! Отговори
От ВКС преди 12 години
Основните обвинения срещу Киро-*** са данъчни далавери. Законът не е толкова суров в тези случаи. *** е съден, но реабилитиран. И се започва от начало. Ще му конфискуват част от имуществото, ще го осъдят условно, или в най добрия за нас случай 1-2 години ефективно. *** отново ще бъде на свобода, а убитите момчета ще забравим. Той трябва да бъде съден за поръчителство за убийство. За данъчни далавери и мръсни пари Киро не е сред първите.
63
0
 
9
 
! Отговори
СМЕШНИЦИ преди 12 години
"Шато Ванита" е първият цех за алкохол в Първенец на Рашков. Последната проверка на фирмата е през 2002 г. Тогава са извършени четири ревизии и са открити неотчетени приходи.Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.КВО ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ОТ 2002 ?????????? СТИГА ПРАХ В ОЧИТЕ .......ОСТАВКА
62
0
 
9
 
! Отговори
22ГОДИНИ преди 12 години
КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО НАД 200 000 ЛЕВА И СМЕТКИТЕ В БАНКИТЕ НАД 50 000 ЛЕВА НА ЧОВЕК ,АКО РАЗБИРА СЕ НЕ СЕ ДОКАЖАТ ЗАКОННИ ПРИХОДИ ,А КОНФИСКУВАНОТО ДА ОТИДЕ ЗА БОЛНИЦИ ,ДОМОВЕ ЗА СТАРИ ХОРА И СИРАЦИ ,ПОЛИТИЦИТЕ ГО ДЪЛЖАТ НА ОБЩЕСТВОТО,ЗАРАДИ ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ОНЕЗИ КОИТО СИ ОТИДОХА ОТ ТОЯ СВЯТ ГЛАДНИ И БОЛНИ ,ДОКАТО ТЕЯ НИ ГРАБЕХА .НЕ СТЕ МНОГО ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ РАЗСЛЕДВАНИ САМО 20 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БГ . АКО НЕ ВИ СТИГА РЕСУРСА ЩЕ ИМА И ДОБРОВОЛЦИ КОИТО ДА ПОМАГАМЕ БЕЗ ПАРИ
61
2
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
В човешката ни същност е заложено хем да искаме истината, хем да не можем съвсем да я понесем. Та и в този случай с Кирил Рашков е така - хем е от ГЕРБ, ама на управляващите много не им се иска да излиза това, хем е с провинения, ама хем да е почтен. Е, няма как?!
60
2
 
12
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Аз на мутри и комунисти прекръстили се на ГЕРБЕРАСТИ не вярвам.Вече 22г. се върти една и съща плоча...ГЕРБ,ДПС,СДС,***,СИК,ВИС,777,АПОЛО И БОЛКАН и пр. всичко това е : БКП...Бог да пази България.
59
0
 
11
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
Всъщност не се изразих правилно - няма да плати 25-30%, на толкова ще бъде осъден. Но няма да се открие негово имущество - всичко ще се окаже на трети лица....правни пречки и пр. Така че, няма да плати нищо, ще има да дава....и там ще изтече давност или ще приемат Закона за несъстоятелност на физическите лица. Изводът, че плащаме ние остава.
58
0
 
8
 
! Отговори
ДО КИРО КМЕТА преди 12 години
ЗАЩО ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ ПЛАЩАНИЯ ВЪВ ВАРНА МИНАВАТ ПРЕЗ ЦКБ,ЗАЩО ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СГРАДИ ВЪВ ВАРНА СА ЗАСТРАХОВАНИ ВЪВ АРМЕЕЦ
57
0
 
13
 
! Отговори
Patriot преди 12 години
Протестиращите ги хванаха и за час ги осъдиха по бързата процедура,а тоя ще го влачат с месеци за да минат изборите и да отшумят протестите,до тогава ние данъкоплатците ще му плащаме хотела и накрая по сценарий трябва да забравим че е било ,защото ще имаме куп магистрали по които да се изнесем като не ни изнася.А *** Киро ще се покрие като Доган в комфортния си палат ,от където ще дърпа конците на политиците които си е избрал със гласовете на ***.
56
2
 
13
 
! Отговори
Принц Иршу преди 12 години
Всички настоящи и бъдещи данъчни в затвора!!!
55
0
 
8
 
! Отговори
Yonex преди 12 години
Огромната част от задълженията са с погасена давност. Освен това няма начин, по който да се установят действителните обороти, действителния брой работници, които са били там без трудови договори и без осигуровки и т.н. В най-добрия случай, ама най-най-най-добрия ще плати 25-30% от реално дължимото. Останалото...ясно ви е, скъпи форумци, плащаме ние.
54
0
 
11
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Специално за елементи като кирил рашков отново трябва да бъдат отворени урановите мини.
53
0
 
8
 
! Отговори
нели преди 12 години
можело значи и него да проверят,а сега той дано да си отвори устата и да поразкаже на кого е давал парички,та да си живурка в такъв безданъчен рай
52
3
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
BOKO NA RAZPIT.KAJI SI TIKVO A TOI NI DUMA,NI VOPAL NI STON NO USTATA PROMALVILA ANTON,;VANIO TANOV;
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГАМЕНИТЕ ВЪВ ТАЗИ СТРАНА СА ПОЛИТИЦИТЕ И ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИТЕ,ГАМЕН Е МИРОЛЮБА БЕНАТОВА,ТРЪГНАЛА ОВЦАТА ДА МИ ГОВОРИ ЗА ПРОФИСИОНАЛИЗЪМ.
50
0
 
24
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
Добре де, защо след месец, като минат изборите и според резултата им? Да се види дали е осигурил гласове ли?
49
0
 
44
 
! Отговори
Куку преди 12 години
Вашта мамка ***, продажна- данъчни, нападжии, милиция, прокуратура...и тем подобна ***! На *** се надупихте! За пари сте готови да ви сцепи шушоните и най- мръсния ***! За народа дето работи сте мащехи, за мафията сте майки - хранилници! ***! Продажна ***! Предатели! Мръсните си пари си ги заврете в ...ушите, вашта мамка! България ли? Е, няма такава държава! Всеки ден нещо или някой ми напомня ... да не забравя да съжалявам, че съм останала тук ...и съм сгрешила!