До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков

Предстои и отстраняването на общински служители
Обновена: 4 окт 2011 07:02 | 4 окт 2011 07:00,
161
До дни уволняват данъчни заради Кирил Рашков
Кирил Рашков. Снимка: БТА

Три уволнения на данъчни инспектори и отстранени общински служители ще има тези дни заради непотърсените задължения от Кирил Рашков, съобщава “24 часа”.

След приключилата вътрешна проверка дали е имало данъчен чадър над ромския бизнесмен, станало ясно, че през септември 2010 г. след обща ревизия на прокуратура и данъчни той и съпругата му Костадинка били определени като „рискови“ заради притежание на имущество над 500 000 лв.

От проверките на собствеността на пловдивските инспектори се оказало, че имотите са придобити в края на 90-те години, но за тях не са плащани данъци.

Данъчните обаче преценили, че давността за задълженията е изтекла и една ревизия няма да вкара в бюджета съществени суми.

Единствено за автомобил S-класа за 200 000 лв. можело да се хване давностен срок, уточняват от вестника.

Затова очакваните уволнения ще са не за данъчен чадър, а заради формализъм и некомпетентност.

Още по темата

Общински служители пък ще бъдат отстранени заради несъбрани близо 95 000 лв. местни данъци за периода 1998 - 2007 г.

Сумата, която ромската фамилия дължи, е за данък сгради и такса битови отпадъци, стана ясно вчера от изказване на изпълняващия длъжността кмет на Пловдив Александър Долев.

Става въпрос за два имота в града, задълженията от които са прехвърлени на Агенцията за държавни вземания.

Общината е била обезпечена с четири автомобила на семейство Рашкови, които обаче още не са обявени за публична продан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
13
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА ДИВЕРСИЯ преди 12 години
Киро *** платил на 5-6 роми да сгазят момчето в Катуница. Днес в София посред бял ден тумба *** напада и бие - това никога не е било.Въпросът е кой плати на тези *** за да направят зулумите ТОЧНО ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ ДИЛМА РУСЕФ ОТ БРАЗИЛИЯ. Друга режисура е, да се плаща и да се подстрекават *** да вдигат шум чрез духови оркестри барабани и висока аудио музика , така че да дразнят и да предизвикат напрежение водещо до сблъсъци.Алексей помака е режисьора на цялата работа, който пък е марионетка на Гоцето.
117
4
 
14
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Много добре знаеш ,че чисти софиянци почти няма. И, че ако някой е седял по диваните и фотьойлите - това са придошлите селяни ,доволни от битието си на столичани. Няма защо да плюеш града като цяло ,че приюти отрепките от цяла България. И ДА и аз се срамувам ,че едномилионна София СПИ! Протестите тук ,направо ги няма и всеки се е покрил като мишка. Хората вървят с наведени глави по улиците и почти никой не се усмихва. Съсипаха ни - успяха...
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само уволнение,нарушили са закона,трябва да бъдат осъдени.
115
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да разследват имотното състояние и на данъчните които са го покривали.
114
3
 
21
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 12 години
А Менда Стоянова преди шеф на НАП пд - сега депутат от Герб? да си смъкне имунитета и на съд!!!
113
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали на това се надявахме да направят сегашните управляващи - да накажат всички предишни *** както им се полага, но УВИ.
112
2
 
17
 
! Отговори
Ха, ха преди 12 години
Това наказание ли е? Ще си живеят доволно и щастливо с парите взети от Киро ***... Дългогодишен затвор това е справедливото наказание. Тези хора са съучастници в убийство.
111
2
 
4
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Do 104: Bravo,4udesni vaprosi sadava6.a moqt vapros e-za6to togava biete i palite tsiganite a ne tezi KOI,KOI.KOI.....
110
2
 
18
 
! Отговори
Бойко, нали обеща?! преди 12 години
Малко е уволнение! Трябва разследване на цялата схема и съд за всички участвали. Това е корупция от голям мащаб! Някои май се правят на слепи?!
109
2
 
14
 
! Отговори
galq преди 12 години
уууу ***, шефове трябва да уволняват не някакви мишчици.... протестите трябва да продължават и да се разрастват да ни видят в Европа и по света, че иначе тук няма спасение...ДЪРЖАВА НЯМА!
108
4
 
28
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
А в Китай за корупция разстрелват по бързата процедура като семейството на корумпирания заплаща на държавата 2-та крушума за екзекуцията му! Заради това са 2 -ра икономическа сила в света, въпреки комунизма там. Имат работа и ред за над милиард китайци! А тук уволнение и отиваме да си харичим откраднатите пари на Хаваи. Красота. Кой казва, че при нас и лошо ???
107
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО на софиянци!Страшен протест направихте снощи,след хилядите гръмки обещания по интернет заради пребитите българи в Модерно предградие!Така се прави!Мъже на място сте-казахте и го направихте!Гордеем се с вас!Вие сте лицето на България!Вие сте надеждата на България!БРАВО!Дано ви е било удобно по диваните и фотьойлите,купчина ***!!!
106
4
 
9
 
! Отговори
Чужбина преди 12 години
Българи! За смях сте! Къде се е видяло цар да плаща данъци, на царя се плащат данъци!
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте последните две предавания на 'НЕУДОБНИТЕ"с Михнева има ги в сайта на канал 3-ще останете потресени-това е важно да се види от Българския народ!!!
104
2
 
32
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Тук не става въпрос само за неплатени данъци ,а за корупция на всяко ниво от властта! И не само в Пловдив ,а в цяло България. Ако някой от управляващите си мисли ,че само ще ни замаже очите - не е познал!Кой му даде шофьорска книжка на Киро? Кой му даде разрешителния талон? Нали е неграмотен! Кой издаде фалшивите дипломи за децата и внуците му? Кой издаде разрешителните ,от кметство , пожарна , водоснабдяване и ел. енергия за фабриката му? Как му включихте ток на незаконни къщи?...
103
2
 
30
 
! Отговори
Пловдив24 преди 12 години
Вижте статията на единствената българка осмелила се да прави "проблеми " на *** във пловдив 24.Цялата държавна машина работи със ***,абсолютно всички са го защитавали.Трябва да изгоним всички *** управлявали България.
102
2
 
31
 
! Отговори
БУШОНИТЕ преди 12 години
операция "БУШОНИТЕ" под вещото ръководство на Ц.Цветанов ще доведе до уволнение на няколко "Заместник на заместника" в Данъчната служба ! И стова ще приключим слючая ...
101
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А къде в цялата работа е Менда Стоянова-шев на НАП 2000-2006 г,защо на нея не се търси отговорност,пак някой дребен човечец ще го отнесе.Къде е отговорносттта на Калин Георгиев,шеф на БОП в Пловдив?И как очаквате от тези хора да разследват Рашков и подобните нему?
100
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще уволнявате корумпирани служители в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе, Добрич, Сливен, Ямбол, Видин, Перник, Разград, Шумен, Силистра, Ловеч, Габрово, Монтана, Враца и т.н? Или трябва във всеки град да има размирици и убити за да има поне малко справедливост в тази държава?
99
2
 
24
 
! Отговори
дистрибутор преди 12 години
А какво стана с 8-те му къщи-палати и те ли са законни,ами имуществото движимото и то е маи законно,данъците пък им минало давността,ми то какво остана да пускат *** от следствения и да му направим специално посрещане а може би и да се извиним за палежите,изглежда тая наша управа само голямата народна сопа ще я вразуми,другото е говорилня кьор фишеци...